Τετάρτη 2 Οκτωβρίου 2013

«Κατάργησαν» διευθυντές των ΔΟΥ πριν τις κλείσουν

Στον αέρα πρόστιμα εκατομμυρίων που έχουν υπογράψει- Νέες μεθόδους μείωσης του Δημοσίου ανακάλυψε το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους. Στην πρεμούρα τους να
εξασφαλίσουν “πρωτογενές πλεόνασμα” από περικοπές δαπανών, οι υπηρεσίες μισθοδοσίας έκοψαν το μισθό και τα επιδόματα θέσεως συλλήβδην στους διευθυντές των εφοριών της χώρας οι οποίες τελούν υπό συγχώνευση ή κατάργηση, ενώ όμως οι εφοριακοί παραμένουν στις θέσεις τους και συνεχίζουν να εργάζονται τουλάχιστον μέχρι τις 14 Οκτωβρίου ή και «μέχρι νεοτέρας».

Ήδη οι εφοριακοί των υπό συγχώνευση ή κατάργηση ΔΟΥ πληρώθηκαν δύο δεκαπενθήμερα με "τσεκουρεμένο" τον μισθό τους. Δεν υπάρχει προηγούμενο στην ελληνική δημόσια διοίκηση να κόβονται μισθοί, χωρίς πρώτα να εκδοθεί ατομική εντολή μείωσης των μισθών των υπαλλήλων από το υπουργείο Οικονομικών.

Ακόμα και αν επιστραφούν όμως τα λεφτά στους υπαλλήλους, υπάρχει κίνδυνος, λόγω της μισθολογικής "υποβάθμισης" των εφόρων που... κατά λάθος έγινε σε περίπου 600 στελέχη των εφοριών (διευθυντές, υποδιευθυντές και τμηματάρχες), το δημόσιο να χάσει και έσοδα πολλών εκατομμυρίων, από φόρους και πρόστιμα τα οποία βεβαιώθηκαν με υπογραφή των εφόρων αυτών από τις 15 Σεπτεμβρίου και μετά. Η μισθολογική μείωση συνεπάγεται έμμεσα και βαθμολογική, με συνέπεια να τίθεται σε αμφισβήτηση και το δικαίωμα υπογραφής τους ακόμα, με βάση παλαιότερη νομολογία, σε πρόστιμα και ελέγχους που έχουν αυτοί διατάξει.


Διαβάστε περισσότερα στο newmoney.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου