Παρασκευή 21 Ιουνίου 2024

Για απόπειρα ανθρωποκτονίας θα διωχθεί ο 41χρονος που εμβόλισε τη μηχανή της πρώην συζύγου του

 Για απόπειρα ανθρωποκτονίας αναμένεται να διωχθεί ο 41χρονος που, το βράδυ της Κυριακής, εμβόλισε τη μοτοσυκλέτα της 35χρονης εν διαστάσει συζύγου του στην περιοχή των Νέων Μαλγάρων στη Θεσσαλονίκη και στη συνέχεια την έπιασε από τον λαιμό και απείλησε ότι θα τη σκοτώσει. Ο κατηγορούμενος, με καταγωγή από την Αλβανία, οδηγήθηκε σήμερα το πρωί στον εισαγγελέα και εις βάρος του ασκήθηκε ποινική δίωξη για ενδοοικογενειακή απειλή, ενώ παραπέμφθηκε να δικαστεί στο Αυτόφωρο Μονομελές Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης. Σύμφωνα με την καταγγελία, το περιστατικό έγινε το βράδυ της περασμένης Κυριακής ενώ δύο ημέρες αργότερα, μετά τη λήξη του αυτόφωρης διαδικασίας, ο άντρας παρουσιάστηκε στο Τμήμα Ασφαλείας Χαλκηδόνας προκειμένου να καταθέσει. Στο μεταξύ, η γυναίκα υπέβαλε νέα μήνυση εις βάρος του για απειλή και μετά τη δίωξη που ασκήθηκε, παραπέμφθηκε να δικαστεί στο Αυτόφωρο Μονομελές Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης.



Ο κατηγορούμενος, ο οποίος συνελήφθη για την κατηγορία της ενδοοικογενειακής βίας σε βαθμό πλημμελήματος, αναμένεται να διωχθεί και για το κακούργημα της απόπειρας ανθρωποκτονίας, καθώς, για το επεισόδιο της περασμένης Κυριακής θα εκδοθεί ένταλμα σύλληψης και θα κληθεί να απολογηθεί σε τακτική ανακρίτρια.

Στο μεταξύ, ο 41χρονος έχει κατηγορηθεί κι άλλη φορά στο παρελθόν για απόπειρα ανθρωποκτονίας εις βάρος της εν διαστάσει συζύγου του και μετά την απολογία σε ανακριτή είχε αφεθεί ελεύθερος με περιοριστικούς όρους. Το δικαστήριο για το συγκεκριμένο περιστατικό δεν έχει γίνει ακόμη.

Είπε στα παιδιά ότι θα σκοτώσει τη μητέρα τους

Σύμφωνα με πληροφορίες  ένα ακόμη στοιχείο της συγκλονιστικής υπόθεσης ενδοοικογενειακής βίας που απασχολεί τις Αρχές στη Θεσσαλονίκη, είναι ότι ο 41χρονος την προηγούμενη ημέρα της επίθεσης είχε πάει με τα τέσσερα ανήλικα τέκνα τους στη θάλασσα και εκεί του ενημέρωσε ότι θα αφαιρέσει τη ζωή της μητέρας τους. «Εγώ θα σκοτώσω τη μαμά σας αλλά σε εσάς δεν θα λείψει τίποτα», φέρεται να τους είπε.

Σχετικά με το κίνητρο του 41χρονου, είναι - συμφωνα με την 35χρονη - ότι δεν μπορούσε να ξεπεράσει το γεγονός ότι χώρισαν και ότι η ίδια θέλησε να προχωρήσει τη ζωή της.

«Με έριξε από τη μοτοσυκλέτα και προσπάθησε να με πνίξει»

Στο μεταξύ, όπως είπε η γυναίκα λίγες ώρες μετά την επίθεση που δέχθηκε από τον εν διαστάσει σύζυγό της, αυτή δεν ήταν η πρώτη φορά που ο 41χρονος προσπάθησε να τη σκοτώσει και εκδήλωσε βίαιη συμπεριφορά εις βάρος της.

Σύμφωνα με το θύμα, πριν απο περίπου 1,5 χρόνο που χώρισε με τον 41χρονο, έφυγε απο το σπίτι και λίγο καιρό αργότερα την απείλησε με μια καραμπίνα, ενώ δεν δίστασε να πυροβολήσει μπροστά στα τέσσερα ανήλικα παιδιά τους, χωρίς ευτυχώς να την τραυματίσει. Για το συγκεκριμένο συμβάν έχει σχηματιστεί δικογραφία για απόπειρα ανθρωποκτονίας, έχει οριστεί ρητή δικάσιμος ενώ κατά πληροφορίες είχε αφεθεί ελεύθερος με όρους τους οποίους παραβίασε.

Μετά από το πρώτο περιστατικό ενδοοικογενειακής βίας, ο 41χρονος εξαφανίστηκε για μήνες, όμως το τελευταίο διάστημα άρχισε και πάλι να απειλεί την εν διαστάσει σύζυγό του και να της λέει - ακόμα και μπροστά στα παιδιά τους - ότι θα τη σκοτώσει.

Σχετικά με το βράδυ της Κυριακής, όπου σημειώθηκε το δεύτερο περιστατικό, η γυναίκα περιέγραψε πως σχόλασε από τη δουλειά της και επέστρεφε με τη μοτοσυκλέτα της στο σπίτι, όταν ξαφνικά είδε ένα αυτοκίνητο να έρχεται κατά επάνω της. Αφού την εμβόλισε και την έριξε στην άσφαλτο, ο 41χρονος ξεκίνησε να την βρίζει, ενώ εκείνη προσποιήθηκε ότι λυποθυμησε. Τότε την χτύπησε στην πλάτη, την τράβηξε από τα μαλλιά, ενώ αμέσως μετά την έπιασε σφιχτά από το λαιμό. Σε κατάσταση σοκ η γυναίκα προσπάθησε να τον απομακρύνει και να βγάλει τα δάχτυλά του από τον λαιμό της, ενώ για καλή της τύχη στο σημείο βρέθηκε τυχαία ένα φιλικό της πρόσωπο που τη βοήθησε για να γλιτώσει από τα χέρια του 41χρονου. Από την ταραχή της επέστρεψε στο σπίτι της με τα πόδια, ενώ παράτησε το μηχανάκι της στο σημείο, με τον εν διαστάσει σύζυγό της από τότε να είναι άφαντος.

Σύμφωνα με τη δικηγόρο του θύματος, Αναστασία Βαφείδου, ο φόβος του θύματος για τη ζωή της ίδιας και τα τέσσερα ανήλικα παιδιά τους είναι συνεχής.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου