Κυριακή, 30 Οκτωβρίου 2016

Βόλτες στο Πάρκο και τον Νοέμβριο

Φωτογραφία: Στέφανος Καστρινάκης
Το Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος οργανώνει ένα ευρύ φάσμα δραστηριοτήτων και για τον μήνα που έρχεται, από συναυλίες και προβολές ταινιών, μέχρι προγράμματα για τα παιδιά
Μία βόλτα μέχρι το Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΚΠΙΣΝ) αρκεί για να διαπιστώσει κανείς πόσο μεγάλη ανάγκη είχαν οι Αθηναίοι από έναν τέτοιο χώρο. Οικογένειες να έχουν στρώσει και να απολαμβάνουν το πικ νικ τους, κοπέλες να βγάζουν selfies μπροστά στις ελιές ή τις μαβιές λεβάντες, ηλικιωμένοι να έχουν ήδη καπαρώσει τη θέση τους για να παρακολουθήσουν την επόμενη ταινία του Park your Cinema με θέα το κανάλι, έφηβοι να θαυμάζουν τη θέα από τον Φάρο…
Καθώς οι καιρικές συνθήκες μας επιτρέπουν λίγο ακόμα καλοκαίρι, το ΚΠΙΣΝ συνεχίζει τις δράσεις του και μέσα στον Νοέμβριο, ακολουθώντας λίγο-πολύ το πρόγραμμα με το οποίο μας έχει «καλομάθει» τους προηγούμενους μήνες, με συναυλίες, προβολές ταινιών, δραστηριότητες για παιδιά και ενήλικες, καθώς και αθλητικές δράσεις. Ας δούμε τα highlights του μήνα, τα οποία γίνονται όπως πάντα με ελεύθερη είσοδο!

Συναυλία Gadjo Dilo

Μετά τις διάφορες συναυλίες τους στις γωνιές της Αθήνας, οι Gadjo Dilo εμφανίζονται την Πέμπτη 3 Νοεμβρίου στα Πανοραμικά Σκαλιά του ΚΠΙΣΝ, για να μας ταξιδέψουν στη μαγεία της τσιγγάνικης τζαζ παράδοσης. Ώρα έναρξης στις 20.00, μια και έχει παραμικρύνει πια η ημέρα…

Jazz Διαχρονίες

Οι Jazz Διαχρονίες μάς συστήθηκαν τον περασμένο μήνα και με τις ρυθμικές τζαζ μελωδίες τους μας συνεπήραν σε πολύχρωμους κόσμους. Τον Νοέμβριο, το μουσικό ταξίδι συνεχίζεται κάθε Παρασκευή, με οδηγό ελληνικά τζαζ σχήματα στα οποία πρωταγωνιστικό ρόλο έχουν κάποιες από τις πιο ιδιαίτερες γυναικείες φωνές του χώρου: Eva & the Apples (4/11), Swing Shoes ft. Sugaspank! (11/11), Sera Bellos Quintet (18/11) και Penny Baltatzi (25/11). Ώρα έναρξης: 20.30

Music Escapades

Οι ονειρικές μουσικές εξορμήσεις των Music Escapades συνεχίζονται, με ένα αφιέρωμα στις γυναικείες σύγχρονες φωνές της Ελληνικής indie σκηνής. Με αφετηρία τα Πανοραμικά Σκαλιά του ΚΠΙΣΝ και προορισμό άγνωστα ηχοτοπία θα μας ταξιδέψουν οι Angelika Dusk (5/11), Σtella (19/11) και Daphne and the Fuzz (26/11). Οι συναυλίες ξεκινούν στις 21.00.

Park Your CinemaΤο αγαπημένο πρόγραμμα κινηματογραφικών προβολών αυτήν τη φορά «παρκάρει» για τα καλά την οθόνη του στο Κέντρο Επισκεπτών. Τα χειμερινά Σάββατα του Νοεμβρίου μας υποδέχονται «Τα Τέρατα της Universal» σε μια ενότητα αφιερωμένη σε κλασικές ταινίες τρόμου (Δράκουλας 5/11, Φρανκενστάιν 12/11, Η Μούμια 19/11 και Ο Αόρατος Άνθρωπος 26/11), ενώ οι Κυριακές είναι και πάλι αφιερωμένες στο διάβασμα με τον δεύτερο κύκλο της ενότητας «Τεύχος: Βιβλιοθήκη» (Πιο Παράξενο κι από Παράξενο 6/11, Η Συνεκδοχή της Νέας Υόρκης 13/11, Φαρενάιτ 20/11 και Τέλος Διαδρομής 27/11). Οι προβολές ξεκινούν στις 19.30.

Δραστηριότητες για παιδιά

Θεατρικό εργαστήριο, Παρκολυμπιάδα, Μαθήματα ποδηλάτου, Εργαστήριο χορού στη φύση και πολλές ακόμα καλλιτεχνικές, αθλητικές και εκπαιδευτικές δραστηριότητες μαθαίνουν στους μικρότερους επισκέπτες του ΚΠΙΣΝ τη χαρά της συνεργασίας και τους φέρνουν σε επαφή με τη φύση, αλλά και τη σύγχρονη αστική κουλτούρα. Οι μικροί σινεφίλ θα έχουν την ευκαιρία κάθε Κυριακή να απολαύσουν στην μεγάλη οθόνη αγαπημένες ταινίες κινουμένων σχεδίων (Εγώ, Ο Απαισιότατος 6/11, Εγώ, Ο Απαισιότατος 2 13/11, Λόραξ 20/11 και Minions 27/11), με ώρα έναρξης τις 17.30. Επιπλέον, τον Νοέμβριο ξεκινάει το πρόγραμμα Δημιουργούμε ΟΛΟΙ μαζί Τέχνη, το οποίο προτείνει πρωτότυπες δημιουργικές δραστηριότητες για παιδιά με ή χωρίς αναπηρία, ενισχύοντας την ομαδικότητά τους και μαθαίνοντάς τους έμπρακτα να αποδέχονται τη διαφορετικότητα.

Αθλητισμός

Οι υπέροχοι εξωτερικοί χώροι του ΚΠΙΣΝ αποτελούν ιδανική τοποθεσία για κάθε είδους ατομική ή ομαδική αθλητική δραστηριότητα. Καθημερινά, στο ΚΠΙΣΝ προσφέρονται μαθήματα yoga, pilates, αερόβιας άσκησης και είναι προσβάσιμα στο κοινό τα υπαίθρια όργανα που βρίσκονται στο χώρο του Στίβου, όπου υπό την καθοδήγηση προπονητών, κάθε επισκέπτης μπορεί να δημιουργήσει ένα εξατομικευμένο πρόγραμμα άσκησης. Επίσης, τον Νοέμβριο, διεξάγεται για δεύτερη φορά το Backwards Run (6/11) προκαλώντας τους δεινούς δρομείς να τρέξουν προς τα πίσω, ένας αγώνας δρόμου 5χλμ. αποκλειστικά για άντρες (27/11), ενώ όσοι θέλουν να δοκιμάσουν τα όριά τους μπορούν να συμμετάσχουν στο Hot Triathlon II (12/11), το οποίο συνδυάζει τρέξιμο, κωπηλατική άσκηση εδάφους και επαναλαμβανόμενο τρέξιμο σε σκάλες.

Δραστηριότητες για ενήλικες

Ο Νοέμβριος περιλαμβάνει μια πληθώρα δημιουργικών και επιμορφωτικών προγραμμάτων για ενήλικες με στόχο να εμπνεύσουν τους επισκέπτες να αναπτύξουν τις ικανότητες και τις γνώσεις τους. Οι θεματικές των εκδηλώσεων διαμορφώνονται γύρω από καίρια ζητήματα της σύγχρονης καθημερινότητας, όπως το περιβάλλον, η εύρεση εργασίας και ο επαγγελματικός προσανατολισμός, η απώλεια της μνήμης, αλλά και γύρω από σταθερά ζητήματα όπως η υγεία και τα μαθήματα Πρώτων Βοηθειών. Παράλληλα, το ΚΠΙΣΝ φιλοξενεί δύο συναντήσεις αφιερωμένες στην διεθνή διοργάνωση του Μαραθωνίου, όπου κορυφαίοι Έλληνες δρομείς θα μας μιλήσουν για την εμπειρία της συμμετοχής τους. Επιπλέον, η εκδήλωση «Τα ελληνικά Πανεπιστήμια συναντώνται με Έλληνες Ακαδημαϊκούς του εξωτερικού» (7/11) προσκαλεί Έλληνες εκπαιδευτικούς να ενημερωθούν για το πρόγραμμα Υποτροφιών της Ελληνικής Διασποράς που προάγει την ανάπτυξη των συνεργατικών σχέσεων Ελλήνων του εξωτερικού με Ελληνικά Πανεπιστήμια.

Διαβάστε αναλυτικά το πρόγραμμα εδώ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου