Τετάρτη 27 Οκτωβρίου 2021

Επί 299 ημέρες νοσηλευόταν με κορωνοϊό 44χρονος

Ταλαιπωρείται ακόμη, λαχανιάζει με λίγα βήματα
Νόσησε προτού κυκλοφορήσει το εμβόλιο - Ο 44χρονος πατέρας δυσκολεύεται ακόμη να αναπνεύσει και αντιμετωπίζει σοβαρά κινητικά προβλήματα Έναν δύσβατο και ανηφορικό δρόμο καλούνται να ανέβουν οι ασθενείς που νοσηλεύτηκαν με βαριά συμπτώματα κορωνοϊού. Οι μακροχρόνιες συνέπειες της νόσου Covid-9 είναι μια πραγματικότητα που απασχολεί μεγάλο μέρος του πληθυσμού ανά τον κόσμο που μολύνθηκε από τον ιό και δίνει αγώνα να βρει τον καθημερινό βηματισμό του, κόντρα στην κόπωση, τη δυσκολία στην αναπνοή και τα κινητικά προβλήματα.



Ένας από τους νοσήσαντες με κορωνοϊό, που βίωσε τη δική του Οδύσσεια, είναι και ο Άλεξ Κάστρο από το Όρεγκον, με την περίπτωσή να συγκλονίζει και να κάνει τον γύρο του κόσμου, καθώς η νοσηλεία του διήρκεσε 299 ημέρες, 108 από τις οποίες τις πέρασε με εξωσωματική υποστήριξη ζωής, γνωστή και ως EMCO.












Δεν ήταν λίγα τα περιστατικά ασθενών που παρέμεναν, κατά τις προηγούμενες φάσεις πανδημίας, για μεγάλα διαστήματα στα νοσοκομεία λόγω σοβαρών συμπτωμαάτων και ενώ το εμβόλιο που προλαμβάνει τη σοβαρή νόσηση δεν είχε ακόμη κυκλοφορήσει.
Ο Άλεξ Κάστρο αν και 44 ετών δυσκολεύεται να επανέλθει στην κανονικότητά του ύστερα από την πολύμηνη νοσηλεία. Οι βηματισμοί του θυμίζουν εκείνους μικρού παιδιού που αρχίζει να πρωτοπερπατάει με κάποια αστάθεια.

Ο 44χρονος ταλαιπωρείται ακόμη από κινητικά προβλήματα, καθώς λαχανιάζει όταν περπατά στο σαλόνι.



Συνήθιζε να κολυμπά, να τρέχει, να αθλείται και να ζει με ένταση την κάθε του στιγμή.

«Νομίζαμε ότι ήταν μια γριπούλα»

Μολύνθηκε από κορωνοϊό προτού κυκλοφορήσει το εμβόλιο. Η σύζυγός του είπε, δε, στο δίκτυο CBS ότι δεν είχαν πάρει στα σοβαρά τον κορωνοϊό, νομίζοντας ότι επρόκειτο απλά για μια γρίπη.

«Ο Κάστρο πάλεψε σαν θηρίο», θυμάται η νοσοκόμα Λέβι Νικόλ που τον φρόντιζε στην εντατική.

«Του έδωσα μια μεγάλη αγκαλιά και αναπνέαμε και οι δύο. Δάκρυσα από χαρά και συγκίνηση. Όλοι μαζί τον συνοδεύσαμε στην έξοδο», θυμάται ακόμη η νοσηλεύτρια που πριν από 20 ημέρες αποχαιρέτησε τον ασθενή της, ο οποίος επέστρεψε στην καθημερινότητά του.

Ο Κάστρο δεν μπορεί, ωστόσο, να θυμηθεί την περίοδο της νοσηλείας του, θυμάται όμως εκείνη την αγκαλιά της νοσηλεύτριας. Αισθάνθηκε βαθιά συγκίνηση όταν έμαθε πως επιτέλους ο Γολγοθάς της νοσηλείας τελείωσε και πως θα μπορούσε να επιστρέψει στην γυναίκα και τον γιο του.

Το σημαντικό της υπόθεσης όμως είναι ότι, αν και πέρασε η κρίσιμη περίοδος, και ο 44χρονος πατέρας βγήκε από το νοσοκομείο, θα πρέπει για το υπόλοιπο της ζωής του να λαμβάνει υποστήριξη οξυγόνου.

Ακόμη και 10 απλές ασκήσεις για τα χέρια, στο πλαίσιο της θεραπείας του, τον κουράζουν, ενώ λαχανιάζει αφότου πηγαίνει στο μπάνιο.

Υποβάλλεται σε ασκήσεις για πόδια και αναπνοή.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου