Τρίτη 1 Δεκεμβρίου 2020

Apple ενάντια στις ρωγμές των παραθύρων

Τον Απρίλιο του 2020 η Apple κατέθεσε αίτηση στο γραφείο διπλωμάτων ευρεσιτεχνίας των ΗΠΑ για την κατοχύρωση πατέντας που αφορά τα «έξυπνα» παράθυρα αυτοκινήτων. Η πατέντα περιγράφει ένα παράθυρο αυτοκινήτου με ενσωματωμένο κύκλωμα ελέγχου με ρυθμιζόμενα στρώματα, που αλλάζει το βαθμό της απόχρωσης, της ανακλαστικότητα, ακόμη και του θολώματος του τζαμιού. Πρόσφατα η αμερικανική εταιρεία προχώρησε ένα βήμα παραπάνω καταθέτοντας νέα αίτηση ευρεσιτεχνίας που αφορά στην τεχνολογία ανίχνευσης ρωγμών.

Σύμφωνα με δημοσιεύματα του ξένου Τύπου η Apple θα τοποθετήσει ένα αγώγιμο φιλμ μεταξύ των δύο κρυστάλλων και μέσω της ηλεκτρικής ενέργειας ένα σύστημα θα ανιχνεύει για τυχόν ζημιές στο παρμπρίζ.

Επιπλέον, η έγκαιρη αντιμετώπιση τυχόν προβλημάτων θα μπορούσε να εξοικονομήσει χρήματα, καθώς η αντικατάσταση ενός παρμπρίζ, υψηλής τεχνολογίας ή όχι, είναι δαπανηρή. Η τεχνολογία της Apple έχει πολλές πιθανές χρήσεις, συμπεριλαμβανομένης της ανίχνευσης κάποιου που εισβάλλει στο όχημα με σκοπό την κλοπή του.

Μάλιστα ο ιδιοκτήτης θα ειδοποιείται αμέσως μέσω email ή SMS στο κινητό του τηλέφωνο ώστε να μπορέσει να αντιδράσει άμεσα και να αποτρέψει την κλοπή του οχήματός του.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου