Δευτέρα 3 Φεβρουαρίου 2014

Η «αγαπημένη» γειτονιά των τρομοκρατών

Εκδηλη είναι η ανησυχία των κατοίκων της οδού Αγίας Κυριακής στο Παλαιό Φάληρο, όπου βρέθηκε το αυτοκίνητο-γιάφκα. Πρόκειται για μια ήσυχη πυκνοκατοικημένη γειτονιά που όλοι γνωρίζονται μεταξύ τους. Ο κύριος Φώτης (αριστερά), τακτικός επισκέπτης του καφενείου που βρίσκεται 50 μέτρα από το επίμαχο σημείο, δεν είχε παρατηρήσει τίποτα ύποπτο. Ατομα εντός της εγκαταλελειμμένης μονοκατοικίας, έξω από την οποία ήταν παρκαρισμένο το ΙΧ των τρομοκρατών, παρατήρησε πριν από μία εβδομάδα κάτοικος της περιοχής.Και είναι η δεύτερη φορά που η περιοχή βρίσκεται στο επίκεντρο της Αντιτρομοκρατικής, καθώς πριν από έναν χρόνο οι τρομοκράτες που είχαν «χτυπήσει» τα γραφεία της Νέας Δημοκρατίας, είχαν εγκαταλείψει το αυτοκίνητό τους πολύ κοντά στο σημείο όπου βρέθηκε η «κινητή γιάφκα».

Οι δράστες είχαν παρκάρει το ανθρακί Opel Astra έξω από μία μονοκατοικία, η οποία είναι εγκαταλελειμμένη εδώ και πέντε χρόνια. Κάτοικος της περιοχής, που περνά από το σημείο πολλές φορές κάθε μέρα, αποκαλύπτει στο «Εθνος» ότι πριν από μία εβδομάδα παρατήρησε ότι κάποιοι είχαν μπει στο εσωτερικό του σπιτιού, από όπου ακούγονταν και θόρυβοι.

«Μου έκανε εντύπωση, γιατί το σπίτι ανήκε σε μια γνωστή γειτόνισσα που πλέον έχει πεθάνει και όπου, πλέον, δεν μένει κανένας. Είδα και άκουσα άτομα να έχουν μπει στον προαύλιο χώρο. Ηταν περίπου 11 το βράδυ και γυρνούσα σπίτι μου. Παραξενεύτηκα, αλλά επειδή η γειτονιά μας είναι ήσυχη δεν έδωσα σημασία», δηλώνει στο «Εθνος» ο περίοικος. Σημειωτέον ότι η μονοκατοικία δεν παρουσιάζει εμφανή σημάδια παραβίασης αλλά ούτε και αστυνομικής έρευνας.

Η μονοκατοικία έξω από την οποία είχαν σταθμεύσει οι δράστες την «κινητή γιάφκα». Είναι εγκαταλελειμμένη εδώ και 5 χρόνια

Την ίδια στιγμή οι κάτοικοι που μένουν στην ακριβώς απέναντι πολυκατοικία από το όχημα-γιάφκα, κλήθηκαν να καταθέσουν στην Αντιτρομοκρατική.

Ομως, όπως ισχυρίζονται στο «Εθνος», δεν είχαν παρατηρήσει καν ότι ήταν τόσο καιρό παρκαρισμένο εκεί το Opel Astra και δεν είδαν τίποτα ύποπτο.

Αυτό που προκαλεί μεγαλύτερη εντύπωση στους ανθρώπους της γειτονιάς είναι γιατί οι ύποπτοι άφησαν το αυτοκίνητο στο συγκεκριμένο σημείο. Ενα στενό δρομάκι, το οποίο όμως, όπως μας λένε, ενώνει τη Λ. Ποσειδώνος με τη Λ. Αμφιθέας και τη Λ. Συγγρού που βρίσκονται τα γραφεία της Νέας Δημοκρατίας.

Το βέβαιο, πάντως, είναι ότι οι «ιδιοκτήτες» της κινητής γιάφκας κατάφεραν να περάσουν τελείως απαρατήρητοι, χωρίς κανείς να αντιληφθεί το παραμικρό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου