Τετάρτη 16 Δεκεμβρίου 2020

Γιάννης Αντετοκούνμπο: Ο... Μίδας των Μπακς και οι νέες κορυφές που κατακτά


Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο υπέγραψε την supermax επέκταση του συμβολαίου του με τους Μπακς αντί 228.2 εκατομμυρίων δολαρίων και μπήκε στο κλειστό κλαμπ των «7» - Ποια κορυφή ακόμα κατέκτησε - Το μήνυμα του ΛεΜπρον
Κάτοικος Μιλγουόκι και για τα επόμενα πέντε χρόνια θα παραμείνει ο Γιάννης Αντετοκούνμπο, ο οποίος φρόντισε να δώσει τέλος στο σίριαλ της ανανέωσης του συμβολαίου του.

Ο Greek Freak διατηρούσε το δικαίωμα ως τις 21 Δεκεμβρίου να υπογράψει το supermax συμβόλαιο που του πρόσφεραν οι Μπακς ή να περιμένει να λήξει η συμφωνία με το Μιλγουόκι και να βγει ελεύθερος στην αγορά το καλοκαίρι του 2021
Εν τέλει ο back-to-back MVP και κορυφαίος αμυντικός του ΝΒΑ θα διεκδικήσει το δαχτυλίδι με τα «Ελάφια», ανακοινώνοντας ο ίδιος με τον πλέον επίσημο τρόπο την παραμονή του.

«Αυτό είναι το σπίτι μου, αυτή είναι η πόλη μου. Είμαι ευλογημένος που έχω τη δυνατότητα να είμαι μέλος των Μιλγουόκι Μπακς και για τα επόμενα πέντε χρόνια. Ας κάνουμε αυτά τα χρόνια να αξίζουν. Η... παράσταση συνεχίζεται, πάμε να το πάρουμε», ήταν το λιτό μήνυμα στο ποστάρισμα που έκανε στον προσωπικό λογαριασμό στο twitter μοιράζοντας χαμόγελα στους φίλους των 'Ελαφιών'.
Στέλνοντας παράλληλα το μήνυμα ότι έμεινε στο Μιλγουόκι για να φέρει στην πόλη τον τίτλο του πρωταθλητή που ονειρεύεται και ο ίδιος...

MVP και... Μίδας

Με το τρέχον συμβόλαιο του «Greek Freak» να ολοκληρώνεται το καλοκαίρι του 2021, εδώ και αρκετούς μήνες η παραμονή του Αντετοκούνμπο στο Μιλγουόκι είχε εξελιχθεί σε ένα πραγματικό σίριαλ με ατελείωτα επεισόδια.
Κάτι που ήταν λογικό κι αναμενόμενο καθώς ας μην ξεχνάμε για τον back to back MVP του NBA, στα πόδια του οποίου είχε στηθεί ένας τρελός χορός εκατομμυρίων, ωστόσο μετά τον άδοξοποκλεισμό των Μπακς από τους Χιτ στα πλέι οφ της Ανατολής πολλοί πίστεψαν ότι η αποτυχία της ομάδας θα τον έκανε να στραφεί προς κάποια άλλη κατεύθυνση που θα του έδινε περισσότερες εγγυήσεις για να μπορέσει να φορέσει το δαχτυλίδι του πρωταθλητή.

Το Μιλγουόκι όμως πέραν του ότι ήταν η μοναδική ομάδα που μπορούσε να του προσφέρει το Supermax συμβόλαιο, το οποίο μεταφράζεται σε 228 εκατ. δολάρια (τα οποία μπορεί να φτάσουν και τα 244 εκατ.) φρόντισε να του δείξει ότι θέλει να τον πλαισιώσει με αθλητές ικανούς να τον στηρίξουν στη διεκδίκηση του τίτλου.
Στις 16 Σεπτεμβρίου ο ίδιος έστειλε ένα πρώτο μήνυμα προς τους φίλους της ομάδας απευθύνοντας ένα μεγάλο ευχαριστώ για τη στήριξη που παρείχαν σ' αυτόν και στον σύλλογο... «Ευχαριστώ το Μιλγουόκι για όλη την αγάπη και τη συμπαράσταση που έδειξε στους συμπαίκτες μου και σε μένα όλη την χρονιά. Είστε οι καλύτεροι φίλαθλοι στην Λίγκα. Ανυπομονώ για την νέα σεζόν».
Όταν ήρθε στην Ελλάδα τον περασμένο μήνα κάποια στιγμή είχε ερωτηθεί για το μέλλον του και για τις διάφορες περιπτώσεις ανταλλαγών που εμπλέκεται το όνομα του με τον ίδιο να παραπέμπει στον ατζέντη του, αλλά στις 30/11 το ESPN έδωσε την είδηση αποκαλύπτοντας ότι ο Αντετοκούνμπο είχε δώσει τα χέρια με τους Μπακς.

Κάτι που επιβεβαιώθηκε σήμερα με πανηγυρικό τρόπο με τους Μπακς να ετοιμάζουν και ενα μικρό βίντεο αφιέρωμα στο μεγάλο τους αστέρι.

Ο Greek Freak στο κλειστό κλαμπ των supermax


Επτά παίκτες. Με συμβόλαια αξίας 1.7 δισεκατομμυρίων δολαρίων! Με τον Γιάννη Αντετοκούνμπο να γίνεται μέλος μιας κλειστής κάστας αθλητών, η οποία έχει μόνο έναν πρωταθλητή! Γιάννης Αντετοκούνμπο, Στεφ Κάρι, Τζέιμς Χάρντεν, Ντάμιαν Λίλαρντ, Πολ Τζορτζ, Τζον Ουόλ και Ράσελ Ουέστμπρουκ. Ανάμεσά στους έξι υπάρχει ένα κοινό: Δεν έχουν κερδίσει ούτε ένα δακτυλίδι, αλλά έχουν πάρει τα μεγάλα συμβόλαια. Ποιος είναι η εξαίρεση; Μα φυσικά ο Στεφ Κάρι με τρία πρωταθλήματα.

Ακόμα μια πρωτιά για το παιδί απο τα Σεπόλια

Το απλό παιδί από τα Σεπόλια, όπως λέει ο ίδιος. Μέσα σε τρία χρόνια, η λίστα με τα μεγαλύτερα συμβόλαια έχει αλλάξει πολλές φορές. Και με το νέο salary cap αναμένεται να διαφοροποιηθεί και άλλο τα επόμενα έτη.

Ο Giannis είναι στην κορυφή. Πίσω του, με το μέχρι πρότινος ακριβότερο συμβόλαιο, είναι ο Ράσελ Ουέστμπρουκ! Το υπέγραψε όταν ακόμη ήταν στην Οκλαχόμα και θα του αποφέρει $206.800.000!

Στην 3η θέση είναι ο Στεφ Κάρι με $210.200.000 και στην τέταρτη ο συμπαίκτης του στους Γκόλντεν Στέιτ Ουόριορς, Κλέι Τόμπσον με $189.900.000. Στην 5η θέση βρίσκεται ακόμη μία νέα προσθήκη, ο Άντονι Ντέιβις, ο οποίος μόλις πριν από μερικές ημέρες έβαλε την υπογραφή του στη νέα συμφωνία με τους Λος Άντζελες Λέικερς, έναντι $189.900.000!

Η λίστα με τα ακριβότερα συμβόλαια
Αθλητής Ετος συμβολαίου Ποσό
Αντετοκούνμπο 2020 $228.2 εκ.
Ουέστμπρουκ 2017 $206.8 εκ.
Κάρι 2017 $201.2 εκ.
Τόμπσον 2019 $189.9 εκ.
Ντέιβις 2020 $189.9 εκ.


«Πάμε να φέρουμε το πρωτάθλημα στο Μιλγουόκι»

O αντιπρόεδρος των Μιλγουόκι Μπακς δεν συγκρατήθηκε. Αποθέωσε τον Γιάννη Αντετοκούνμπο για την παραμονή του και μίλησε για το πρωτάθλημα που πρέπει να έρθει στο Μιλγουόκι! Ο Άλεξ Λάσρι, αντιπρόεδρος της ομάδας, φρόντισε να τις... ταρακουνήσει ξανά: «Ενθουσιασμένος που έχουμε έναν από τους καλύτερους παίκτες στο παρκέ και από τους καλύτερους ανθρώπους έξω απ' αυτό, να μένουν στην οικογένεια των Μπακς. Πάμε να φέρουμε το πρωτάθλημα στο Μιλγουόκι», έγραψε στο twitter του Λάσρι.

ΛεΜπρόν για την ανανέωση του Αντετοκούνμπο: «Είναι υπέροχο που μένει, σημαίνει ότι έχτισαν κάτι καλό»

Οι Λος Άντζελες Λέικερς φαίνεται πως το είχαν πάρει απόφαση να μην μπουν στη διαδικασία μιας ανταλλαγής για τα μάτια του Γιάννη Αντετοκούνμπο. Γι' αυτό έδωσαν max συμβόλαιο στον Άντονι Ντέιβις και επέκταση συμβολαίου στον ΛεΜπρόν Τζέιμς.

Ο τελευταίος σχολίασε την απόφαση του Giannis. Και τάχθηκε στο πλευρό του. «Νομίζω πως είναι υπέροχο που αποφάσισε να μείνει και να δεσμευτεί με αυτή την ομάδα», σχολίασε ο Τζέιμς και πρόσθεσε πως για να παίρνει ο Αντετοκούνμπο αυτή την απόφαση, σημαίνει ότι οι Μπακς έχουν δημιουργήσει κάτι καλό, που αξίζει αυτή τη δέσμευση. Ο Τζέιμς ρωτήθηκε για τις διαφορές και τις ομοιότητες της δικής του περίπτωσης (το 2010 όταν έφυγε από το Κλίβελαντ για το Μαϊάμι) με αυτή του Αντετοκούνμπο: «Δεν έχουν ομοιότητες, είναι τελείως διαφορετικές».

Και οι διακρίσεις για τον Αντετοκούνμπο συνεχίζονται...

Το CBS έβγαλε τη λίστα με τους 15 καλύτερους ψηλούς στο ΝΒΑ, με τον δύο φορές MVP, Γιάννη Αντετοκούνμπο να βρίσκεται στην κορυφή της! Νέα σεζόν. Νέες λίστες. Οι καλύτεροι και οι χειρότεροι.

Με τους πρώτους ασχολούνται όλοι. Με τους δεύτερους, κανείς. Για το δίκτυο CBS ο Γιάννης Αντετοκούνμπο βρίσκεται στη μία άκρη. Στην αρχή της αλυσίδας. Ο κορυφαίος ψηλός στο ΝΒΑ αυτή τη στιγμή!

«Η επόμενη πρόκληση θα είναι να κυριαρχήσει και στην post season. Υπάρχει μικρή αμφιβολία για το αν θα πετύχει τελικά, αλλά θα το κάνει στο Μιλγουόκι ή κάπου άλλου;», ρωτάει το δημοσίευμα.

Στη 2η θέση της λίστας βρίσκεται ο πρωταθλητής με τους Λος Άντζελες Λέικερς, Άντονι Ντέιβις, ενώ την πρώτη τριάδα συμπληρώνει ο σέντερ των Νάγκετς, Νίκολα Γιόκιτς.

Την υπόλοιπη 15άδα απαρτίζουν οι:
4.Τζόελ Εμπίιντ
5.Καρλ-Άντονι Τάουνς
6.Μπαμ Αντεμπάγιο
7.Ζάιον Ουίλιαμσον
8.Ρούντι Γκομπέρ
9. Κρίσταπς Πορζίνγκις
10.Ντομάντας Σαμπόνις
11.Νίκολα Βούτσεβιτς
12.Γιουσούφ Νούρκιτς
14.Ντιάντρε Άιτον
15.Τζον Κόλινς

Τα στατιστικά του Gianni

Τη σεζόν 2019/20 ο Αντετοκούνμπο είχε 29.5 πόντους από 63.1% στο δίποντο, 30.4% στο τρίποντο και 63.3% στις βολές, μαζί με 13.6 ριμπάουντ, 5.6 ασίστ, ένα κλέψιμο και ένα μπλοκ ανά μόλις 30.4 λεπτά συμμετοχής σε 63 αγώνες της κανονικής περιόδου. Στην καριέρα του και σε σύνολο 528 αναμετρήσεων έχει 20.1 πόντους από 54.7% στο δίποντο, 28.4% στο τρίποντο και 72.2% στις βολές, μαζί με 8.9 ριμπάουντ, 4.3 ασίστ, 1.2 κλεψίματα και 1.3 μπλοκ ανά 32.5 λεπτά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου