Κυριακή 1 Απριλίου 2012

Νέο εργαλείο εντοπισμού ηλεκτρονικής απάτης από τη MasterCard

Στο παρελθόν, η απώλεια ενός πορτοφολιού, η κλοπή πιστωτικής κάρτας, ή μια ξεχασμένη ταυτότητα ήταν τα κύρια χαρακτηριστικά μιας απάτης. Σήμερα κάποιος μπορεί με το παραμικρό να τα χάσει όλα. Τα ηλεκτρονικά καταστήματα πλέον διαθέτουν ένα νέο εργαλείο, που θα τους να βοηθήσει να μετριάσουν τον κίνδυνο μιας διαδικτυακής απάτης, κατά τη διάρκεια online συναλλαγών.
Το εργαλείο αυτό<…>παρουσιάστηκε από την MasterCard και ονομάζεται «Expert Monitoring Fraud Scoring for Merchants». Η MasterCard πρόκειται να διαθέσει ένα εργαλείο ηλεκτρονικού εμπορίου (e-commerce) για την καταπολέμηση της διαδικτυακής απάτης το Μάιο, σύμφωνα με τον Mike Plotnick, εκπρόσωπο της MasterCard. Η MasterCard ανακοίνωσε το γεγονός στο Συμβούλιο Ελέγχου Κινδύνου Εμπορικών Επιχειρήσεων (Merchant Risk Council) στο Λας Βέγκας.
Το εργαλείο αυτό έχει σχεδιαστεί για διεθνείς εμπόρους, για να αξιολογεί τις συναλλαγές που πραγματοποιούνται με κάρτες που έχουν εκδοθεί στις ΗΠΑ. Με άλλα λόγια, η υπηρεσία επιτρέπει στους εμπόρους να ανιχνεύουν ύποπτες συναλλαγές, όταν δεν υπάρχει φυσική παρουσία, εκτιμώντας αυτοματοποιημένα με συγκεκριμένους αλγόριθμους την πιθανότητα μια κακόβουλης πράξης. Το εργαλείο αυτό εξετάζει την ιστορία του αγοραστή και δίνει μια εκτίμηση, περίπου σαν μια συνοπτική λίστα με αναφορές, με τη μορφή ενός ενιαίου σκορ.
Από το Μάιο, το εργαλείο «Expert Monitoring Merchant Fraud Scoring» θα είναι διαθέσιμο ως προαιρετική επιλογή για αγοραστές και εμπόρους σε όλο τον κόσμο και σε όλες τις κάρτες, στις περιπτώσεις που δεν υπάρχει φυσική παρουσία στις συναλλαγές και όταν αυτές προέρχονται από τις ΗΠΑ. Νέο εργαλείο εντοπισμού ηλεκτρονικής απάτης από τη MasterCard

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου