Τετάρτη 31 Αυγούστου 2022

Hypercar Zenvo 1.800PS

Δανέζικη εταιρία Zenvo είναι ένας πολύ μικρός κατασκευαστής, ο οποίος βασίζεται στο μεράκι και τις γνώσεις του ιδρυτή της και έχει εδώ και αρκετά χρόνια αξιοπρόσεκτη παρουσία στα δρώμενα των supercars. Σε πρόσφατη συνέντευξή του το αφεντικό της εταιρίας Jens Sverdrup είπε ότι έχει στα σκαριά ένα hypercar με κινητήρα V12. Προς το παρόν δεν υπάρχει κάποια εικόνα ή σκίτσο του μοντέλου, όμως είναι σίγουρο ότι οι πιστοί πελάτες της εταιρίας θα έχουν κάποια ενημέρωση για το τι ετοιμάζει ο δαιμόνιος Δανός.
Σύμφωνα με τις υπάρχουσες πληροφορίες, το αυτοκίνητο θα παρουσιαστεί επίσημα στα μέσα του 2023. Ο Sverdrum δήλωσε ότι το πλαίσιο θα είναι κατασκευασμένο από carbon fiber, ενώ θα υπάρχει μιας νέας σχεδίασης κιβώτιο, έναν modular V12 κινητήρα και όπως ήταν αναμενόμενο, υποβοήθηση από ηλεκτροκινητήρα. Όλα αυτά τα εξαρτήματα, θα σχεδιαστούν, θα εξελιχθούν και θα κατασκευαστούν από την ίδια την Zenvo.






Σε σχέση με το υπάρχον Zenvo TSR-S, το νέο hypercar θα εφοδιάζεται με δύο ηλεκτρικές τουρμπίνες, χάρη στις οποίες ο V12 θα αποδίδει 1.200 ίππους. Ο στόχος πάντως είναι η τελική ισχύς να ξεπερνά τα 1.800 άλογα, κάτι που θα γίνει με την βοήθεια του ηλεκτρικού μοτέρ.
Ο ιδιοκτήτης της εταιρίας δήλωσε ότι σκοπεύει να κατασκευάσει δύο εκδόσεις, μία για χρήση σε δρόμο με ηλεκτροκινητήρα στο εμπρός μέρος και τετρακίνηση και μία για πίστα (αν και street legal), η οποία θα έχει ένα νέο αεροδυναμικό πακέτο και διαφορετικό set-up. Στόχος πάντως και στις δύο περιπτώσεις είναι το βάρος να παραμείνει κάτω από τα 1.250 κιλά.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου