Πέμπτη 3 Αυγούστου 2023

Ιός Δυτικού Νείλου: Υπερδιπλασιάστηκαν τα κρούσματα σε μία εβδομάδα – Οκτώ περιοχές στο «κόκκινο»

 
Δύο είναι οι θάνατοι και οκτώ τα νέα κρούσματα από τον ιό του Δυτικού Νείλου την τελευταία εβδομάδα στην Ελλάδα, σύμφωνα με τον Εθνικό Οργανισμό Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ).

Κατά την τελευταία εβδομάδα επιδημιολογικής επιτήρησης, σύμφωνα με το ygeiamou.gr, ο ιός του Δυτικού Νείλου έκανε αισθητή την κυκλοφορία του, καθώς τα κρούσματα της λοίμωξης υπερδιπλασιάστηκαν. Ειδικότερα, από την περασμένη Τρίτη μέχρι και σήμερα καταγράφηκαν 8 νέα κρούσματα έναντι των 3 που είχαν αναφερθεί το αμέσως προηγούμενο επταήμερο.






Σύμφωνα με τη σημερινή επιδημιολογική έκθεση του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ), από την αρχή της εφετινής περιόδου έχουν διαγνωστεί συνολικά 11 εγχώρια κρούσματα λοίμωξης από τον ιό του Δυτικού Νείλου στην Ελλάδα. Από αυτά, τα 10 παρουσίασαν εκδηλώσεις από το Κεντρικό Νευρικό Σύστημα, δηλαδή εγκεφαλίτιδα ή/και μηνιγγίτιδα ή/και οξεία χαλαρή παράλυση και ένα κρούσμα είχε ήπιες εκδηλώσεις.






Η γεωγραφική κατανομή

Τα έντεκα κρούσματα έχουν καταγραφεί στους εξής Δήμους της χώρας:



- Δύο κρούσματα στο Δήμο Νέστου

- Δύο κρούσματα στο Δήμο Καρδίτσας

- Ένα κρούσμα στο Δήμο Μουζακίου

- Ένα κρούσμα στο Δήμο Παλαμά






- Ένα κρούσμα στο Δήμο Λαρισαίων

- Ένα κρούσμα στο Δήμο Βέροιας



- Ένα κρούσμα στο Δήμο Πέλλας

- Ένα κρούσμα στο Δήμο Ηράκλειας





Η έκθεση του ΕΟΔΥ:

Η εβδομαδιαία αυτή έκθεση σκοπό έχει τη συνοπτική παρουσίαση της κατάστασης σχετικά με την καταγραφή κρουσμάτων που διαγιγνώσκονται εργαστηριακά με λοίμωξη από τον ιό του Δυτικού Νείλου (ΔΝ) κάθε εβδομάδα, για την περίοδο μετάδοσης 2023.

Τα δεδομένα επιδημιολογικής επιτήρησης προέρχονται από τις δηλώσεις που αποστέλλουν οι θεράποντες ιατροί στον Εθνικό Οργανισμό Δημόσιας Υγείας (Ε.Ο.Δ.Υ.) για τα περιστατικά, καθώς και από την καθημερινή επικοινωνία με συνεργαζόμενα εργαστήρια που συμμετέχουν στη διάγνωση του ιού του ΔΝ (i. Εθνικό Κέντρο Αναφοράς Αρμποϊών και Αιμορραγικών Πυρετών, Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, ii. Εργαστήριο Μικροβιολογίας, Ιατρική Σχολή Πανεπιστημίου Αθηνών, iii. Διαγνωστικό Τμήμα, Ελληνικό Ινστιτούτο Pasteur, iv. Εργαστήριο Κλινικής Ιολογίας, Ιατρική Σχολή Πανεπιστημίου Κρήτης-ΠΑΓΝΗ).

Το Τμήμα Νοσημάτων που Μεταδίδονται με Διαβιβαστές της Διεύθυνσης Επιδημιολογικής Επιτήρησης και Παρέμβασης για Λοιμώδη Νοσήματα του Ε.Ο.Δ.Υ. πραγματοποιεί συστηματική διερεύνηση των διαγνωσμένων κρουσμάτων, εντός 24 ωρών από τη δήλωσή τους, μέσω επικοινωνίας με τους θεράποντες ιατρούς και μέσω συνεντεύξεων με τους ασθενείς, ώστε να προσδιορισθεί ο πιθανός τόπος έκθεσης, τα χαρακτηριστικά της νόσου και οι παράγοντες κινδύνου.

Από την αρχή της περιόδου 2023, μέχρι την 01/08/2023 (ώρα 11.00πμ), έχουν διαγνωστεί συνολικά έντεκα (11) εγχώρια κρούσματα λοίμωξης από τον ιό του Δυτικού Νείλου στην Ελλάδα, εκ των οποίων τα δέκα (10) κρούσματα παρουσίασαν εκδηλώσεις από το Κεντρικό Νευρικό Σύστημα (ΚΝΣ, εγκεφαλίτιδα ή/και μηνιγγίτιδα ή/και οξεία χαλαρή παράλυση) και ένα (1) κρούσμα είχε ήπιες εκδηλώσεις/ δεν είχε εκδηλώσεις από το ΚΝΣ (Πίνακας 1). Κατά τη διάρκεια της τελευταίας εβδομάδας, από την προηγούμενη εβδομαδιαία έκθεση έως σήμερα, διαγνώσθηκαν/ δηλώθηκαν οκτώ (8) νέα κρούσματα. Έχουν καταγραφεί δύο (2) θάνατοι σε ασθενείς με λοίμωξη από τον ιό και με εκδηλώσεις από το ΚΝΣ, ηλικίας άνω των 81 ετών.

Δείτε εδώ την έκθεση του ΕΟΔΥ για τον ιό του Δυτικού Νείλου

 

 

ΑΑ

Από 45 °C έως 55 °C κυμαίνεται η θερμοκρασία κατά τη διάρκεια μίας μέσης (average) ημέρας του έτους, στην Αθήνα. Εφόσον το 99% των κατοίκων της Ελλάδας δεν έχουν την οικονομική δυνατότητα να ανάψουν το κλιματιστικό τους ούτε ένα λεπτό την ημέρα, καταλαβαίνουμε για ποιο λόγο οι Έλληνες είναι τόσο αντιπαραγωγικοί, δυστυχισμένοι, μίζεροι και πάσχουν από αϋπνία.

@

copy-paste ρε φίλε, από το άρθρο με τα κλιματιστικά; Ούτε να τρολάρεις δεν ξέρεις, γιατί αντί για ξάφνιασμα προκαλείς βαρεμάρα.

Κοιτάξτε

Στο τέλος θα παρακαλάμε να υπήρχε μονο ο covid.Ακόμα και οι γαστρεντερίτιδα έχει φτάσει σε νοσηλεία.Θα έχουμε καλό χειμώνα.

Τζένη κικίλια

Όχι θεέ μου, τι ψηφίσαμε ; (!)

The mosquito 🦟 factory

Ο Bill Gates αμολάει αβέρτα κουνούπια από το εργαστήριο του στο Μedellin ,Colombia (Μεντεγίν) …Μπορεί να φτάσαν ως εδώ …🤔

Ευλογημένη χρονιά...

Στην Αθήνα δεν υπάρχουν φέτος κουνούπια, ευτυχώς, χωρίς να ξέρω το γιατί εδώ και μήνες εξαφανίστηκαν...πάντα τέτοια!

κρύος Ιούνης

μας έσωσε

@

ήρθαν βόρεια για περισσότερη δροσιά.

Ανυπαρξία!

Εμείς φταίμε, ως πολίτες, που δε ξεκινάμε μηνύσεις και αγωγές σε δήμους και περιφέρειες για την προστασία της δημόσιας υγείας... Που πηγαίνουν τα λεφτά των δημοτών από τα δημοτικά τέλη; Ψεκασμοί δεν υπάρχουν, πεζοδρόμια δεν υπάρχουν, διαβάσεις δεν υπάρχουν, φωτισμός δεν υπάρχει, σήμανση στην άσφαλτο αν υπάρχει, αυτή δε φαίνεται από τη χρήση, κάδοι που μυρίζουν από χιλιόμετρα μακριά που πλένονται μόνο όταν βρέχει... φανάρια για τους πεζούς που άλλοτε λειτουργού, άλλοτε σε αχρηστία. Που είναι λοιπόν η προστασία του πολίτη ε; Δήμοι και περιφέρεις ανύπαρκτοι... ας μη μιλήσω για τις υποστελεχωμένες υπηρεσίες του υπουργείου υγείας και εσωτερικών που δηλώνουν αναρμόδιοι! Πότε είπαμε έρχονται δημοτικές και περιφερειακές εκλογές;;; Ξεκινήστε από τώρα ασφαλτοστρώσεις μπας και κερδίσετε το χαμένο χρόνο και δουν οι δημότες ότι υπάρχετε.

+1000

.

Βερολινέζος

Κύριε πρωθυπουργέ, μη διστάζετε σας παρακαλώ. έχετε επιδείξει πυγμή στο παρελθόν, κάντε το και τώρα, επιβάλλετε στρατιωτικό νόμο σε όλους τους ανεμβολίαστους να εμβολιαστούν διά νόμου. Το ράπισμα να είναι ηχηρό! Το σκαμπίλι να τους τσούξει! Να έρχεται η στρατονομία και οι ειδικές δυνάμεις και να παραλαμβάνουν αυτοβούλως τους ανεμβολίαστους και να τους σέρνουν με το ζόρι από τις πλαζ στα νοσοκομεία. Εκατόμβη θυμάτων είχαμε στον κορονοϊό. Ας μην έχουμε τα ίδια και με τον ιό του δυτικού Νείλου. Όποιος αρνείται να τιθασεύεται με την βία και αν κρίνετε σκόπιμο, να διαμένει σε ειδικά διαμορφωμένες ψυχιατρικές μονάδες όπου θα νουθετείται με την κατάλληλη φαρμακευτική αγωγή. Πολλή ζημιά έκαναν αυτοί οι άνθρωποι!

Εκεί στο Βερολίνο

έχει καρπούζια ή μόνο νεροκολοκύθες;

@

Επαναλαμβάνουμε.... "Από την αρχή της περιόδου 2023, μέχρι την 01/08/2023 (ώρα 11.00πμ), έχουν διαγνωστεί συνολικά έντεκα (11) εγχώρια κρούσματα λοίμωξης από τον ιό του Δυτικού Νείλου στην Ελλάδα", "Έχουν καταγραφεί δύο (2) θάνατοι σε ασθενείς με λοίμωξη από τον ιό και με εκδηλώσεις από το ΚΝΣ, ηλικίας άνω των 81 ετών"...... Από τροχαία πόσοι χάθηκαν;;;;; Από πνιγμό;;;; Αχ παιδάκι μου, μην κάθεσαι πολλή ώρα στον ήλιο, δεν σου κάνει καλό. Με αγάπη στο λέω.

Νεμεσις

Στενοχωριέσαι που δεν είναι όλοι καμμένοι εγκεφαλικά όπως εσύ ;;

Ούτε εμβόλιο…

Ούτε χάπι, ούτε όλα τα γιατρικά δεν σε σώζουν εσένα! Μόνο, η αυτοκτονία…

@

@Ούτε εμβόλιο… Επππ... ήρεμα με τις εκφράσεις!

οπα

οχι δεν φταιει το κρατος που δεν εδωσε χρηματα για ψεκασμους,, εμεις φταιμε γιατι δεν πασαλειβωμαστε ολη μερα με εντομοαπωθητικο

@

Φέτος δεν ξέρω τι έγινε, αλλά μας στράγγισαν τα κουνούπια (εδώ στην Δ. Θεσσαλονίκη). Τις προηγούμενες χρονιές δεν ήταν τόσα. Πήρα κι εγώ τρομάρα μου αυτήν την ηλεκτρική εντομοπαγίδα με το μπλέ φως, για να αποφύγω και καλά τα χημικά. Μιά χαρά λειτούργησε... ως πύργος ελέγχου για τα κουνούπια μέσα στην νύχτα. Μπορούσαν να με εντοπίσουν ευκολότερα μέσα στο σκοτάδι. Τελικά ο μόνος που έκανε κάποια δουλειά ήταν ο ανεμιστήρας... με ένα τίμημα. Το πρωί παρίστανα το γράμμα "Γ"

loverboy

Τον ανεμιστήρα, μην τον αφήνετε να "χτυπάει"κατευθείαν επάνω σας. Απλά,αφήστε τον σε λειτουργία και με κατεύθυνση εξαερισμού προς τα επάνω. Έχει αποτέλεσμα με τα κουνούπια !

Μαρία

Εδώ συμβαίνουν παγκοσμίως κοσμοιστορικά γεγονότα και εσείς κολλημένοι με τους ιους και τις ανοησίες

"Υπερδιπλασιάστηκαν" και μετά διαβάζεις οτι είναι ΣΥΝΟΛΟ 11

Μετά σας φταίνε οι ψέκες...

@

Ε, αφού στα υπάρχοντα 3 προστεθήκαν άλλα 8. Υπερδιπλασιάστηκαν. Σωστά το γράψανε.

Ζζζζζζ

Γενικώς τα κουνούπια υπήρχαν όλο το χειμώνα! Απο την άνοιξη κ μετά έχει ξεφύγει η κατάσταση!!!! Κάποτε ψεκάζαν ακόμα κ οι δήμοι! Τωρα τί γίνεται;; Μήπως είναι προστατευόμενο είδος τα ενοχλητικά αυτά έντομα; Ή θα χαλάσει η τροφική αλυσίδα αν μειωθεί ο πληθυσμός τους;

Ερασμία

Να ρωτησω κατι και οποιος ξερει ας μου απαντησει παρακαλω. Μπηκε προχθες στο υπνοδωματιο μου (και σκοτωσα) ενα εντομο με μεγαλες κεραιες (ποδια??) που ηταν λεπτό και με λωριδες στη ραχη του. Δεν εκανε τονχαρακτηριστικο θορυβο που κανουν τα κουνουπια αλλα εκανε ενα θορυβο ζουζουνιου, σαν κροταλιστό θορυβο.Σαν τριζονιου. Αλλα δεν ηταν βεβαια τριζονι. Υπαρχει περιπτωση να ηταν κουνουπι -τιγρης??

Γιώργος

Drone ήτανε

εντομολόγος

λιβελούλη κροταλίας ήταν

30.000€

Προστιμο γιατι σκοτωσες το εξωγηινο εντομο.

@

είχε κάμερα;

Σκότωσες το

pet μου???😡🤬

Φουσέκης

Ήτανε Τζιτζιφιόγκος ή Μπάμπουρας. Ξέρεις από συραγγοειδή?

Ρε παιδιά

Κανά εμβόλιο δεν θα βγει για αυτό?

Ελλην

Οταν γινει εντελώς ιδιωτική η υγεία θα ευχαριστηθούμε κρούσματα.

Ναι καλα...

Φοβουνται την υπερδοσολογία αφου οι περισσοτεροι ειμαστε ψεκασμενοι ουτως ή αλλως!

να γίνει αμέσως Lockdown

μέχρι το σωτήριο εμβόλιο

κειτ

και τι περιμένουν για να ψεκάσουν ?Δεν τους περισσεύουν τα χρήματα από τις μίζες?

γκ

εχουν βουλωσει τα ψεκαστηρια απο τα αλλα που ψεκαζουν

 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου