Παρασκευή 24 Μαρτίου 2023

Κορίνα Σουμάχερ τα τελευταία δέκα χρόνια ζει «σαν φυλακισμένη»

  Κορίνα Σουμάχερ, ζει «σαν φυλακισμένη» την τελευταία δεκαετία, καθώς κρατά την κατάσταση της υγείας του Μίκαελ Σουμάχερ μυστική, σύμφωνα με τον οικογενειακό φίλο, Έντι Τζόρνταν.Ο Σουμάχερ, θρύλος των αγώνων της Ferrari, δεν έχει εμφανιστεί δημόσια από τότε που υπέστη σοβαρό εγκεφαλικό τραυματισμό κατά τη διάρκεια ατυχήματος στο σκι στην Ελβετία το 2013 - και η οικογένειά του έχει κρατήσει την ανάρρωσή του εξαιρετικά ιδιωτική.
Ο Γερμανός οδηγός αγώνων τέθηκε σε τεχνητό κώμα και αργότερα μεταφέρθηκε στο σπίτι της οικογένειας στη λίμνη της Γενεύης, όπου η Κορίνα τον φροντίζει με τη βοήθεια ιατρικής ομάδας.

Ο Τζόρνταν - πρώην ιδιοκτήτης ομάδας μηχανοκίνητου αθλητισμού, ο οποίος έχει μακρά γνωριμία με το ζευγάρι - δήλωσε στην OLBG ότι η Κορίνα δεν του επέτρεψε να επισκεφθεί τον Σουμάχερ προκειμένου να τον «προστατεύσει».

Προστασία της ιδιωτικής του ζωής
«Η κατάσταση για τον γιο του Σουμάχερ Μικ και την Κορίνα είναι φρικτή», δήλωσε ο Τζόρνταν.

«Έχουν περάσει σχεδόν 10 χρόνια τώρα και η Κορίνα δεν μπορούσε να πάει σε ένα πάρτι, σε ένα γεύμα, να βγει, ζει σαν φυλακισμένη επειδή όλοι θα ήθελαν να της μιλήσουν για τον Μίκαελ, ενώ εκείνη δεν θέλει να της το υπενθυμίζουν κάθε λεπτό».
Η Κορίνα «έχει θέσει ορισμένους κανόνες» για όσους θέλουν να επισκεφθούν τον επτά φορές παγκόσμιο πρωταθλητή της Formula 1, σύμφωνα με τον Τζόρνταν.

«Τη γνωρίζω πολύ καλά και πολύ πριν από τον Μίκαελ Σουμάχερ», δήλωσε ο Τζόρνταν. «Είναι ένα υπέροχο κορίτσι και την ήξερα όταν παντρεύτηκε τον Μίκαελ, οπότε υπάρχει μια μακρά φιλία μεταξύ μας. Έκανα μια προσπάθεια να πάω να δω τον Μίκαελ τις πρώτες μέρες και η Κορίνα αρνήθηκε, και δικαίως, γιατί πάρα πολλοί άνθρωποι ήθελαν να πάνε να τον δουν».

Τι είπε η Κορίνα για το πώς ζει ο σύζυγός της
Η Κορίνα ξέσπασε σε δάκρυα ενώ μιλούσε για την κατάσταση του άνδρα της σε ένα ντοκιμαντέρ του Netflix για τη ζωή του το 2022.

«Ο Μίκαελ είναι εδώ», είπε η Κορίνα. «Διαφορετικός, αλλά είναι εδώ, και αυτό μας δίνει δύναμη. Είμαστε μαζί. Ζούμε μαζί στο σπίτι. Κάνουμε θεραπεία. Κάνουμε ό,τι μπορούμε για να κάνουμε τον Μίκαελ καλύτερα και να βεβαιωθούμε ότι αισθάνεται άνετα. Και για να τον κάνουμε απλά να νιώσει την οικογένειά μας, τον δεσμό μας. Και ό,τι και να γίνει, θα κάνω ό,τι μπορώ. Όλοι μας. Προσπαθούμε να συνεχίσουμε ως οικογένεια, όπως άρεσε και εξακολουθεί να αρέσει στον Μίκαελ. Και συνεχίζουμε τη ζωή μας».
Η Κορίνα εξήγησε πόσο σημαντικό είναι να κρατήσει τη ζωή του συζύγου της ιδιωτική μετά το ατύχημα.

«“Το ιδιωτικό είναι ιδιωτικό”, όπως έλεγε πάντα. Είναι πολύ σημαντικό για μένα να μπορεί να συνεχίσει να απολαμβάνει την ιδιωτική του ζωή όσο το δυνατόν περισσότερο. Ο Μίκαελ πάντα μας προστάτευε και τώρα τον προστατεύουμε εμείς».
Οι ελάχιστες επισκέψεις που δέχεται
Ο πρώην διευθύνων σύμβουλος της Ferrari Jean Todt, ο οποίος είχε στενή σχέση με τον Σουμάχερ, δήλωσε τον Μάιο του 2021 ότι τον επισκέπτεται δύο φορές τον μήνα για να τον δει.

Ο Todt δήλωσε στη Bild ότι ο Σουμάχερ βρίσκεται «στα καλύτερα χέρια». «Είμαι χαρούμενος που οι θαυμαστές του, όχι μόνο στη Γερμανία, τον σκέφτονται τόσο πολύ», δήλωσε ο Todt.

«Ο κόσμος ρωτάει τόσα πολλά για τον Μίκαελ. Οι θαυμαστές του πρέπει να γνωρίζουν ότι βρίσκεται στα καλύτερα χέρια. Στην καλύτερη κατάσταση, που μπορεί να είναι και περιτριγυρισμένος από ανθρώπους που τον αγαπούν».
Σύμφωνα με την Daily Mail, ο Todt αποκάλυψε ότι όταν τον επισκέπτεται η Κορίνα και ο Μίκαελ απαρακολουθούν μαζί του αγώνες της Formula 1.

Το δημοσίευμα ανέφερε επίσης ότι ο Σουμάχερ επρόκειτο να υποβληθεί σε επέμβαση βλαστοκυττάρων το 2020, αλλά ακυρώθηκε λόγω της πανδημίας.



Το 2022, ο Todt παρέλαβε μαζί με την Κορίνα και την κόρη της, Τζίνα, το κρατικό βραβείο της Βόρειας Ρηνανίας-Βεστφαλίας στην Κολωνία εκ μέρους του Σουμάχερ.

Ο Σουμάχερ, που θεωρείται ένας από τους πιο επιτυχημένους οδηγούς της F1 στην ιστορία των αγώνων, κατέκτησε επτά παγκόσμιους τίτλους στην καριέρα του - εκ των οποίων πέντε συνεχόμενους από το 2000 έως το 2004.

Ο γιος του Μικ είναι σήμερα εφεδρικός οδηγός της Mercedes, αφού απολύθηκε από τη Haas F1 το περασμένο καλοκαίρι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου