Τρίτη 18 Ιουνίου 2024

Οι φανατικοί της γεωγραφίας έπαθαν «πλάκα» όταν έμαθαν ότι το Πακιστάν είναι στη πραγματικότητα ένα ακρωνύμιο

Πακιστάν μπορεί είναι η πέμπτη πολυπληθέστερη χώρα στον κόσμο και η 33η μεγαλύτερη χώρα σε έκταση - αλλά πολλοί άνθρωποι μόλις τώρα μαθαίνουν ότι το όνομά του είναι απλώς ένα ακρωνύμιο..Πολλοί χρήστες του διαδικτύου έμαθαν πρόσφατα ότι το όνομα του Πακιστάν είναι απλώς ένα ακρωνύμιο. παρά το γεγονός ότι είναι η πέμπτη πολυπληθέστερη χώρα στον κόσμο. Με περισσότερους από 241,5 εκατομμύρια κατοίκους, το Πακιστάν είναι η πέμπτη πολυπληθέστερη χώρα στον κόσμο και η 33η μεγαλύτερη χώρα σε έκταση.

Σήμερα, η χώρα κατατάσσεται μεταξύ των αναδυόμενων κρατών και των αναπτυσσόμενων οικονομιών. Όμως, παρ' όλα αυτά, πολλοί άνθρωποι δεν έχουν ιδέα τι πραγματικά σημαίνει το όνομά της. Ένας χρήστης του Reddit δήλωσε: «Σήμερα έμαθα ότι το Πακιστάν είναι μια συντομογραφία», με τα σχόλια από κάτω να πέφτουν βροχή.


Για την ιστορία, ο Choudhry Rahmat Ali, ένας ακτιβιστής του Πακιστανικού Κινήματος, δημιούργησε το όνομα τον Ιανουάριο του 1933. Ωστόσο, πρωτοεμφανίστηκε ως "Pakstan" σε ένα φυλλάδιο της εποχής. Ο Rahmat Ali φέρεται να είπε: «Το όνομα αποτελείται από γράμματα παρμένα από τα ονόματα όλων των πατρίδων μας, ινδικών και ασιατικών, δηλαδή Panjab, Αφγανιστάν, Κασμίρ, Sindh, και Baluchis tan». Στη συνέχεια πρόσθεσε: «Το Πακιστάν είναι τόσο μια περσική όσο και μια ουρντού λέξη... Σημαίνει η γη των Πακ, των πνευματικά αγνών και καθαρών».

Σχολιάζοντας αυτό, ένας άλλος χρήστης του Reddit πρόσθεσε: «Στα περσικά, τα ουρντού και στις περισσότερες γλώσσες της κεντρικής Ασίας η λέξη Pak (μακρύ α, Paak) σημαίνει καθαρός, αγνός, αμόλυντος από την αμαρτία. Στη συνέχεια, η κατάληξη "stan" σημαίνει γη. Το μόνο που έχουμε να κάνουμε τότε είναι να συνδέσουμε τις δύο λέξεις μεταξύ τους. Έτσι, έχουμε: Πακ - ε - Σταν, Γη - των - καθαρών / αναμάρτητων ανθρώπων».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου