Παρασκευή 29 Απριλίου 2022

Toyota GR Supra

Επίσημη πρεμιέρα για τη νέα έκδοση της Toyota GR Supra, στην οποία ο εν σειρά εξακύλινδρος κινητήρας των 3,0 λίτρων και 280 PS συνδυάζεται με ένα χειροκίνητο κιβώτιο 6 σχέσεων.Το συγκεκριμένο κιβώτιο έχει εξελιχθεί προσαρμοσμένο ειδικά στα χαρακτηριστικά απόδοσης του 6κύλινδρου μοτέρ, ενώ το εξελιγμένο λογισμικό του δίνει τη δυνατότητα στα ανεβάσματα ο κινητήρας να αποδίδει τη μέγιστη ροπή του μόλις απελευθερώνεται ο συμπλέκτης. Στα κατεβάσματα η ρύθμιση είναι τέτοια ώστε να εξασφαλίζεται η καλύτερη δυνατή επιτάχυνση, ενώ σε σχέση με την αυτόματη έκδοση, εδώ η τελική σχέση μετάδοσης είναι πιο κοντή (3,46 αντί για 3,15).

Από κει και πέρα οι μηχανικοί της Toyota έχουν ρυθμίσει εκ νέου τόσο την ανάρτηση όσο και το σύστημα διεύθυνσης, καθώς και το ESP, ενώ ταυτόχρονα έχουν μειώσει το συνολικό βάρος -σε σχέση πάντα με την αυτόματη εκδοχή- σχεδόν κατά 40 κιλά.

Γεγονός που τους δίνει τη δυνατότητα να ονομάζουν τη συγκεκριμένη έκδοση Live Lightweight. Εξωτερικά διακρίνεται από το κόκκινο λογότυπο «Supra» στο πίσω μέρος της, ενώ στο εσωτερικό έχουν γίνει αλλαγές στην κεντρική κονσόλα προκειμένου οι αλλαγές να είναι πιο εύκολες και γρήγορες.

Σύμφωνα με την Toyota η Live Lightweight αναμένεται να είναι η πιο δημοφιλής έκδοση της GR Supra.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου