Κυριακή 24 Ιουλίου 2016

Laperouse: Το «ιστορικό» εστιατόριο στην καρδιά του Παρισιού

Laperouse: Το «αμαρτωλό» εστιατόριο στην καρδιά του Παρισιού
Η ιστορία του κτιρίου που αποτέλεσε στέκι μεγάλων ονομάτων της γαλλικής διανόησης όχι μόνο για το πεντανόστιμο φαγητό του αλλά και για τα prive δωμάτιά του όπου μπορούσαν να απολαύσουν κρυφά και με ασφάλεια τον παράνομο έρωτά τους
To εστιατόριο του έρωτα, "Laperouse" βρίσκεται στην καρδιά του Παρισιού. Το επιβλητικό αυτό κτίριο ήταν το "στέκι" μεγάλων ονομάτων της γαλλικής διανόησης όχι μόνο για το πεντανόστιμο φαγητό του αλλά και για τα prive δωμάτιά του όπου μπορούσαν να απολαύσουν κρυφά και με ασφάλεια τον παράνομο έρωτά τους.




Ο Βικτόρ Ουγκό, ο Γκουστάβ Φλομπέρ και ο Εμίλ Ζολά συγκαταλέγονται στις διασημότητες που απολάμβαναν αρκετά συχνά λουκούλλεια γεύματα στο "Laperouse" . Εξέφραζαν τις απόψεις τους επί παντός επιστητού σ΄ένα άκρως εμπνευσμένο από την γαλλική τέχνη περιβάλλον. Μετά τις ατελείωτες συζητήσεις τους, πολλοί από αυτούς συνέχιζαν την βραδιά τους στον επάνω όροφο του εστιατορίου. Εκεί όπου υπήρχαν πριβέ δωμάτια με τον ρομαντισμό να ξεχειλίζει, τα κεριά να σιγοκαίουν και τους άνετους καναπέδες να γίνονται η "φωλιά" του παράνομου έρωτα . Επώνυμοι και ανώνυμοι επιδίδονταν σε ερωτικά παιχνίδια με τις ερωμένες τους.

Ο ιδιοκτήτης του "αμαρτωλού  εστιατόριου του Παρισιού , όπως το αποκαλεί σε συνέντευξή της στο αμερικανικό δίκτυο CNN, η διάσημη Γερμανίδα φωτογράφος Έλεν φον Ουνβερτ, δημιούργησε ένα κομψοτέχνημα που ικανοποιεί τον ουρανίσκο εκτονώνοντας παράλληλα και τα ανθρώπινα πάθη. Στους καθρέπτες που κοσμούν τους τοίχους του δεύτερου ορόφου έχουν απομείνει στοιχεία που προδίδουν το αμαρτωλό παρελθόν των prive σαλονιών: Ονόματα και καρδιές που ήταν κάποτε ερωτευμένοι...

To Laperouse είναι ένα εστιατόριο 250 ετών, από τα πιο διάσημα και λαμπερά του Παρισιού. Με θέα το Σηκουάνα, οι πελάτες του μπορούν να πάρουν μία γεύση από την άριστη ποιότητα του φαγητού του. Πρόκειται για ένα εστιατόριο το οποίο μπορεί να λειτουργήσει ως "καταφύγιο" σε όλους όσοι επιζητούν ησυχία αλλά και ασφάλεια, υποστηρίζει στο CNN η Γερμανίδα φωτογράφος. Σήμερα, υπάρχουν πελάτες που το επιλέγουν για να κλείσουν συμφωνίες μακριά από την πολυκοσμία... Τα έργα ζωγραφικής που κοσμούν τους τοίχους του το καθιστούν επίσης ιδιαίτερα ελκυστικό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου