Σάββατο 1 Ιουλίου 2023

Ρολόι Eίναι πανάκριβα, αλλά είναι τρία από τα κορυφαία σπορ ρολόγια της χρονιάς


Θρυλικές συνεργασίες, πανέμορφα complication και πολυτελή σπορ μοντέλα για γυναίκες και άνδρες  Τα νέα unisex ρολόγια που κλέβουν τις εντυπώσεις με την καινοτομία, τη φινέτσα και την αριστοτεχνία τους, έχουν την υπογραφή των κορυφαίων οίκων ωρολογοποιίας Patek Philippe, Girard-Perregaux και Vacheron Constantin.


Patek Philippe Aquanaut Luce Annual Calendar Ref. 5261R
Η γυναικεία συλλογή Aquanaut Luce καλωσορίζει μια νέα, πρακτική και εύχρηστη complication. Πρόκειται για το Aquanaut Luce Annual Calendar, με ετήσιο ημερολόγιο με ενδείξεις ημέρας, ημερομηνίας και μήνα, το οποίο χρειάζεται μόνο μία διόρθωση τον χρόνο, στο τέλος Φεβρουαρίου. H τελευταία οικογενειακή manufacture της Γενεύης εφηύρε το complication τo 1996, έναν χρόνο αργότερα παρουσίασε τα πρώτα γυναικεία Aquanaut.

Τώρα, η φημισμένη ωρολογοποιία συγκεντρώνει τις επιτυχίες της από τα μέσα της δεκαετίας του ’90 στο Ref. 5261R. Η κάσα με τον εμβληματικό σχεδιασμό και η οκτάγωνη στεφάνη από ροζ χρυσό με σατινέ φινίρισμα, συνδυάζεται όμορφα με το μπλε-γκρι καντράν και το λουράκι με το χαρακτηριστικό ανάγλυφο μοτίβο των Aquanaut. H Patek Philippe απέφυγε να στολίσει το ρολόι με διαμάντια κι έτσι το 5261R είναι ένα sporty chic μοντέλο, που αν και κατατάσσεται σε γυναικεία συλλογή, έχει εντελώς unisex όψη –άλλωστε και η κάσα του είναι 39.9 mm. Γι’ αυτό τον λόγο, θεωρείται ήδη περιζήτητο από συλλέκτες και watch experts. Τιμή: €56.500.






Girard-Perregaux Laureato Green Ceramic Aston Μartin
To ντεμπούτο της συνεργασίας Girard-Perregaux και Aston Martin έγινε το 2021 και το Laureato Green Ceramic Aston Martin είναι το πιο όμορφο μοντέλο της. Στην καταπράσινη κεραμική κάσα και το μπρασελέ που τιμούν το αγωνιστικό χρώμα της μάρκας χρησιμοποιήθηκε ζιρκόνιο, αναμειγμένο με διάφορα μεταλλικά οξείδια ώστε να επιτευχθεί η ακριβής απόχρωση. Και η χρήση της λεπτής πούδρας οξειδίου του ζιρκονίου επιτρέπει το σατινέ και γυαλιστερό φινιρίσμα στα κεραμικά μέρη του ρολογιού. Τα κεραμικά μέρη του είναι έως και επτά φορές σκληρότερα από το ατσάλι, καθιστώντας το ρολόι απίστευτα ανθεκτικό στις γρατσουνιές. Επιπλέον, τα κεραμικά μέρη δεν θα ξεθωριάσουν και το χρώμα θα διατηρηθεί ζωηρό. Η στιβαρή κατασκευή εξασφαλίζει ότι το Laureato Green Ceramic Aston Martin θα διατηρήσει τη φρέσκια εμφάνιση του για πολλά χρόνια.

Στο πράσινο καντράν, η μοναδική αναφορά στην ιστορική βρετανική αυτοκινητοβιομηχανία είναι το μοτίβο με τις χαραγμένες γραμμές που θυμίζει το λογότυπο της Aston Martin της δεκαετίας του 1920 και τα σχέδια στα καθίσματα των αγωνιστικών αυτοκινήτων. Eπιπλέον, τα κομψά περιγράμματα και οι ελαφριές κατασκευές των αυτοκινήτων έδωσαν την έμπνευση στην Girard-Perregaux να εξοπλίσει το νέο μοντέλο με skeleton δείκτες. Ο μηχανισμός είναι φυσικά αυτόματος και έχει αυτονομία 54 ωρών, ενώ επιπρόσθετα, το ρολόι είναι και αδιάβροχο με αντοχή ως και τις 10 ατμόσφαιρες. Το νέο Laureato Green Ceramic Aston Martin κυκλοφορεί σε δύο μεγέθη – 38mm και 42 mm, σε περιορισμένη έκδοση 188 και 388 μονάδων αντίστοιχα.
Τιμή €26.300 για το μοντέλο των 38 mm και €27.200 για το μοντέλο των 42 mm.






Vacheron Constantin Overseas Self-winding 34,5 mm
Ο παλαιότερος ελβετικός οίκος ωρολογοποιίας, σε συνεχή λειτουργία από το 1755, έχει καλά νέα για τους λάτρεις του δημοφιλούς Overseas. To πολυτελές σπορ μοντέλο κυκλοφορεί τώρα σε νέο μέγεθος 34,5 mm. Διατίθεται σε ατσάλι και ροζ χρυσό 18K ενώ χάρη σε ένα σύστημα εύκολης αλλαγής, ο ιδιοκτήτης/ ιδιοκτήτριά του μπορεί να το φορέσει με μπρασελέ, κομψό μπλε ανάγλυφο λουράκι από καουτσούκ ή δερμάτινο λουράκι με λευκές ραφές, ανάλογα με τη χρήση και τη διάθεση. Η μηχανική καρδιά του ρολογιού είναι ο αυτόματος Calibre 1088/1, ο οποίος διαθέτει έναν ρότορα από χρυσό 22Κ, διακοσμημένο με ένα ανεμολόγιο, σύμβολο των ταξιδιών και των εξερευνήσεων. Aλλωστε η συλλογή Overseas είναι εμπνευσμένη από το πνεύμα του ταξιδιού και τα ρολόγια της εκφράζουν μια ανεπιτήδευτη, αέναη κομψότητα. Τιμή κατόπιν αιτήματος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου