Παρασκευή 30 Αυγούστου 2013

Πάρκαρε το αυτοκίνητό του έξω από το δημαρχείο για να το βλέπει ο Δήμαρχος

Είδε και αποείδε, αφού δεν πήρε απάντηση από το Δήμαρχο Γλυφάδα ο κ. Γιώργος Τράγος, κι αποφάσισε να του υπενθυμίζει καθημερινά την υποχρέωση του Δήμου απέναντί του.
 Πάρκαρε λοιπόν, το αυτοκίνητό του έξω από το Δημαρχείο Γλυφάδας ζητώντας να μάθει πότε θα αποκατασταθούν οι ζημιές.

Όπως γράψαμε πριν λίγες μέρες το αυτοκίνητου του κυρίου Τράγου υπέστη ζημιές όταν πεύκο που βρισκόταν σε πεζοδρόμιο έπεσε πάνω του.
Δυστυχώς η αλληλογραφία που είχε με το δήμο Γλυφάδας απ' ότι φαίνεται, δεν είχε κανένα αποτέλεσμα.
Εν τω μεταξύ απόφαση του Αρείου Πάγου δημιουργεί δεδικασμένο αφού το ανώτατο δικαστήριο υποχρέωσε το δήμο Ηλιούπολης να καταβάλει αποζημίωση 4.000 ευρώ σε ιδιοκτήτη αυτοκινήτου διότι έπαθε ζημιά όταν ένα δέντρο έπεσε πάνω.

Οι δικαστές αποφάνθηκαν ότι οι υλικές ζημιές που προκλήθηκαν λόγω της πτώσης του δένδρου οφείλονται αποκλειστικά στην παράλειψη του επίμαχου Δήμου «να προβεί σε συντήρηση, επίβλεψη και ασφαλή χρήση από πλευράς των πολιτών του χώρου, όπου είχε φυτευτεί το δένδρο που κατέπεσε, ο οποίος όφειλε να λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα για την αποτροπή του κινδύνου ενδεχόμενης πτώσης αυτού, κυρίως σε περίπτωση κακοκαιρίας και επομένως συντρέχει περίπτωση ευθύνης του εναγόμενου προς αποζημίωση, με βάση τα άρθρα 105 και 106 του Εισαγωγικού Νόμου του Αστικού Κώδικα».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου