Παρασκευή 28 Ιουνίου 2019

Ιερά Σύνοδος για το θρήσκευμα στα απολυτήρια: Να σταματήσει άμεσα η συγκεκριμένη διαδικασία


Η συνεδρίαση της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου αποφάσισε να καταθέσει το αίτημα με επιστολή προς τον υπουργό Παιδείας

Την άμεση αναστολή της διαδικασίας αναγραφής ή μη του Θρησκεύματος στους απολυτήριους τίτλους σπουδών μαθητών και μαθητριών αποφάσισε να ζητήσει σήμερα η Διαρκής Ιερά Σύνοδος.

Συγκεκριμένα η Διαρκής Ιερά Συνοδος της Εκκλησίας της Ελλάδος για τον μήνα Ιούνιο, υπό την Προεδρία συνήλθε υπό του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερωνύμου και αποφάσισε, μεταξύ άλλων την αποστολή εγγράφου προς τον Υπουργό Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων κ. Κωνσταντίνο Γαβρόγλου με θέμα την άμεση αναστολή της διαδικασίας αναγραφής ή μη του θρησκεύματος στους απολυτήριους τίτλους σπουδών μαθητών και μαθητριών.

Συγκεκριμένα, όπως αποκάλυψε το protothema.gr, φέτος στους μαθητές απονεμήθηκαν απολυτήριοι τίτλοι χωρίς αναγραφή θρησκεύματος και με αναφορά όχι μόνο του επωνύμου του πατέρα αλλά και της μητέρας.

Όπως προκύπτει από απόφαση του υπουργείου Παιδείας, δεν μπορεί να αναγραφεί το θρήσκευμα στα απολυτήρια αν δεν υπάρχει πρώτα υπεύθυνη δήλωση. «Στοιχεία που δεν αναγράφονται στις ταυτότητες ή στα πιστοποιητικά γέννησης δεν καταχωρίζονται στα υπηρεσιακά βιβλία και έντυπα, εκτός αν δηλώνονται με υπεύθυνη δήλωση του ν. 1599/1986 (Α' 75) των γονέων ή του/των κηδεμόνα/ων του/της μαθητή/τριας», όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά στην συγκεκριμένη απόφαση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου