Τετάρτη 19 Ιουνίου 2024

Γαλλία: Ξεκινά η δίκη των δύο γυναικών που υποστήριξαν ότι η Μπριζίτ Μακρόν γεννήθηκε άνδρας

  Λίγες ημέρες πριν τις βουλευτικές εκλογές και τους Ολυμπιακούς Αγώνες, ξεκινά σήμερα στο Παρίσι η δίκη των δύο γυναικών που είχαν ανεβάσει ένα βίντεο στο YouTube, μερικές εβδομάδες πριν την προεδρική κάλπη του 2022, προβάλλοντας τον ισχυρισμό ότι η σύζυγος του Γάλλου προέδρου, Εμανουέλ Μακρόν, γεννήθηκε άνδρας. Το σχετικό βίντεο έγινε σύντομα viral.

Όπως αναφέρει η γαλλική εφημερίδα «La Dépêche», οι δύο κυρίες υποστήριζαν ότι η Μπριζίτ Μακρόν είναι τρανσέξουαλ, δηλαδή μία διεμφυλική γυναίκα, γεγονός που είχε προκαλέσει αναμπουμπούλα στον πολιτικό κόσμο της χώρας, κυρίως όμως στο Ελιζέ. Το 2022, η σύζυγος του Μακρόν κατέθεσε αγωγή για συκοφαντική δυσφήμιση κατά των δύο γυναικών, που είχαν ανεβάσει το συκοφαντικό βίντεο στο YouTube το Δεκέμβριο του 2021.



Στο σχετικό βίντεο, οι γυναίκες υποστήριζαν ότι η Μπριζίτ Τρονιέ είχε γεννηθεί άντρας με το όνομα «Ζαν – Μισέλ», το οποίο είναι το πραγματικό όνομα του αδελφού της. Σύμφωνα με γαλλικά ΜΜΕ, η «Πρώτη Κυρία» της Γαλλίας δεν θα παραστεί στη δίκη και αναμένεται να εκπροσωπηθεί από το δικηγόρο της.

Πριν την έναρξη της δίκης το προεδρικό ζεύγος Μακρόν επέλεξε να τηρήσει σιγή ιχθύος. Ωστόσο, την «Ημέρα της Γυναίκας» (8 Μαρτίου), ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν έσπευσε να δηλώσει ότι, «το χειρότερο πράγμα είναι οι ψεύτικες ειδήσεις», προσθέτοντας ότι «πολλοί άνθρωποι τις πιστεύουν και, τελικά, ταράζουν την ιδιωτική σου ζωή».



Από την πλευρά της, η κόρη της Μπριζίτ από τον πρώτο γάμο της, Τιφέν Οζιέρ, δικηγόρος στο επάγγελμα, είχε υποστηρίξει ότι ευελπιστεί πως αυτή η δίκη θα τερματίσει αυτές τις «κακεντρεχείς» φήμες. Παρόλα αυτά, οι φήμες ότι η 71χρονη σήμερα σύζυγος του Μακρόν γεννήθηκε άντρας με το όνομα «Ζαν – Μισέλ» συνεχίζουν να κυκλοφορούν σε διάφορα κοινωνικά δίκτυα.

Οι δύο γυναίκες που κατηγορούνται για συκοφαντική δυσφήμιση και διασπορά fake news είναι η μια μέντιουμ και η δεύτερη αυτοαποκαλείται ανεξάρτητη δημοσιογράφος. Μεταξύ άλλων, οι δύο γυναίκες έχουν κατηγορήσει την Μπρζίτ Μακρόν και για παιδική κακοποίηση.



Η εφημερίδα «Le Monde« είχε αποκαλύψει ότι, η Νατάσα Ρέι που αυτοαποκαλείται δημοσιογράφος, ήταν αυτή που πρώτη δημοσίευσε το «fake news» σε μια σειρά άρθρων στην ακροδεξιά επιθεώρηση «Faits et documents». Από το 2018, η Γαλλίδα «δημοσιογράφος», η οποία διαμένει στη γαλλική περιφέρεια Αρκασόν, δείχνει μια εμμονή εναντίον του προεδρικού ζεύγους Μακρόν όπως αναφέρει το γαλλικό δίκτυο «BFMTV».

Δημοσιεύει κατά καιρούς υβριστικά μηνύματα εναντίον της Μπριζίτ Μακρόν, κυρίως για την εξωτερική της εμφάνιση και την συγκρίνει με τον εξωγήινο Ε.Τ. ή καυτηριάζει «τις επιπτώσεις της αισθητικής χειρουργικής στο πρόσωπό της».


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου