Τρίτη 25 Ιουνίου 2024

Οι αρχαιολόγοι έχουν ανακαλύψει αλλά δεν ανοίγουν τον τάφο του πρώτου αυτοκράτορα της Κίνας

Εδώ και δεκαετίες έχει ανακαλυφθεί ο τάφος του Qin Shi Huang, ωστόσο οι αρχαιολόγοι φοβούνται να τον ανοίξουν.Οι αρχαιολόγοι είναι τρομοκρατημένοι και δεν ξέρουν αν πρέπει να ανοίξουν τον τάφο του Qin Shi Huang, του πρώτου αυτοκράτορα της Κίνας που είναι θαμμένος εδώ και 2.200 χρόνια.

Ο τάφος του Qin Shu Huang, ο οποίος κυβέρνησε από το 221 π.Χ. έως το 210 π.Χ., φυλάσσεται σήμερα από έναν ολόκληρο στρατό και η ανακάλυψη του έγινε από αγρότες το 1974 στην επαρχία Shaanxi της Κίνας.

Ενώ οι αρχαιολόγοι εξερεύνησαν την περιοχή, δεν άνοιξαν ποτέ τον ίδιο τον τάφο - και υπάρχει λόγος για αυτό.

Σύμφωνα με το IFL Science, οι αρχαιολόγοι πιστεύουν ότι υπάρχει σοβαρή πιθανότητα να υπάρξουν σοβαρές ζημιές στον τάφο κατά το άνοιγμα του, αλλά υπάρχουν και οι φήμες για θανατηφόρες παγίδες που θα μπορούσαν να σκοτώσουν τους περίεργους ερευνητές.

Γράμματα του Κινέζου ιστορικού Sima Qian 100 χρόνια μετά το θάνατο του Qin Shu Huang υποστηρίζουν ότι "κατασκευάστηκαν παλάτια και γραφικοί πύργοι για εκατό αξιωματούχους και φρουρούς και ο τάφος ήταν γεμάτος με σπάνια αντικείμενα και υπέροχους θησαυρούς».

Ο ίδιος συνέχισε λέγοντας: «Οι τεχνίτες διατάχθηκαν να κατασκευάσουν βαλλίστρες και βέλη προετοιμασμένα να πυροβολούν όποιον εισέλθει στον τάφο»..

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου