Πέμπτη 27 Μαρτίου 2014

Δήμος Μαραθώνα - Η «μπροστινή« και η «πίσω» αυλή του Δήμου μας

Ένα από τα ΠΟΛΛΑ τραγικά λάθη της νυν Δημοτικής Αρχής του Μαραθώνα με Δήμαρχο τον κ. Ιορδάνη Λουίζο και όλη την Δημοτική Αρχή ήταν επί Καλλικρατικού Δήμου να
δημιουργηθούν Δημοτικές Κοινότητες ΔΥΟ ταχυτήτων. Οι Βόρειοι και οι Νότιοι, οι Ανατολικοί και οι Δυτικοί, οι Ευγενείς και οι Είλωτες, Οι «Προύχοντες» και οι «μη Προύχοντες». Τα έργα «βιτρίνα» και τα έργα «θάνατος» στον Καλλικρατικό Μας Δήμο Μαραθώνα . Η μπροστινή αυλή και η πίσω αυλή του Δήμου μας.

Αναρωτιέμαι όταν κάποιος μας χαρίσει μια «Ρέγκα» αλλά μας πουλήσει το «Νερό» για χρυσάφι θα τον πούμε καλό άνθρωπο?? Ευεργέτη??? Δεν ξέρω!! 
Ερώτημα εργασίας κάνω!!!

Τούτων δοθέντων έχω να πω ότι τόσο ο Δημότης του Γραμματικού, του Βαρνάβα, της Νέας Μάκρης και του Μαραθώνα πρέπει να αντιμετωπίζονται όλοι δίκαια. Ισότητα και ισονομία!! Υπήρχε εδώ και 3,5 χρόνια???

Αυτό άλλωστε θα πρέπει να είναι ένα από τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά του Νέου Δημάρχου. Όποιος και να είναι αυτός, η κάλπη θα μας το πει, φαντάζομαι ο κάθε Δημότης του Μαραθώνα θα ενημερωθεί από το πρόγραμμα των υποψήφιων Δημάρχων και τις πολιτικές τους δεσμεύσεις. Και έτσι θα κρίνουν και ανάλογα θα ψηφίσουν οι πολίτες. 
Έτσι θα γίνει? Έτσι δεν γίνεται κάθε φορά στις Δημοτικές εκλογές?? Γίνεται?? 
 Καθίσαμε ποτέ κάτω τέλος των εκλογών εν' ενεργεία Δήμαρχο ώστε να μας δώσει απολογία για το ταμείο του δήμου του?? Ώστε να έχει το φόβος ο Επόμενος??? 
Έχουμε λάβει αναφορά από το νυν δήμαρχο του Μαραθώνα για το ταμείο των 3,5 χρόνων που μεσολάβησε από την τελευταία εκλογική αναμέτρηση??? Πρέπει?? 
Δεν γνωρίζω!!! 
Αν πρέπει αναμένω με ιδιαίτερο ενδιαφέρον να διαβάσω από τους στενούς του συνεργάτες ή και τον ίδιο την καταγραφή όσων προσέφερε στον τόπο από το 2010 και πόσο μας κόστισαν...!!!!! 
Κυρίως το κόστος αυτών!!!

Όσο αφορά το πρώτο θέμα που έγινε αναφορά, δηλαδή η διάκριση, αυτό αποδεικνύεται και από την απάντηση του Αξιότιμου κύριου Κουλουμπή εκπρόσωπο Τύπου του Δήμου Μαραθώνα.

Μεταξύ των άλλων μου γράφει ο κύριος Κουλομπής σχετικά για το ΚΕΛ Μαραθώνα.
Επικοινωνία από Face Book :
23/03/2014
Makis Kouloubis Όσον αφορά τον Βιολογικό, πιστεύω ότι όσοι επιμένουν να μένουν μερικά χρόνια πίσω, θα πρέπει επιτέλους να αντιληφθούν τη νέα πραγματικότητα που έφερε στη ζωή των κατοίκων ο νέος ενιαίος Δήμος Μαραθώνος. Όπως και νάχει, ο χώρος επεξεργασίας του Βιολογικού, στο σημείο που βρίσκεται, όχι μόνο δεν ενοχλεί κανένα αστικό κέντρο, όχι μόνο δεν βλάπτει τον κόλπο του Μαραθώνα αλλά ίσως και να απέχει περισσότερο από το κέντρο του Γραμματικού απ΄όσο το κέντρο του Μαραθώνα, ίσως και της Νέας Μάκρης.
Ίσως ο ...νέος Δήμαρχος να έχει κάτι άλλο στο μυαλό του και να αλλάξει τα δεδομένα, μεταφέροντάς το προς Νέο Βουτζά, Μάτι ή και Άγιο Ανδρέα.
Ρωτήστε τον ...άμα τον δείτε.

Καταρχήν ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΩ την άποψη ότι ΒΙΟΛΟΓΙΚΟΣ έπρεπε να είχε γίνει εδώ
και χρόνια.

Μετάφραση στα όσα μας είπε ο κύριος Κουλουμπής:
Εδώ και 16 χρόνια ο Αξιότιμος κύριος νυν δήμαρχος δεν μπόρεσε να δώσει λύση σε αυτό το πρόβλημα. Μετά ήρθε ο Ενιαίος Δήμος Μαραθώνα. Θα περίμενα να άκουγα τον κύριο Κουλουμπί ότι μετά από ενδελεχή έλεγχο που έγινε και ενώ εξετάστηκε η Χ περιοχή στο Γραμματικό, η Ψ περιοχή στο Βαρνάβα, η Α περιοχή στο Μαραθώνα και τέλος η Β περιοχή στη Νέα Μάκρη, (ορίστε οι περιοχές και οι μελέτες), καταλήξαμε στο Γραμματικό. Βέβαια κανείς δεν μας ενημέρωσε μέχρι σήμερα για την μελέτη κόστους και επιμερισμός ανά κάτοικο αφού ο Δήμος έχει στοιχεία πραγματικής οίκησης, καθώς επίσης μελέτη οικονομικής και τεχνικής διαχείρισης του έργου σε βάθος χρόνου, δεδομένης της θέσης του έργου (Υψόμετρο).

«Απασφαλίζω» όταν ακούω δηλώσεις του τύπου, χρειαζόμαστε ΚΕΛ και θα φτιαχτεί στη πίσω αυλή του Δήμου μας για το λιγότερο πολιτικό κόστος.
Χρειαζόμαστε έργο Βιτρίνας και έτσι θα φτιαχτεί στην μπροστινή αυλή του Δήμου μας.

Φίλε Νέο Μακρινέ, όταν αύριο θα έρχονται φουσκωμένα τα τιμολόγια του ΚΕΛ ο μόνος που δεν θα ευθύνεται για αυτό θα είναι ο Γκίκας και οι κάτοικοι του Γραμματικού.

Φίλες και Φίλοι του Ενιαίου Δήμου Μαραθώνα θα οργανωθούμε???
Δήμαρχος την άλλη μέρα των εκλογών θα πρέπει να είναι αυτός που θα διώξει το ΧΥΤ- ΧΥΤΥ από τον Δήμο μας. Εκείνος που δεν θα επιτρέψει να γίνουν ΟΥΤΕ εργοστάσια γιατί θα έχει κάνει ανταποδοτική ανακύκλωση την άλλη μέρα όταν εκλεγεί. Εκείνος που θα σταματήσει τα λάστιχα από τους βόθρους στο δρόμο και στις παραλίες μας τις βροχερές μέρες.
Εκείνος που θα γλιτώσει από λουκέτο ΟΛΑ τα μαγαζιά του Δήμου μας.
Εκείνος που θα δείξει τη πρέπουσα σημασία στο Εθνικό πάρκο Σινιά. Θα σεβαστεί το περιβάλλον. Εκείνος που θα υψώσει το Μαραθώνα εκεί που του αρμόζει Παγκοσμίως. Και άλλα έργα ουσίας που εσείς γνωρίζετε. Με έργα και όχι απλές υπογραφές. Δύο θητείες είναι νομίζω αρκετές σε όλο τον κόσμο. Εμείς γιατί πρέπει να συνταξιοδοτούμε τους Δημάρχους μας αλλά και τους Πολιτικούς μας???? 
Σας αρέσει να ακούτε και άλλα ΘΑ???

Με Εκτίμηση
Κυριάκος Γκίκας

ΥΓ - 
 1) Όταν αποφασίσω να γίνω Γεωργός θα ασχοληθώ με τα «Χωράφια» μου για την ώρα ασχολούμαι με τα «Χωράφια όλων μας».
2) Τα καλύτερα δικηγορικά γραφεία, όχι μόνο της Ελλάδος αλλά του
κόσμου να στραφούν εναντίον μου!! Εγώ θα το φωνάξω δυνατά, Αξιότιμε κύριε νυν Δήμαρχε αρκετά!!! Ήρθε η ώρα να πάτε σπίτι σας!!!
3) Φίλε Μαραθωνίτη μετά της εκλογές μην σε ακούσω και διαμαρτυρηθείς!! Μετά «άχνα» μη βγάλεις!!! Αλλά οφείλεις να έχεις από στενό «μαρκάρισμα» τον νέο Δήμαρχο.

ΠΡΟΣΟΧΗ!!!

Αν αυτό συμβαίνει σε άλλο Ενιαίο Δήμο να θεωρηθεί ως «ατυχή» σύμπτωση!!! Συμβαίνει???

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου