Τετάρτη 1 Μαΐου 2013

16 χρόνια μετά και πάλι η Ντόρτμουντ σε τελικό του champions League

Το φινάλε ήταν όλα τα λεφτά… Η Ρεάλ Μαδρίτης έβαλε για ένα δεκάλεπτο στα «σχοινιά» την Ντόρτμουντ μέσα στο «Μπερναμπέου», της έβαλε δύο γκολ (σ.σ ήθελε ακόμα ένα για την ιστορική
πρόκριση) αλλά δεν μπόρεσε να ολοκληρώσει το «ποδοσφαιρικό θαύμα» που αναζητούσε.

Οι Γερμανοί έχοντας ως παρακαταθήκη το 4-1 του πρώτου αγώνα και αφού ξεπέρασαν την «τρικυμία» του πρώτου 15λεπτου, στάθηκαν στο ύψος τους. «Πάγωσαν» τον ρυθμό, είχαν ευκαιρίες (τρεις με τον Λεβαντόφσκι) να πετύχουν και γκολ και έφτασαν μέχρι το 80΄να κρατούν χαλαρά την πρόκριση στα χέρια τους.

Το γκολ του Μπενζεμά στο 83΄όμως τα άλλαξε όλα. Η Ρεάλ και ο κόσμος της το πίστεψε και το έδειξε με το 2-0 του Ράμος στο 88΄. Τα εφτά λεπτά, μαζί με τις καθυστερήσεις, ήταν εφιαλτικά για την Ντόρτμουντ που «τρόμαξε» αλλά τελικά πήρε το εισιτήριο για τον μεγάλο τελικό του Τσάμπιονς Λιγκ.

Το ματς:

Από το πρώτο λεπτό του αγώνα η Ρεάλ Μαδρίτης πήρε την κατοχή, όπως αναμενόταν και έψαξε το γκολ. Μάλιστα, μόλις στο 4ο λεπτό του αγώνα, ο Ιγκουαΐν βρέθηκε απέναντι από τον Βαϊντενφέλερ αλλά ο γκολκίπερ της Ντόρτμουντ βγήκε ωραία και έδιωξε σε κόρνερ. Η άμυνα των Γερμανών, «ζορίστηκε» από το ξεκίνημα του αγώνα. Είναι χαρακτηριστικό ότι μέχρι το 15΄, η «βασίλισσα» έκανε δύο ακόμα τεράστιες ευκαιρίες.

Μία στο 14΄με τον Ρονάλντο από κοντά να μην μπορεί να νικήσει τον Βαϊντενφέλερ και λίγα δευτερόλεπτα αργότερα, ξανά από δεξιά, ο Εζίλ έφυγε, βρέθηκε απέναντι στον Γερμανό γκολκίπερ αλλά αστόχησε. Μέσα στον… πανικό, η Ντόρτμουντ έχασε και τον Γκέτσε που τραυματίστηκε και πήγε στον πάγκο… Μετά από ένα 20λεπτο «φωτιά», η Ντόρτμουντ κατάφερε να ισορροπήσει λίγο, ειδικά σε ότι αφορά την κατοχή της μπάλας και προσπαθούσε να φτιάξει φάσεις. Ο ρυθμός έπεσε, οι φάσεις των Ισπανών σταμάτησαν και το 0-0 έμεινε φυσιολογικά μέχρι το τέλος του ημιχρόνου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου