Τετάρτη 14 Φεβρουαρίου 2024

Porsche 911

Σχεδόν μία πενταετία μετά την παρουσίαση της όγδοης γενιάς της Porsche 911 με την κωδική ονομασία «992», η γερμανική εταιρεία προχωρά στην επανασχεδίασή της, η οποία θα πραγματοποιηθεί μέσα στο 2024.Η ανανέωση του μοντέλου θα αφορά όλες τις εκδόσεις της γκάμας (coupe, Cabriolet, Targa και Turbo) και σύμφωνα με αυτά που έχουν γίνει γνωστά, οι οφθαλμοφανείς αλλαγές θα αφορούν τα εμπρός και πίσω φώτα, καθώς και και τους προφυλακτήρες.

Σε ό,τι αφορά στους τελευταίους, ο εμπρός διαθέτει πλέον μεγάλα ανοίγματα στο κάτω μέρος του στα οποία υπάρχουν κάθετες κινούμενες γρίλιες, οι οποίες συμβάλλουν και στη βελτίωση της αεροδυναμικής του αμαξώματος. Αντίστοιχα ο πίσω έχει ενσωματωμένο αεροδυναμικό διαχύτη, με διαφορετική σχεδίαση από αυτόν του τρέχοντος μοντέλου.

Επίσης πίσω, υπάρχουν νέα στοιχεία, όπως το επανασχεδιασμένο καπό που κρύβει τον κινητήρα και τα λεπτότερα LED φώτα.

Στο εσωτερικό, οι πληροφορίες αναφέρουν ότι ο αναλογικός πίνακας οργάνων θα αντικατασταθεί από έναν αντίστοιχο με ψηφιακή απεικόνιση, η κονσόλα θα είναι επανασχεδιασμένη και τα υλικά που θα υπάρχουν στο εσωτερικό θα είναι καλύτερα.

Σε ό,τι αφορά στους κινητήρες, πληροφορίες αναφέρουν ότι θα υπάρχει ένας νέος boxer 3,6 λίτρων, ο οποίος σταδιακά θα αντικαταστήσει αυτόν των 3,8 λίτρων σε όλες τις αντίστοιχες εκδόσεις της 911.

Επίσης, το επανασχεδιασμένο μοντέλο θα διαθέτει για πρώτη φορά κινητήρες τόσο με σύστημα ήπιας διάταξης 48V, όσο και με σύστημα πλήρους υβριδικής διάταξης. Το τελευταίο είναι γνωστό με το αρκτικόλεξο «T–HEV» και έχει εξελιχθεί σε συνεργασία με την Rimac Automobili.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου