Πέμπτη 20 Ιουνίου 2024

Mini Cooper

 Mini παρουσίασε την πεντάπορτη έκδοση του νέου Cooper δημιουργώντας μια πιο πρακτική εκδοχή του αυτοκινήτου. Μετά την παρουσίαση όλων των άλλων εκδόσεων ήρθε πλέον η ώρα για τη Mini να παρουσιάσει και την πεντάθυρη εκδοχή του Cooper.

Με συνολικό μήκος 4.036 χιλιοστά., είναι 160 χιλιοστά μακρύτερο από το τρίπορτο και 31 χιλιοστά μακρύτερο από το παλιό πεντάπορτο.
Αυτό δημιουργεί επιπλέον 38 χιλιοστά χώρο για τα πόδια των πίσω επιβατών σε σύγκριση με το τρίπορτο και 65 λίτρα επιπλέον χώρο αποσκευών, φτάνοντας τα 275 λίτρα.
Όπως και με το τρίπορτο Cooper, θα διατίθενται δύο βενζινοκίνητες εκδόσεις. H πρώτη θα εφοδιάζεται με έναν υπερτροφοδοτούμενο τρικύλινδρο κινητήρα 1.5 λίτρων που αποδίδει 156 ίππους, επιτυγχάνοντας 0-100 χλμ/ώρα σε 8.0 δευτερόλεπτα.

Το Cooper S διαθέτει έναν τετρακύλινδρο κινητήρα 2.0 λίτρων, με απόδοση που φθάνει τους 204 ίππους, κάνοντας το 0-100 χλμ/ώρα σε 6.8 δευτερόλεπτα, χρόνος που είναι 0.3 δευτερόλεπτα πιο αργός από το τρίπορτο Cooper S.
Το νέο Cooper διατίθεται αποκλειστικά με αυτόματο κιβώτιο ταχυτήτων, καθώς η Mini απέσυρε την χειροκίνητη έκδοση από τη γκάμα πέρυσι.

Σε αντίθεση με το τρίπορτο, το μεγαλύτερο Cooper δεν θα διατίθεται με ηλεκτρικό σύστημα κίνησης.  Πέρα από αυτό, και η πεντάθυρη έκδοση διακρίνεται για την ίδια φρέσκια εμφάνιση που έκανε ντεμπούτο με το μικρότερο Cooper σε λίγο μεγαλύτερη «συσκευασία».

Εκτός από τον περισσότερο χώρο στο εσωτερικό, οι αλλαγές στο σαλόνι είναι ελάχιστες, καθώς διατηρείται ο ίδιος μινιμαλιστικός σχεδιασμός που χαρακτηρίζεται από μια στρογγυλή κεντρική οθόνη 9.4 ιντσών. Ο εξοπλισμός για την ασφάλεια και την άνεση των επιβατών είναι ο ίδιος που υπάρχει και στις άλλες εκδοχές του αμαξώματος του Mini Cooper.
Τέλος, το πεντάπορτο Cooper θα κατασκευάζεται μαζί με το βενζινοκίνητο τρίπορτο στο εργοστάσιο της Mini στην Οξφόρδη, το οποίο αναδιαμορφώνεται σταδιακά για να ξεκινήσει την παραγωγή του ηλεκτρικού Cooper και του Aceman το 2026.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου