Δευτέρα 26 Νοεμβρίου 2012

Στο υπουργείο ψάχνουν για τους βοηθούς του χάκερ

Σε πλήρη εξέλιξη είναι οι έρευνες της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος για τον εντοπισμό των υπαλλήλων του υπουργείου Οικονομικών που φέρονται να βοήθησαν τον 35χρονο διαφημιστή να βάλει στο χέρι τα πλήρη στοιχεία του συνόλου των Ελλήνων φορολογουμένων. Σύμφωνα με πληροφορίες, αρχικά οι
υποψίες των αστυνομικών είχαν πέσει σε δύο συγκεκριμένα πρόσωπα -υπαλλήλους του υπουργείου- που είναι στο σύστημα TAXIS. Ωστόσο, έπειτα από νέες έρευνες των αστυνομικών, προέκυψε κι ένα τρίτο πρόσωπο, το οποίο είναι επίσης υπάλληλος του υπουργείου Οικονομικών και μάλιστα σε νευραλγικό πόστο.

Συνολικά λοιπόν είναι τρία τα άτομα που συγκεντρώνουν τις υποψίες, καθώς φέρονται να υπέδειξαν στον 35χρονο διαφημιστή την «τρύπα», το κενό δηλαδή στο ηλεκτρονικό σύστημα ασφαλείας του TAXIS. Σύμφωνα με πληροφορίες της «Espresso», οι αστυνομικοί της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος ίσως είναι σε θέση μέσα στην εβδομάδα να προβούν σε νέες ανακοινώσεις γι’ αυτή την πολύ σοβαρή υπόθεση υπεξαίρεσης προσωπικών δεδομένων από υπουργείο.

Οι αστυνομικοί στηρίζουν πολλά για τη συνέχιση και το αίσιο τέλος των ερευνών τους στο «ξεκλείδωμα» συγκεκριμένων αρχείων που βρέθηκαν στον υπολογιστή του 35χρονου διαφημιστή. Ο τελευταίος είχε φροντίσει να «κλειδώσει» με περίτεχνο τρόπο αυτά τα αρχεία που ίσως αποδεικνύουν και την ενοχή προσώπων μέσα από το υπουργείο Οικονομικών για τη μεγάλη κλοπή των προσωπικών δεδομένων εκατομμυρίων Ελλήνων φορολογουμένων.

ΘΕΟΔ. Π. ΠΑΝΟΥ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου