Κυριακή 26 Φεβρουαρίου 2023

Mercedes E-Class

Mercedes-Benz ετοιμάζεται πυρετωδώς για να αποκαλύψει μέσα στους επόμενους μήνες τον διάδοχο της E-Class, η οποία φέρει τον κωδικό W214 και σίγουρα θα διαθέτει αρκετές τεχνολογικές καινοτομίες, όπως μας δείχνει και το εντυπωσιακό εσωτερικό της.Από τις πρώτες επίσημες φωτογραφίες παρατηρούμε την προαιρετική MBUX Superscreen που αποτελείται από συνολικά τρεις οθόνες, με αυτή του ψηφιακού πίνακα οργάνων να είναι ανεξάρτητη.

Η λειτουργία της βασίζεται κατά κύριο λόγο στο λογισμικό και λιγότερο στο hardware, όπως ο κεντρικός υπολογιστής για το ταμπλό που ελέγχει όλες τις λειτουργίες, προκειμένου οι over the air αναβαθμίσεις, να είναι πιο αποτελεσματικές.

Δίνεται επίσης έμφαση στη χρήση τεχνητής νοημοσύνης που μαθαίνει τις συνήθειες και τις προτιμήσεις οδηγού και επιβατών. Στην πορεία θα προστεθούν και λειτουργίες που θα παρακολουθούν τη κατάσταση των επιβατών και π.χ. σε περίπτωση στρες θα προτείνουν συγκεκριμένες ασκήσεις αναπνοής.

Επίσης θα υπάρχει η δυνατότητα χρήσης εφαρμογών τρίτων, όπως είναι το Tik Tok, το βιντεοπαιχνίδι Angry Birds, ενώ με το αυτοκίνητο σταθμευμένο η προαιρετική κάμερα της Superscreen θα επιτρέπει τη συμμετοχή οδηγού και συνοδηγού σε τηλεδιασκέψεις μέσω Webex ή Zoom.

Ανάμεσα στα ηλεκτρονικά «καλούδια» της νέας E-Class ξεχωρίζει και το προαιρετικό ηχοσύστημα 4D Surround της Burmester, με το οποίο οι επιβάτες θα ακούν, θα νοιώθουν στο σώμα τους αλλά και θα «βλέπουν» τον ήχο, καθώς θα ενεργοποιείται και το σύστημα εσωτερικού φωτισμού.

Η γκάμα των κινητήρων θα περιλαμβάνει τετρακύλινδρα σύνολα βενζίνης και πετρελαίου 2.000 κ.εκ. με ήπιο υβριδικό σύστημα 48V και απόδοση έως και 270 ίππους. Οι εξακύλινδροι σε σειρά των 3,0 λίτρων, επίσης βενζίνης και diesel, θα φτάνουν μέχρι και τους 360 ίππους, ενώ φυσικά θα υπάρχουν και οι εκδόσεις ΑMG 53 και 63 που θα είναι τετρακύλινδρες 2,0 λίτρων και plug-in υβριδικές με απόδοση πάνω από 600 ίππους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου