Πέμπτη 29 Φεβρουαρίου 2024

Παρίσι: Έκλεψαν από τρένο χαρτοφύλακα με σχέδια για την ασφάλεια των Ολυμπιακών Αγώνων


Η Hennessey Performance είναι μια από τις πιο διάσημες εταιρείες βελτίωσης στην Αμερική, έχοντας τα τελευταία χρόνια δημιουργήσει το δικό της μύθο σε ότι αφορά τα αμερικανικά αυτοκίνητα και pick-up φορτηγά.Πρόσφατα η Hennessey Performance δημιούργησε ένα ειδικό τμήμα που ονομάζεται Hennessey Special Operations. Αυτό το τμήμα να ασχοληθεί με την πώληση ειδικά βελτιωμένων μοντέλων με την εταιρεία να υπολογίζει 15 με 20 οχήματα ετησίων. Ένα από τα πρώτα αυτοκίνητα που θα μπούνε στη λίστα του HSO είναι το σκληροπυρηνικό Dodge Challenger Demon 170.

Η Hennessey δεν έκανε καμία έκπτωση στις επιδόσεις του μοντέλου θέλοντας να δείξει την ανωτερότητά της όταν έρχεται η ώρα της απόδοσης. Για να πετύχει κάτι μοναδικό η Hennessey αφαίρεσε τον V8 κινητήρα των 6,2 λίτρων με έναν επίσης V8 που κατασκευάζει η ίδια η εταιρεία.

Το σύνολο διαθέτει δύο τεράστιους υπερσυμπιεστές με αποτέλεσμα η απόδοση να εκτοξεύεται από τους 1.025 ίππους στους 1.700 ίππους.

Οι επιδόσεις όπως μπορεί να αντιληφθεί ο καθένας είναι εκρηκτικές και το Demon είναι σε θέση να διανύσει το 400άρι σε μόλις 7,9 δευτερόλεπτα με ταχύτητα εξόδου 281 χλμ./ώρα. Το Hennessey Demon 170 θα παραχθεί σε 12 μονάδες και θα είναι διαθέσιμο στην τιμή των 185.000 ευρώ, χωρίς να περιλαμβάνεται η τιμή του αυτοκινήτου.





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου