Κυριακή 21 Ιουλίου 2024

Morgan Super 3


 Morgan Motor Company είναι μια «παραδοξότητα» στην παγκόσμια αυτοκινητοβιομηχανία. Σε μια εποχή όπου ο στόχος είναι η αυτόνομη οδήγηση, τα στελέχη της βρετανικής εταιρείας, η οποία ιδρύθηκε το 1910, επιμένουν να θυμίζουν στον κλάδο τις ρίζες του.Είναι γνωστή για τη κατασκευή τρίκυκλων μοντέλων τα οποία έχουν αισθητική και σχεδίαση που παραπέμπει σε εκείνη που είχαν τα οχήματα στις πρώτες δεκαετίες του προηγούμενου αιώνα.

Το 2022, η Morgan παρουσίασε το Super 3, το νέο τρίκυκλο μοντέλο της το οποίο αντικατέστησε το αειθαλές 3 Wheeler. Το καινούργιο roadster της εταιρείας έχει το κλασικό στυλ αλλά εκσυγχρονίστηκε και παρέχει περισσότερη άνεση και ασφάλεια στους επιβάτες του, συγκριτικά με πριν.

Τα στελέχη της αποφάσισαν να παρέχουν στους αγοραστές του και κάτι περισσότερο, τη δυνατότητα να έχουν ένα πιο εξατομικευμένο αυτοκίνητο αναφορικά με το αμάξωμα και τον εξοπλισμό του. Έτσι, δημιουργήσαν μια νέα συλλεκτική σειρά την οποία ονόμασαν Origins.




Αυτή περιλαμβάνει συνολικά εννέα διαφορετικούς χρωματικούς συνδυασμούς. Όπως ανακοινώθηκε από την εταιρεία, για κάθε μία από αυτές θα κατασκευαστούν μόνο εννέα αυτοκίνητα. Δηλαδή, η σειρά θα αποτελείται από 81 αυτοκίνητα, συνολικά.

Τα Super 3 της συγκεκριμένης συλλεκτικής σειράς έχουν διαφορετική ονομασία αναλόγως του χρωματικού συνδυασμού στο αμάξωμά τους. Όπως ανακοίνωσε η βρετανική εταιρεία αυτές είναι οι: Charlie Mike, Fast Forward, Pickersleigh Speedshop, Warp Speed,Scramble the Jets, Boulevard Cruiser, Whoosh Bang Pop, Space Race και Bluebird.

Κάθε μία από αυτές αντιπροσωπεύει μια εποχή ή μια τεχνολογική εξέλιξη του παρελθόντος και η τιμή πώλησης ξεκινά από τις 54.000 λίρες στερλίνες (περίπου 64.100 ευρώ, τρέχουσα συναλλαγματική ισοτιμία). Τα συλλεκτικά αυτοκίνητα δεν θα έχουν βελτιώσεις στον κινητήρα ή στο σασί τους σε σχέση με την κανονική έκδοση του Super 3.

Το τρίκυκλο roadster έχει αλουμινένιο μονοκόκ πλαίσιο και ο κινητήρας του είναι τρικύλινδρος ατμοσφαιρικός χωρητικότητας 1.432 κ. εκ. της Ford. Η μέγιστη ισχύς του φτάνει τους 120 ίππους/6.500 σ.σ.λ. και η μέγιστη ροπή του τα 150 Nm/4.500 σ.α.λ.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου