Κυριακή 18 Οκτωβρίου 2015

Δημήτρης Μάρκου: Ένας Χρόνος μετά… «Πριν σας πω τι έργο κάναμε, να δούμε τι παραλάβαμε…»

Δημήτρης Μάρκου: Ένας Χρόνος μετά… «Πριν σας πω τι έργο κάναμε, να δούμε τι παραλάβαμε…»

Πρόλογος

Ο ένας χρόνος, μετά την ανάληψη καθηκόντων, είναι αρκετό διάστημα για να γίνει μια πρώτη αποτίμηση του έργου μιας νέας διοίκησης. Η σημερινή Δημοτική Αρχή του Δήμου
Σπάτων-Αρτέμιδος, από την πρώτη ημέρα βρέθηκε και συνεχίζει να βρίσκεται αντιμέτωπη με αδιέξοδα και δυσκολίες που δημιουργήθηκαν στους δύο πρώην Δήμους το λιγότερο δύο δεκαετίες πίσω.
Στην μεν Αρτέμιδα, από την ανακήρυξη της σε Δήμο, (αλλά και όσο διάστημα ήταν Κοινότητα) το μικροπολιτικό συμφέρον και η αδυναμία αντίστασης των πρώην διοικήσεων σ’ αυτό, την ανέδειξαν πανελλήνιο παράδειγμα προς αποφυγή για την αυθαιρεσία που επικρατούσε, όχι μόνο στη δόμηση, αλλά και στην κακοποίηση του απείρου κάλλους παραλιακού μετώπου που απλόχερα της προσφέρει η γεωγραφική τοποθεσία της. Στα Σπάτα, όπως αποδείχτηκε από όσα πρόσφατα είδαν το φως της δημοσιότητας, η αλληλοεξυπηρέτηση μικρών και μεγάλων συμφερόντων υπερτερούσε του συμφέροντος του κοινωνικού συνόλου. Κατά καιρούς έχουμε δημοσιεύσει αποφάσεις του πρώην Δ.Σ. του Δήμου, οι οποίες εμφανέστατα υποστήριζαν ιδιωτικά οικονομικά συμφέροντα, με αποτέλεσμα σήμερα ο νέος Καλλικρατικός Δήμος να βρίσκεται με το βρόγχο της οικονομικής κατάρρευσης.




Αυτές τις παθογένειες καλείται να αντιμετωπίσει η νέα Δημοτική Αρχή με επικεφαλής τον κ. Δημήτρη Μάρκου. Το πλεονέκτημα του είναι πως διαθέτει αρκετά στελέχη, αν όχι όλα, τα οποία διαθέτουν όρεξη για δουλειά και είναι αποφασισμένα κτυπήσουν, αν όχι εξαλείψουν εντελώς, όσα κακώς κείμενα ταλαιπωρούν τους Δημότες. Επίσης, τουλάχιστον μέχρι σήμερα, ο νέος Δήμαρχος, έχει δείξει ότι διαθέτει γνώσεις, πείρα, δυναμική και αποφασιστικότητα να ξεπεράσει τα εμπόδια που έχουν δημιουργηθεί από παλαιότερες νοοτροπίες που μερικές εξ αυτών ακόμα βρίσκονται «εν ενεργεία», ώστε να οδηγηθεί ο τόπος σε τροχιά ανάπτυξης και πολιτισμού.
Φυσικά «θέλει δουλειά πολύ» και προσπάθεια πολύ περισσότερη, στην οποία ελπίζεται ότι η σημερινή μείζονα και ελάσσονα μειοψηφία, θα καταφέρουν να ξεπεράσουν το μικροπολιτικό συμφέρον τους και σε θέματα και προβλήματα που άπτονται της ανάπτυξης των δύο πόλεων, θα βρίσκονται αρωγοί, απεμπολώντας την άρνηση που εξυπηρετεί μικροπολιτική.
Στη συνέντευξη που μας παραχώρησε, ο κ. Μάρκου, αφενός μεν αποδίδεται σε μεγάλο βαθμό η εικόνα ενός χρόνου «δουλειάς» της διοίκησής του και αφετέρου δε σκιαγραφούνται οι επόμενοι στόχοι του.

Η ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ

Παραλία

Την καλοκαιρινή περίοδο που αφήσαμε πίσω μας, έγιναν συζητήσεις, αναφορές σε διωκτικές Αρχές, ανακοινώσεις κ.λπ. για την θεμελιωμένη πλέον παρανομία στην παραλία της Αρτέμιδος. Όμως τίποτε δεν άλλαξε. Ήταν ήττα για τη νέα Δημοτική αρχή;
- Σε καμία περίπτωση δεν θεωρώ πως ήταν ήττα της Δημοτικής Αρχής. Οι όλες ενέργειές μας σκοπό είχαν να βάλουμε τις βάσεις, ώστε να ξεκαθαριστεί μια για πάντα το υφιστάμενο καθεστώς που επικρατεί στη παραλία της Αρτέμιδος. Κάναμε παρεμβάσεις που ποτέ δεν έγιναν στο παρελθόν και από καμία Δημοτική Αρχή. Το πρόβλημα των παρανομιών στους παραλιακούς χώρους ξεκίνησε από το γεγονός ότι οι αδειοδοτήσεις δόθηκαν πολύ αργά. Περί τα τέλη Ιουνίου. Οι παραβάσεις δεν έγιναν την επόμενη των αδειδοτήσεων. Διαπιστώθηκαν το τελευταίο δεκαήμερο του Ιουλίου. Το διάστημα που μεσολάβησε κάναμε συγκεντρώσεις με τους καταστηματάρχες στους οποίους συστήναμε να παραμείνουνε στα πλαίσια του νόμου. Δυστυχώς είχαμε τα γνωστά αρνητικά αποτελέσματα. Αναγκαστήκαμε να καταφύγουμε στις εισαγγελικές Αρχές για να επιβάλουμε το νόμο. Η εισαγγελική παραγγελία που μας έδινε το δικαίωμα και τη νομιμότητα σαν Δήμος να απομακρύνουμε κάθε είδους κτίσματα και κατασκευές από τον παραλιακό χώρο, έφθασε στα χέρια μας σχεδόν Δεκαπενταύγουστο. Δεν θελήσαμε τότε να δημιουργήσουμε αναταραχή σε μια καλοκαιρινή περίοδο που ήδη έβαινε προς το τέλος της. Όμως, η εισαγγελική παραγγελία σας διαβεβαιώνω ότι θα υλοποιηθεί στις επόμενες ημέρες.
Θα ήθελα να μας πείτε με σαφήνεια τις σκέψεις και τους στόχους σας για την επόμενη ημέρα της παραλίας.
- Αυτή τη στιγμή γίνεται μια μελέτη για ανάπλαση του παραλιακού μετώπου. Εικόνα θα έχω το ερχόμενο Ιανουάριο. Όνειρο μου είναι να αναβαθμιστεί η παραλία της Αρτέμιδος και να παύσει να είναι υποβαθμισμένη μια από τις ωραιότερες παραλίες της Ανατολικής Αττικής, με το προνόμιο να είναι πολύ κοντά στον ιστό της πρωτεύουσας. Επιθυμώ να δημιουργήσουμε και θα εργαστώ προς αυτό τον τομέα, μια παραλία λαμβάνοντας υπόψη και τη σημερινή οικονομική συγκυρία, για όλα τα οικονομικά βαλάντια. Αυτό που οραματίζομαι, είναι να φτιαχτεί ένα κομμάτι της με υψηλά στάνταρ, για τους έχοντες υψηλά εισοδήματα και αυξημένες απαιτήσεις. Ένα δεύτερο κομμάτι, το οποίο θα χρησιμοποιείται από κοινό χαμηλότερων εισοδημάτων, και, το μεγαλύτερο κομμάτι να δοθεί ελεύθερο στους λουόμενους.
Τα καταστήματα που έχουν πρόσβαση στην παραλία που θα υπαχθούν;
- Τα καταστήματα, που είναι στα αριστερά της Λεωφόρου Αρτέμιδος, πηγαίνοντας προς τη Ραφήνα, ο Δήμος τους παραχωρούσε δωρεάν ελεύθερη δίοδο, μέσα από το πάρκο γιατί διαφορετικά δεν θα είχαν άμεση πρόσβαση στην παραλία. Αυτό κομμάτι βρίσκεται στις βλέψεις μου να εφαρμοστούν όσα σας ανέφερα.
Με τη διαμόρφωση που οραματίζεστε βλέπετε έσοδα στο Δήμο;
- Φυσικά. Έσοδα όμως δεν θα έχει μόνο ο Δήμος. Πιστεύω, ότι έσοδα θα έχει κάθε επαγγελματική δραστηριότητα της Αρτέμιδος. Να σημειωθεί ότι όλα θα γίνουν βάσει προγράμματος, σχεδίων και κανόνων, η παράβαση των οποίων θα επισύρει αυστηρές κυρώσεις.
Κλείνοντας την ενότητα παραλία, σας επισημαίνω, ότι το διάστημα αυτό δείξατε διστακτικότητα, υποχωρητικότητα θα έλεγα, την οποία κάποιοι την εξέλαβαν ως αδυναμία.
- Το μόνο που δεν ήταν είναι αδυναμία της Δημοτικής Αρχής. Όμως το θεώρησα αθέμιτο να μην προχωρήσουμε σε παραχωρήσεις όπως γινότανε στο παρελθόν. «Παίξαμε» καθαρά. Δώσαμε την ευκαιρία σε όλους να συμβαδίσουν και να τηρήσουν τη νομιμότητα και το θεμιτό ανταγωνισμό. Δυστυχώς κάποιοι δεν την είδαν ως χειρονομία συνεργασίας και καλής θέλησης. Και ενώ η ευκαιρία δόθηκε, όμως, το λέω ξεκάθαρα, χάθηκε για την επόμενη χρονιά. Με την ευκαιρία σας λέω ότι επίκειται η παραλαβή μηχανήματος καθαρισμού της παραλίας, το οποίο θα έχει ειδικό εξάρτημα να κόβει τα χόρτα δεξιά και αριστερά των δρόμων.

Σχολική στέγη

Γιατί τόση αντίδραση από μέρος Δημοτικών Συμβούλων στην αγορά του οικοπέδου; Δημότες μου έλεγαν πως αν οι ιδιοκτήτες του οικόπεδου δεν ήταν κάτοικοι του Δήμου, δεν θα ακουγόταν κιχ για την αγορά και την τιμή. Ισχύει;
- Ισχύει, όπως ακριβώς σας το είπανε!
Όμως, στο σχολείο θα φοιτούν τα παιδιά των δημοτών, όχι άλλων πόλεων.
- Στις κλειστές κοινωνίες επικρατούν διάφορα συναισθήματα και ειδικά σε δύσκολες εποχές. Πολλές φορές επικρατεί και το προσωπικό συμφέρον έναντι του κοινωνικού.
Οι προσφορές για την αγορά του οικοπέδου έληξαν 31-3-2014. Ωστόσο στη συνεδρίαση του Δ.Σ., μετά από ένα χρόνο και πλέον, παρουσιάσατε δύο νέες και μάλιστα για οικόπεδα ελλιπή σε έκταση, όσο και εκτός επιθυμητής τοποθεσίας. Γιατί τις δεχθήκατε τόσο καθυστερημένα;
- Εξαιτίας του θορύβου που δημιουργήθηκε. Θέλησα να είμαι ξεκάθαρος, γιατί πολλά ακούστηκαν και περισσότερα ειπώθηκαν από αυτούς που πήραν την ευκαιρία και κινήθηκαν μόνο αντιπολιτευτικά. Δεν έχουμε να φοβηθούμε τίποτε. Γι αυτό τις δύο προσφορές που κατατέθηκαν το μεσημέρι, ενώ το βράδυ είχαμε συνεδρίαση του ΔΣ τις συμπεριέλαβα στη συζήτηση. Το ένα οικόπεδο ήταν διαστάσεων 24x189 (Σημ: λαχίδι), περίπου 4,5 στρέμματα και το προσέφεραν προς 130.000 Ευρώ το στρέμμα. Το δεύτερο οικόπεδο ήταν περίπου 4 στρέμματα σε περιοχή που δεν έχουν γίνει Πράξεις Εφαρμογής. Πιθανότατα, μετά από αυτές, η έκτασή του μόλις να ξεπερνούσε τα 3 στρέμματα. Όμως είχε ένα επί πλέον μειονέκτημα. Ήταν πάνω σε λεωφόρο και ως γνωστό απαγορεύεται το κτίσιμο σχολείου. Και τα δύο οικόπεδα για τυπικούς λόγους απορρίφθηκαν.
Πόσο διάστημα χρειάζεται για να συσταθούν όλες οι Επιτροπές και να κριθεί κατάλληλο ένα οικόπεδο για κτίσιμο σχολείου;
- Η διαδικασία για την καταλληλότητα του παρόντος οικοπέδου ξεκίνησε τον Οκτώβριο του 2013. Πέρασαν σχεδόν δύο χρόνια. Πρέπει να συνυπολογιστεί, ότι στα δύο χρόνια επί πλέον χρόνια που θα χρειαστούν να εξετάσουμε κάποια καινούρια προσφορά οικοπέδου, θα πληρώσουμε στο υφιστάμενο κτίριο ενοίκιο 106.000 Ευρώ, κι αν χρειαστεί να στηθούν επιπλέον ΠΡΟΚΑΤ αίθουσες, το κόστος τους ίσως ξεπεράσει τις 100.000 Ευρώ. Θεωρώ, λοιπόν, ότι για να εξεταστεί μια καινούρια προσφορά και ο Δήμος και τα παιδιά να υποστούν την όλη ταλαιπωρία, θα πρέπει να είναι περίπου 250.000 φθηνότερη. Φυσικά, το οικόπεδο να είναι σχεδόν στα ίδια τετραγωνικά, και στην ίδια περίπου τοποθεσία.
Υπάρχει μια φημολογία ότι στο οικόπεδο αυτό δεν μπορεί να χτιστεί σχολείο για διάφορους…
- Αυτό είναι ένα παραμύθι που κάποιοι σκόπιμα το αναμεταδίδουν. Το είπα τέσσερις φορές στο Δ.Σ., αλλά φαίνεται πως κανείς δεν το συγκράτησε, ή δεν θέλησε να το ακούσει. Γι αυτό το επαναλαμβάνω. Αν δεν πάρουμε όλες τις απαραίτητες εγκρίσεις, δεν θα δώσουμε ούτε ένα Ευρώ. Επίσης, στην Επιτροπή καταλληλότητας του οικοπέδου συμμετείχε και η κα Σμύρου, είναι η μηχανικός του ΟΣΚ, η οποία υπέγραψε το πρακτικό καταλληλότητας του οικοπέδου, οπότε από την πλευρά του ΟΣΚ έχουμε θετική θέση.
Ωστόσο, υπάρχει ανάγκη για σχολική στέγη στην περιοχή Βραυρώνας. Σκέπτεστε την αγορά οικοπέδου και σε αυτή την περιοχή;
- Πρώτα θα εξαντλήσουμε όλες τις περιπτώσεις από τον ΟΣΚ, όμως μέλημα μου, στα πλαίσια πάντα των οικονομικών του Δήμου, είναι να λύσουμε το θέμα σχολικής στέγης στην Αρτέμιδα με τον καλύτερο και ταχύτερο δυνατό τρόπο. Αν χρειαστεί ναι θα προβούμε στην αγορά οικοπέδου.

Ένα χρόνο μετά…

Τι έργο έχετε να παρουσιάσετε τον πρώτο χρόνο της διοίκησής σας;
- Για να σας απαντήσω τι έργο κάναμε, πρώτα πρέπει να δούμε τι παραλάβαμε. Τη μόνη ώριμη μελάτη που παραλάβαμε, ήταν για την Πολεοδομική Ενότητα (Π.Ε.) 5 και αφορούσε μία πλατεία. Καμία ΑΛΛΗ. Αυτό σημαίνει ότι έπρεπε να ξεκινήσουμε μελέτες από την αρχή για έργα που να μπορούν να υλοποιηθούν. Θα σας απαριθμήσω μερικές που έχουν οριστικοποιηθεί και τα χρήματα είναι στο ταμείο του Δήμου. Αθλητικό κέντρο Αρτέμιδος, ύψους 510.000 Ευρώ. Το έργο βρίσκεται στη διαδικασία δημοπράτησης.
Ίσως πριν το τέλος του 15 να έχουμε ανάδοχο. Υδραυλικά - αντιπλημμυρικά στην Αρτέμιδα και στα Σπάτα. Πήραμε έγκριση για 550.000 Ευρώ και 2.400.000 Ευρώ αντίστοιχα.
Έργο αντιστήριξης στον Άγιο Νικόλαο, Αρτέμιδος. Σύνολο έργων περίπου 3.500.000 Ευρώ. Να σημειώσετε ότι τα χρήματα αυτά βρίσκονται στο ταμείο του Δήμου. Υπάρχουν ακόμα μελέτες που βρίσκονται στο τελικό στάδιο: Ανάπλαση και κατασκευή δέκα Παιδικών Χαρών. Για παράδειγμα σας αναφέρω ότι η Παιδική Χαρά που θα γίνει σε δημοτικό χώρο, απέναντι από το γήπεδο Σπάτων, έχει έκταση 1.100 τετραγωνικών μέτρων. Απέναντι ακριβώς, θα δημιουργηθεί παρκινγκ 2 στρεμμάτων. Κάνουμε μελέτη επέκτασης του νεκροταφείου Αρτέμιδος κατά 8 στρέμματα. Υπάρχουν μικρές ιδιοκτησίες τις οποίες θα αγοράσει ο Δήμος. Επίσης θα χρησιμοποιηθούν τα χρήματα, 500.000 Ευρώ, της διαθήκης Μπορέλου για την κατασκευή κυλικείου και επέκταση, του κοιμητηρίου Σπάτων. Προχωρούμε μελέτη του ηλεκτροφωτισμού του Δήμου. Μελέτη ανάπτυξης του Παραλιακού Μετώπου.
Το σχέδιο που παρουσίασε η προηγούμενη Δ.Α. πάμε να το κάνουμε μελέτη για να μπορεί να υλοποιηθεί. Θα είχαμε προχωρήσει στη διάνοιξη της Λεωφόρου Βραυρώνος, αν δεν είχαμε βρει εμπόδιο τον ανάδοχο των Πράξεων Εφαρμογής, ο οποίος διεκδικεί από το Δήμο περίπου 1.000.000 Ευρώ. Θα προχωρήσουμε σε μερική εφαρμογή της Πράξης Εφαρμογής στην Πολεοδομική Ενότητα 5. Έχουμε δρομολογήσει και άλλες μελέτες, που θα τις συζητήσουμε σε μια άλλη συνάντηση μας. Απλά θέλω να σας τονίσω και αυτό λόγω των οικονομικών συγκυριών, ότι αν καταφέρουμε να υλοποιήσουμε όλες αυτές τις μελέτες, η όψη του Δήμου θα αλλάξει εντελώς.
Γνωρίζω ότι εγκρίθηκε κονδύλι για γήπεδα. Πέστε μας περισσότερα.
- Ναι, θα φτιαχτούν: γήπεδο Μπάσκετ, βόλεϊ, τένις και ποδοσφαίρου 7x7. Φυσικά με αποδυτήρια και όλους τους βοηθητικούς χώρους. Αυτά τα γήπεδα θα λύσουν μέρος της τεράστιας έλλειψης αθλητικών χώρων. Η κατασκευή ενός γηπέδου στην Αρτέμιδα θα λύσει οριστικά το πρόβλημα. Η παραχώρηση του υπάρχοντος γηπέδου στην Αρτέμιδα λήγει στο τέλος του 15. Έχουμε ετοιμάσει πλήρη φάκελο και θα ζητήσω από το ΥΠΕΚΑ, να μας παραχωρηθεί και πάλι.
Σε τι στάδιο βρίσκεται η ονοματοδοσία της Αρτέμιδος.
- Έχει ολοκληρωθεί. Σκοντάφτει όμως στην υλοποίηση. Απαιτείται ένα ποσόν της τάξης των 2,5 εκατομμυρίων Ευρώ.
Τι θα θέλατε να έχετε κάνει και δεν το κάνατε και γιατί;
- Όλα όσα πιο πάνω σας ανέφερα και ακόμα δεν έχουν υλοποιηθεί. Με αποτέλεσμα οι Δημότες να μην έχουν τίποτε το χειροπιαστό. Τους συνιστώ να κάνουν λίγο υπομονή. Και όλα αυτά σε μικρό διάστημα θα αρχίσουν να παίρνουν «σάρκα και οστά».

Διοικητικά του Δήμου

Γιατί διοικητικά η απόδοση έχει φθάσει στο ναδίρ, παρόλο που υπάρχει, σε σύγκριση με άλλους Δήμους, υπερεπάρκεια εργατικού και διοικητικού προσωπικού;
- Πιστεύω ότι η παραγωγικότητα είναι ίδια σε όλους τους τομείς του δημοσίου. Η διαφορά και η καλυτέρευση θα έρθει μόνο με την αξιολόγηση. Όταν πραγματικά θα αρχίσει να «τρίζει» η καρέκλα κάποιων πολλά πράγματα θα βελτιωθούν.
Βάλατε σύστημα καρτών παρουσίας των υπαλλήλων, όμως οι ίδιοι αναφέρουν ότι τίποτε δεν έχει αλλάξει από το παρελθόν στον έλεγχο. Ο ένας κτυπάει κάρτα για καμιά δεκαριά… κοπανατζήδων.
- Έχουν εντοπιστεί αυτές οι παθογένειες. Με πληροφόρησαν ότι κάποιος υπάλληλος τις κάνει βεντάλια και κτυπάει για πεντέξι συναδέλφους του. Θα πρέπει να τοποθετηθεί κάμερα, ελπίζω να συναινέσει σε αυτό και το Σωματείο, πάνω από το ρολόι παρουσίας. Όποιος είναι σωστός δεν έχει να φοβηθεί τίποτε. Όμως αυτό το φαινόμενο πρέπει να εκλείψει και σας διαβεβαιώνω θα εκλείψει.
Δημοτικοί Σύμβουλοι της παράταξής σας, παραπονούνται ότι τη διοίκηση την ασκείται με τρία τέσσερα μέλη και όχι με το σύνολο των εκλεγμένων και δεν επικοινωνείτε καθόλου με όλους τους πρώην υποψηφίους.
- Η πόρτα μου είναι ανοικτή σε όλους. Όσοι εξέφρασαν ενδιαφέρον φρόντισα να τους αξιοποιήσω. Με τους εκλεγμένους έχουμε τακτικές συναντήσεις. Μπορεί να έχω αμελήσει, όμως δεν έχω αγνοήσει, τα υπόλοιπα μέλη της παράταξης μου. Δυστυχώς τα προβλήματα είναι τόσα πολλά και ο χρόνος μου τόσο λίγος. Ελπίζω ότι σύντομα θα βρεθεί χρόνος να καλύψω αυτό το κενό που σωστά επισημαίνεται. Θα πρέπει εδώ να τονίσω ότι οι ιδέες που κάποιοι μου εισηγούνται, θα πρέπει να συνοδεύονται από προτάσεις και προσφορά. Τα έγγραφα που λαβαίνω και οι ιδέες που κάποιοι μου καταθέτουν είναι καλά. Αλλά…
Οι δημότες δεν σας θέλουν απλό διαχειριστή της καθημερινότητας, σας θέλουν καινοτόμο και συγκρουσιακό με τα κακώς κείμενα. Μήπως σε αυτό έχετε χάσει χρόνο;
- Τις συγκρούσεις που έχω κάνει στο διάστημα ενός χρόνου που βρίσκομαι στη Δημοτική Αρχή, δεν τις έχει κάνει κανείς στο παρελθόν. Συγκρούστηκα με τα παραλιακά καταστήματα, με γνωστούς, συγγενείς και φίλους για τις αποζημιώσεις των επικείμενων, για τους Μυκηναϊκούς Τάφους κ.λπ. Δεν συνεκτίμησα το πολιτικό κόστος και τις σχέσεις μου με κάποιους ανθρώπους με το συμφέρον του Δήμου. Το τελευταίο είναι πάνω απ’ όλα.
Ακούγεται ότι έχετε πολύ περιορισμένες εμφανίσεις στο Δήμο και ειδικά στην Αρτέμιδα. Έχετε εξήγηση;
- Μου έχουν λείψει και μένα οι εμφανίσεις και συναντήσεις με φίλους, γνωστούς και συγγενείς. Δυστυχώς έχω περιορισμένο χρόνο. Συνάμα όμως με έχει ενοχλήσει η κακοπροαίρετη θα έλεγα κριτική για το που πάω και ποιους συναντώ…

Γενικός Γραμματέας του Δήμου

Γενικός Γραμματέας του Δήμου είναι ένα πολύ χρήσιμο εργαλείο για το δήμαρχο. Κοινή εντύπωση είναι ότι ο σημερινός βρίσκεται «υπό σκιάν». Δεν του έχετε εκχωρήσει αρμοδιότητες κι αν όχι ποιες;
- Ακούστε. Φεύγοντας η προηγούμενη Γενική Γραμματέας, ο Δήμος έμεινε ακυβέρνητος. Αρχικά του είχα εκχωρήσει όλες τις αρμοδιότητες που σχετίζονται με τη διαχείριση του προσωπικού. Δυστυχώς κάποιοι υπάλληλοι δεν μπόρεσαν να «χωνέψουν» την παρουσία και το ρόλο του. Πρέπει να ομολογήσω όμως ότι σε κάποια θέματα κάναμε παρεμβάσεις και εμείς οι αιρετοί. Ελπίζω σύντομα να βρεθεί η ισορροπία των διακριτών ρόλων όλων μας.

Κλαδιά…

Υπάρχει μεγάλο πρόβλημα με τα κλαδιά. Υπάρχει σχέδιο να δοθούν σε εταιρείες κατασκευής πέλετ, ώστε να αλαφρώσει οικονομικά και σε εργατοώρες ο Δήμος;
- Έχουμε βρει να μισθώσουμε ένα οικόπεδο στην οδό Κιάφας που βρίσκεται μεταξύ των δύο πόλεων, εκτάσεως 14 στρεμμάτων. Έχει γεώτρηση που θα μας βοηθήσει να φτιάξουμε σύστημα πυρόσβεσης. Εκεί, αφού πρώτα το περιφράξουμε, θα εναποθέτουμε τα κλαδιά, τα οποία θα τα παίρνει μια εταιρεία με κόστος 10,50 Ευρώ τον τόνο. Σήμερα η μεταφορά τους στη χωματερή Λιοσίων μας στοιχίζει 45 Ευρώ τον τόνο, χωρίς να υπολογίσουμε εργατοώρες, καύσιμα, διόδια και φθορές των αυτοκινήτων. Να σημειώσετε, ότι με την αγορά ενός τράκτορα θα λυθούν οριστικά πολλά προβλήματα και με τα απορρίμματα. Θεωρώ ότι δεν είμαστε σωστοί και δίκαιοι απέναντι στους Δημότες. Ενώ η Δημοτική Αστυνομία κόβει πρόστιμα για ρίψη κλαδιών, ούτε τους έχουμε ενημερώσει, ούτε τους έχουμε δώσει μια πρακτική λύση. Από την επόμενη χρονιά θα απαγορευτεί η απόθεση κλαδιών στους δρόμους από τον Μάιο έως τον Οκτώβριο.

Συμπαραστάτης του Δημότη

Τι γνώμη έχετε σχηματίσει για τις ενέργειες και παρεμβάσεις του Συμπαραστάτη του Δημότη κ. Χρήστο Ποθουλάκη;
- Οι ενέργειες και παρεμβάσεις του κ. Χρήστου Ποθουλάκη μέχρι στιγμή είναι εξαίρετες. Αν γίνει μια πανελλαδική αξιολόγηση των Συμπαραστατών του Δημότη ο κ. Ποθουλάκης θα είναι πρώτος και με διαφορά. Είμαι απόλυτα ευχαριστημένος από τη δουλειά του και χαίρομαι ιδιαίτερα που δικαιώθηκα γιατί στήριξα την εκλογή του. Το στηρίζω απόλυτα, δεν παρεμβαίνω στη δουλειά του και πολλές φορές τον συμβουλεύομαι.
Θέλετε να προσθέσετε κάτι για το οποίο δεν ερωτηθήκατε;
- Ναι! Δεν είχαμε νομική υπηρεσία. Μας ενέκριναν την πρόσληψη ενός δικηγόρου. Μεγάλο μέρος των νομικών υποθέσεων του Δήμου θα διεκπεραιώνεται από αυτόν. Δεν είχαμε αποθήκη υλικών. Έχουμε πλέον και θα καταγράφονται όλα τα εισερχόμενα και εξερχόμενα υλικά. Ευελπιστώ ότι σύντομα θα σταματήσει η οικονομική αιμορραγία του Δήμου από τα γνωστά θέματα, αποζημιώσεων, που κληρονομήσαμε. Το ταμείο μας αυτή τη στιγμή έχει υπόλοιπο πλέον των 7.000.000 Ευρώ, ικανό να αντιμετωπίσει όλες τις ανάγκες. Και τέλος, στο θέμα του Βιολογικού Καθαρισμού συνεχίζουμε να καταβάλλουμε κάθε προσπάθεια ώστε η λύση του να είναι η καλύτερη δυνατή για το Δήμο μας.

Συνέντευξη που δημοσιεύθηκε στην έντυπη Εφημερίδα:
www.dimotisnews.gr

13 σχόλια:

  1. Κυριακή βράδυ 8 η ώρα κεντρική οδός Β.Παύλου Σπάτα δίπλα στο φαρμακείου του κ Τζανάκη .Δύο κάδοι Απορριμάτων στο πεζοδρόμιο γεμάτοι και σκουπίδια γύρω -γύρω.Πρέπει να περάσεις στο απέναντι πεζοδρόμιο για να περάσεις όπου υπάρχει μία τρύπα που δεν φαίνεται στο ΜΙΣΟΣΚΟΤΑΔΟ που επικρατεί λόγω έλλειψης φωτισμού.Απορία .Κανείς αρμόδιος ή δημοτικός δεν περνάει από τον κεντρικό δρόμο τον Σπάτων .Αυτή η κατάσταση υπάρχει πολλούς μήνες.Και για πρωινό σερβίρονται συνεχή σκαψίματα και ξανά σκαψίματα για ατέλειες του ΝΕΟΥ δικτύου ύδρευσης και ΟΤΑΝ ΓΙΝΕΤΑΙ πρόχειρη επισκευή του οδοστρώματος κακήν κακώς με αποτέλεσμα οδόστρωμα πολεμικού πεδίου.Αυτά είναι τα απαραίτητα ΔΩΡΕΑΝ προαπαιτούμενα έργα που κρίνουν την αξιοπιστία και το πραγματικό ενδιαφέρον.Ειδικότερα όταν υπάρχει 9 εκατομμύρια ευρώ στο ταμείο του Δήμου και όταν ζητούν δημότες αλλαγή λαμπτήρων του Δημοτικού φωτισμού τους προτρέπουν να τις αγοράσουν μόνοι τους γιατί ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ λόγω ...ταμειακών δυσχερειών.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. οι ..κακες παρεες θα σε φανε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Απαντήσεις
    1. ΜΟΥΓΚΟΣ ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΤΕΩΝΑΣ ΕΙΝΑΙ ΨΕΥΤΗΣ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΣΚΑΤΑ ΠΡΟΣΠΑΘΗΣΕ ΜΕ ΤΟΝ ΓΙΑΝΝΑΤΟ ΝΑ ΤΑ ΠΑΕΙ ΣΤΗΝ ΧΑΜΟΛΙΑ,ΑΛΛΑ ΤΟΥΣ ΕΚΡΑΞΕ ΤΟ ΑΛΛΟ ΛΑΜΟΓΙΟ Ο ΜΕΘΕΝΙΤΗΣ ΛΕΣ Κ Η ΧΑΜΟΛΙΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΛΟΥΤΣΑ? ΟΠΟΤΕ ΤΑ ΣΚΑΤΑ ΘΑ ΤΑ ΡΙΞΟΥΝ ΣΤΟΝ Α.ΝΙΚΟΛΑΟ ΓΙΑΤΙ ΚΕΛ ΘΑ ΚΑΝΟΥΝ ΣΤΟ ΠΛΑΤΥ ΧΩΡΑΦΙ ΕΙΝΑΙ ΠΟΟΛΛΑΑΑ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΘΑ ΧΟΡΤΑΣΕΙ Κ ΤΟ ΓΙΑΤΡΑΔΟΥΑΚΙ,ΤΟ ΠΑΚΙΣΤΑΝΑΚΙ,Η ΦΑΛΑΙΝΑ ΜΑΡΙΑ,Η ΦΑΛΑΙΝΑ ΙΩΑΝΝΑ,ΟΛΗ Η ΣΥΜΜΟΡΙΑ ΤΟΥ ΑΝ ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΡΙΞΕΙ Ο ΑΠΑΤΕΩΝΑΣ ΜΠΙΝΙΑΡΗΣ ΜΕ ΤΟ ΟΝΟΜΑ Κ ΤΗΝ ΧΑΡΗ ΑΝΑΘΕΜΑ ΤΗΝ ΩΡΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ ΤΟΝ ΨΗΦΙΣΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΤΟΝ ΨΟΦΗΣΑ ΤΟΝ ΑΛΗΤΗ.

      Διαγραφή
    2. ΑΝ ΤΑ ΠΗΓΑΙΝΕ ΣΤΗΝ ΧΑΜΟΛΙΑ ΘΑ ΤΗΝ ΓΛΥΤΩΝΕ ΦΘΗΝΑ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΤΗΝ ΞΕΡΕΙ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΑΛΛΑ ΤΟ ΑΛΛΟ ΛΑΜΟΓΙΟ Ο ΜΕΘΕΝΙΤΗΣ ΚΑΛΑ ΕΚΑΝΕ ΠΟΥ ΤΟΝ ΕΚΡΑΞΕ ΓΙΑΤΙ ΞΕΡΕΙ ΚΑΛΑ ΤΙ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΕΝΑΣ ΑΓΩΓΟΣ ΜΕ ΣΚΑΤΑ ΣΕ ΜΙΑ ΠΑΡΑΛΙΑ ΔΙΠΛΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΔΗΜΟ ΤΟΥ. ΣΤΟΝ ΑΓΙΟ ΝΙΚΟΛΑΟ ΔΕΝ ΘΑ ΤΗΝ ΓΛΥΤΩΣΕΙ ΓΙΑΤΙ Η ΠΑΡΑΛΙΑ ΔΕΝ ΑΦΟΡΑ ΜΟΝΟ ΤΗΝ ΛΟΥΤΣΑ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΛΟΥΤΣΑΙΟΥΣ, ΑΦΟΡΑ ΟΛΗ ΤΗΝ ΑΘΗΝΑ.

      Διαγραφή
  4. Αυτός ο τυχάρπαστος αλητήριος είναι δήμαρχος η εκβιαστής τρομοκράτης ληστής κακκοποιος? Αυτο το υποκείμενο Ο Δ.Μαρκου μόνο αυτός ο χαρακτηρισμός του αξίζει ξενδίαντροπα μετά απο εναν χρόνο ληστείας μετα φόνου σε ολο το παραλιακό μετώπο κ αφου έγινε μαγαζάτορας αφανής εταίρος στο μονοπώλιο ΙΠΠΟΚΟΜΠΟΣ στην ΒΡΑΥΡΩΝΑ με τον αλλαον αλήτη τον κουμπάρο του δηλωνει απερίφραστα κ χωρίς ίχνοσ ντροπής αφού ολο το καλοκαίρι άρπαξαν ολα τα λεφτά απο ολη την παραλία εδωσαν άδειες σε ΟΛΑ τα κωλομπαρα άκομα κ στα σφραγισμένα-κατεδαφιστέα ΟΡΙΣΤΙΚΗ αποφαση εισαγγελέα για τα κωλαδικα βαγόνι κ το άλλο δίπλα του έρχεται ο αλήτης να πει οτι θα κανει την παλια Λουτσα για φτωχους,την Νεα Λουτσα για οικονομικά ευρωστους κ στον Α.Νικόλαο φυσικά θα μας ρίζει τα σκατά που θα τον θάψουμε αυτόν και ολη την συμμορία του στα σκατά.Εκείνο το ρεμάλι ο Γιαννάτος γιτί δεν φεύγει απο αυτήν την συμμορία?Πόσα του εδώσε και πόσα του έταξε ο το υποκείμενο και κάθεται σαν κότα?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. περσανε με τα μουτρα στην μασαμπουκα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Καλα την παθαμε.Η Αρτεμιδα με διπλάσιους κατοικους από τα Σπατα βγαζει δημαρχο σπαταναιο για δευτερη συνεχομενη φορα...περαστικα μας.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Mα τι λεει ο ο Ψευτης,ο ανικανος ο κλεφτης? Με την Αρκουδομαρια δεν παρελαβε ΟΛΑ καλα και ενταξει απο το αλλο λαμογιο-ληστη Μαρκου? Η ΧοντροΜαρια δεν ειναι καθαρμα που μαζι με τον κουτσοΜαρκο ειπε οτι ο δημος δεν εχει καμια περουσια?Αυτο το λαμογιο γιατρος της μοιρασιας των κλεμμενων τι στο διαολο θελει ακομα να φαει?Ρε αυτο το μουγκο γαιδουρι ενω ειναι εντελως βλακας σε ΟΛΑ στην ληστεια στο ψεμα και την απατη ειναι ο καλυτερος.Αυτος ειναι για πετροπολεμο οχι γιαουρτια κ ντοματες θα τα φαει και αυτα ακομα και απο το χωμα εκτος αντο γιαουρτι ειναι σε πηλινο του κιλου και του τα πετανε δυνατοι ανδρες να του σπασουν την καραφλα να τον παρουν τα αιματα να τρεξει το γιατρουδακι συνενοχοσ συμμοριτης να φαει και αυτος την μεριδα του.ΛΗΣΤΕΣ ΨΕΥΤΕΣ ΑΠΑΤΕΩΝΕΣ ΚΑΘΑΡΜΑΤΑ ΟΛΟΙ ΤΟΥΣ και η ΜΠΑΡΜΠΙ στο ΚΟΜΜΩΤΗΡΙΟ χαχαχαχ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. ΝΑ ΔΩ ΟΤΑΝ ΜΑΘΑΤΕ ΤΙΣ ΛΗΣΤΕΙΕΣ ΤΗΣ ΑΛΛΗΣ ΦΑΛΑΙΝΑΣ ΤΗΣ ΜΠΑΚΑΛΙΣΣΑΣ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΑΡΧΙΛΗΣΤΑΡΧΙΝΑ ΜΕ ΤΟ ΚΟΚΟΝΙ ΤΗΝ ΘΕΟΥΣΑ ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟ ΣΤΗΝ ΛΗΣΤΕΙΑ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ?ΟΛΟΙ ΤΡΩΝΕ ΠΑΝΤΟΥ ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΝΑ ΠΡΟΣΕΧΕΤΕ ΕΧΟΥΝ ΓΙΝΕΙ ΒΡΥΚΟΛΑΚΕΣ ΘΑ ΦΑΝΕ ΚΑΙ ΕΜΑΣ ΟΤΑΝ ΤΕΛΕΙΩΣΟΥΝ ΟΛΑ ΤΑ ΑΛΛΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Γμτω το εχω σκεφτη κ γω το γιαουρτι στο πηλινο αλλα ειναι ακριβο για την καραφλα του κερατα γιατι ειναι κ κερατας εκτος απο κλεφτης.Η πετρα παλι μονο θα τον ματωσει τον κερατα κ θα κανει τον ηρωα,θελει κατι πολυ ξεφτιλισμενο οσο κερατας ξεφτιλισμενος ειναι αυτος ο κερατας ψευταρας.Αλλα τον φροντισε η παγουρου του τα φορεσε κ παει σαν ταραντος σε λιγο δεν θα περνα απο πουθενα...εε ρεε τι αλαξοπηδηματα εχει η Π...τσα Λουτσα...εγινε βλεπεις δημαρχινα αλλο πη.ημα απο απλη παγουρου Αλβανιδα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Κανταντησε ανεκδοτο...Για δευτερη φορα ο δημαρχοε ειναι σπαταναιος και κανει κακο βστην Αρτεμιδα ελεος βλακεςςςςςςςς

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Δημαρχε οτι θελεις κανε κοιτα μην γινει το ΚΕΛ καηκες θα μην στην ιστορια Ο ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΕΑΣ του δημου Σ Α

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Αρχειοθήκη ιστολογίου