Δευτέρα 3 Φεβρουαρίου 2014

Διαχείρισης Απορριμμάτων - Η Ελλάδα να βρίσκεται στη τελευταία θέση

Επιστολή του Κυριάκου Γκίκα
Αξιότιμε Κύριε Σαλαβράκο,
Σας άκουσα με ιδιαίτερο ενδιαφέρον στην Επιτροπή Αναφορών στις 21-01-2014 μεταξύ των άλλων να υπερασπίζεστε την Αρχή της Επικουρικότητας για κάποιο Κράτος μέλος, (στην
προκειμένη περίπτωση της Ελλάδος), δηλαδή κατά πόσο η Ένωση μπορεί να ενεργήσει - παρέμβει ή πρέπει να αφήσει την πρωτοβουλία στο Κράτος μέλος για ένα ζήτημα.

Μελετώντας το ζήτημα της Διαχείρισης των Απορριμμάτων στην Πατρίδα Μας.

Σκέψεις
Για δεκαετίες έχουν δοθεί στο θέμα της διαχείρισης των απορριμμάτων στην Ελλάδα από την Ευρωπαϊκή Ένωση αμέτρητα «τσουβάλια» από χρήματα για το σκοπό αυτό. Κατά την άποψη μου «ένα σκασμό» χρήματα. Στο όνομα της σωστής διαχείρισης, φιλικής προς το περιβάλλον, εργοστάσια που πληρώθηκαν και δεν λειτούργησαν ποτέ, έργα που δεν έπρεπε να γίνουν αλλά έγιναν γιατί το ήθελαν οι εργολάβοι ...κ.τ.λ.π.

Τα χρήματα αυτά ήταν από Κοινοτικούς πόρους που δεν δόθηκαν μόνο στην Ελλάδα αλλά και σε άλλα Κράτη.

Μέχρι εδώ καλά??
Εν έτη 2014 ερχόμαστε και μετά από τα επίσημα στοιχεία της EUROSTAT, αλλά και οδηγίες πλαίσιο για την διαχείριση των απορριμμάτων 98/2008 και την απόφαση σταθμό του Ευρωπαϊκού Ελεγκτικού Συνεδρίου 20/2012. Η Ελλάδα να βρίσκεται στη τελευταία θέση όσο αφορά την διαχείριση των απορριμμάτων σε σχέση με τα άλλα Κράτη μέλη που επωφελήθηκαν όλα αυτά τα χρόνια και σημείωσαν σημαντική πρόοδο στο τομέα αυτό. Εμείς
σκεπτόμαστε ακόμα την Αρχή της Επικουρικότητας και την Αρχή της Αναλογικότητας εν έτη 2014???

Μήπως δεν είναι έτσι??
Μήπως σκεπτόμαστε την «Αρχή των Εργολάβων»????

  • Η Ευρωπαϊκή Ένωση χρηματοδοτεί -- ΟΚ !!
  • Δεν έχει λόγο γιατί θα γίνει παραβίαση της Αρχής της Επικουρικότητας !! ΟΚ !!
  • Το Κράτος μέλος, (εν προκειμένου η Ελλάδα), σήμερα καλείται να πράξει το σωστό, αλλά για όλες τις προηγούμενες δεκαετίες, όλες οι χρηματοδοτήσεις για την διαχείρισης των απορριμμάτων δεν έπιαναν τόπο και πρόοδος μηδέν. Γιατί έτσι φυσικά συνέφερε τους εργολάβους και όχι μόνο. ΟΚ !!
  • Στη περίπτωση που το Κράτος μέλος δεν χρησιμοποιήσει σωστά τα Κοινοτοπικά κονδύλια θα πέσουν πρόστιμα ΚΑΙ ΤΟ ΚΟΣΤΟΣ ΘΑ μετακυλήσει στους Πολίτες !!!
Τι άλλο πρέπει να καταλάβετε ότι η Επιτροπή μπορεί και πρέπει να παρέμβει σε τομείς ΠΟΥ ΕΜΠΙΠΤΟΥΝ ΣΤΗΝ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΗ της ΑΡΜΟΔΙΟΤΗΤΑ γιατί όπως είναι ευκρινέστατο από τα μέχρι σήμερα αποτελέσματα που έχει η Ελλάδα στην διαχείριση των απορριμμάτων, ως ισότιμο μέλος, δεν κατάφερε όλα αυτά τα χρόνια να λύση με επιτυχία.

Συμπεράσματα Δικά Μου !!
Γιάννης πίνει, Γιάννης κερνάει !!

Όμοιος και,
Ήθελα να ήξερα ποιος κοροϊδεύει ποίον εδώ μέσα ??

Τα συμπεράσματα δικά σας
Κυριάκος Γκίκας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου