Πέμπτη 30 Οκτωβρίου 2014

NY Times: Να τι μπορείτε να αγοράσετε στη Νάξο με 1,8 εκατ. ευρώ (photos)

NY Times: Να τι μπορείτε να αγοράσετε στη Νάξο με 1,8 εκατ. ευρώ (photos)

Μία κατοικία επτά υπνοδωματίων, με οκτώ μπάνια και τέσσερις μικρές κουζίνες που πωλείται αντί 1,8 εκατ. ευρώ στη Νάξο, παρουσιάζει η στήλη real estate των New York Times.
Πρόκειται για κατοικία σε πολλά επίπεδα, που χτίστηκε το 2004, με θέα στην παραλία της Πλάκας, που πωλείται επιπλωμένη.
Όπως αναφέρει η αμερικανική εφημερίδα, έπειτα από πέντε χρόνια υποχώρησης, η πτώση είναι πλέον ηπιότερη, σύμφωνα με τον Patrick Tkatschenko, ιδιοκτήτη της Mobilia Real Estate,  μέσω της οποίας πωλείται το ακίνητο. “Οι τιμές είναι τουλάχιστον πιο σταθερές φέτος, αλλά δεν αυξάνονται”.

Σύμφωνα με τον κ. Tkatschenko το ενδιαφέρον από ξένους που επιθυμούν να αγοράσουν εξοχικές κατοικίες στα ελληνικά νησιά ή στις πιο σικ γειτονιές της Αθήνας είναι αυξημένο από τις αρχές του έτους. Κάποιοι χρησιμοποιούν τα ακίνητα αυτά για τις διακοπές τους και τα νοικιάζουν όταν δεν μένουν εκεί οι ίδιοι και άλλοι τα αγοράζουν για να ζήσουν εκεί όταν πάρουν σύνταξη.

Ο Μανόλης Λαγογιάννης της Naxos Real Estate Agency Veronis λέει ότι τα τελευταία δύο χρόνια, η αγορά γίνεται όλο και καλύτερη, με αύξηση των πωλήσεων κατά 30-40%. Όπως λέει, η αύξηση της ζήτησης στη Νάξο είναι μεγαλύτερη από ό,τι στα γειτονικά νησιά. Το μπάτζετ των περισσότερων εκ των αγοραστών του κυμαίνεται από τα 150.000 έως τα 250.000 ευρώ.

Οι ξένοι συνήθως θέλουν παραθαλάσσια ακίνητα ή με θέα στη θάλασσα και αγοράζουν στην Ελλάδα εξαιτίας του καλού κλίματος, του ελκυστικού lifestyle, των καλών τιμών ή των σχέσεων που έχουν με τη χώρα, λέει ο Εμμανουήλ Ζερβός, της Engel & Völkers Rhodes.

Ο κ. Λαλογιάννης προσθέτει ότι έχει κυρίως πελάτες από τη Β. Ευρώπη και ειδικότερα από τη Σουηδία, τη Δανία και τη Νορβηγία, με λιγότερους από την Ιταλία, τη Γαλλία, το Βέλγιο και την Ελβετία. Μειοψηφία αποτελούν οι αγοραστές από τη Γερμανία, τον Καναδά και τη Βρετανία.




Πηγή: newmoney.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου