Πέμπτη 3 Οκτωβρίου 2024

Κύκλωμα ψευδοκληρονόμων: Τα μυστήρια μιας... διαθήκης ενός ασθενούς με αφωνία

Eγγραφο-ντοκουμέντο από το Ιπποκράτειο Νοσοκομείο  θέτει σοβαρά ερωτήματα για όσα δημοσίως έχει ισχυριστεί ο ιδρυτής και διαχειριστής της Αστικής Μη Κερδοσκοπικής Εταιρείας Αλυσίδα Ελπίδας Μιχάλης Δαρδανελιώτης, σε σχέση με τη διαθήκη του Λεωνίδα Λαγουδάκη, ετεροθαλή αδελφού του ηθοποιού Νίκου Σεργιανόπουλου.

Ο Δαρδανελιώτης εμφανίστηκε σε τηλεοπτική εκπομπή ισχυριζόμενος ότι ο ετεροθαλής αδελφός του ηθοποιού Νίκου Σεργιανόπουλου ήταν σε θέση να μεταβεί στην οικία του Θ.Ζ. που βρίσκεται στο κέντρο της Αθήνας, επί της οδού Ξενοκράτους, ώστε να δηλώσει προφορικώς την τελευταία του βούληση ενώπιον της συμβολαιογράφου Ε.Σ. και τριών μαρτύρων.



Ο Νίκος Σεργιανόπουλος και ο ετεροθαλής αδελφός του Λεωνίδας Λαγουδάκης


Ομως, τα νέα στοιχεία για την υπόθεση ανατρέπουν τα δεδομένα και δημιουργούν εύλογες απορίες για το πώς συντάχθηκε η δημόσια διαθήκη του Λεωνίδα Λαγουδάκη μέσω της οποίας η εταιρεία του Μιχάλη Δαρδανελιώτη Αλυσίδα Ελπίδας κατέστη μοναδική κληρονόμος της περιουσίας του.

Εισαγγελική παραγγελία

Οι κοντινοί συγγενείς του Λαγουδάκη από τα Χανιά, μετά την αίτησή τους προς την Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών η οποία έγινε δεκτή, μετέβησαν την περασμένη εβδομάδα στο Ιπποκράτειο Γενικό Νοσοκομείο Αθηνών αναζητώντας πληροφορίες για την περίοδο νοσηλείας του συγγενή τους.



Από τα επίσημα στοιχεία που έλαβαν προκύπτει ότι ο Λεωνίδας Λαγουδάκης πράγματι νοσηλευόταν στην Α’ Ωτορινολαρυγγολογική Κλινική Πανεπιστημίου Αθηνών του Ιπποκρατείου. Πιο συγκεκριμένα, η έγγραφη απάντηση που έλαβαν από το νοσοκομείο οι συγγενείς του αποβιώσαντος αναφέρει ότι ο Λεωνίδας Λαγουδάκης εισήχθη εκτάκτως για δεύτερη φορά στη Α’ ΩΡΛ Κλινική του νοσοκομείου με οξεία δύσπνοια λόγω καρκίνου του λάρυγγα στις 24/9/2016 και πήρε εξιτήριο στις 28/9/2019. Μάλιστα, κατά τη νοσηλεία του οι θεράποντες γιατροί τού συνέστησαν τη διενέργεια τραχειοστομίας, την οποία όμως αρνήθηκε.

Απάντηση του Ιπποκράτειου στους συγγενείς του Λεωνίδα Λαγουδάκη. Οι ημέρες νοσηλείας συμπίπτουν με την ημερομηνία όπου φέρεται να έδωσε την προφορική διαθήκή του σε διαμέρισμα στο κέντρο της Αθήνας
Πρέπει να αναφερθεί ότι από το πιστοποιητικό νοσηλείας προκύπτει ότι την ημέρα σύνταξης της διαθήκης, ο ασθενής έλαβε τρίωρη άδεια εξόδου, από τις 4 το μεσημέρι έως τις 7 το απόγευμα, χωρίς όμως να γνωρίζει κανείς πού πήγε και τι έκανε στο διάστημα της απουσίας του. Ωστόσο, από τον ιατρικό του φάκελο προκύπτει και το εξής ενδιαφέρον στοιχείο: καθημερινά οι γιατροί χορηγούσαν ενδοφλέβια αντιβίωση στον Λαγουδάκη ως θεραπεία λοίμωξης από μικρόβια, τρεις φορές την ημέρα, συγκεκριμένα, στις 8 το πρωί, στις 4 το μεσημέρι (οπότε εμφανίζεται στις 26 Σεπτεμβρίου να λαμβάνει τρίωρη άδεια) και στις 12 τα μεσάνυχτα.






Οπως βεβαιώνεται από το ίδιο έγγραφο του Ιπποκρατείου, ο ετεροθαλής αδερφός του Νίκου Σεργιανόπουλου εισήχθη ξανά στις 26/10/2016 στη ΜΕΘ του νοσοκομείου έως και την 10η Νοεμβρίου 2016, ημέρα που τελικώς απεβίωσε. Το πιστοποιητικό νοσηλείας που φέρνει στο φως σήμερα το «ΘΕΜΑ» εντείνει τα ερωτήματα των συγγενών του θανόντος, οι οποίοι είχαν από καιρό εκφράσει τις αμφιβολίες τους για το πώς συντάχθηκε μια τέτοια διαθήκη δεδομένης της σοβαρής κατάστασης υγείας του και πώς ολόκληρη η περιουσία του συγγενή τους κατέληξε στην εταιρεία του Δαρδανελιώτη Αλυσίδα Ελπίδας.


«Μετά βίας μιλούσε»

Ο στενός φίλος του Λεωνίδα Λαγουδάκη που είχε αναλάβει τη φροντίδα του όσο εκείνος μπαινόβγαινε στα νοσοκομεία (τα στοιχεία επικοινωνίας του αναγράφονται στο εξιτήριο του Λαγουδάκη από το Ιπποκράτειο), λόγω του σοβαρού προβλήματος υγείας που αντιμετώπιζε, επιμένει ότι την επίμαχη χρονική περίοδο της νοσηλείας του στο Ιπποκράτειο, μεταξύ 24/9/2016 και 28/9/2019, «ο Λεωνίδας μετά βίας μπορούσε να μιλήσει και του ήταν πιο εύκολο να συνεννοείται είτε με νοήματα είτε με σφυρίγματα. Ημουν παρών σε όλες τις νοσηλείες του και ουδέποτε είδα μπροστά μου τον Δαρδανελιώτη, ούτε κάποιο άλλο πρόσωπο από την εταιρεία του. Ούτε ήξερα τη συμβολαιογράφο Ε.Σ. για την οποία ο Δαρδανελιώτης έχει ισχυριστεί ότι ήταν προσωπική φίλη του Λεωνίδα. Αυτά που σας λέω είμαι διατεθειμένος να τα καταθέσω στον εισαγγελέα, εφόσον με καλέσει».

Η φαρμακευτική αγωγή του Λεωνίδα Λαγουδάκη το πενθήμερο της νοσηλείας του. Μεταξύ άλλων, λάμβανε ενδοφλέβια αντιβίωση τρεις φορές το 24ωρο
«Ημουν με τον Λεωνίδα»

Θυμίζουμε ότι στις 17/9/2024, ο Μιχάλης Δαρδανελιώτης εμφανίστηκε στην εκπομπή του STAR «Αλήθειες με τη Ζήνα» για να απαντήσει σε όλα όσα έχουν δει το φως της δημοσιότητας σχετικά με τις έρευνες γύρω από το πρόσωπό του, τις ανοιχτές δικαστικές υποθέσεις του και τις δράσεις της ΑΜΚΕ Αλυσίδα Ελπίδας, που βρίσκονται στο μικροσκόπιο των Αρχών. Μεταξύ άλλων, σε ερώτηση που του έγινε από δημοσιογράφο της εκπομπής αναφορικά με μαρτυρία στενού φίλου του Λεωνίδα Λαγουδάκη, ότι δηλαδή την ημερομηνία που φέρεται να συντάχθηκε η δημόσια διαθήκη, εκείνος ήταν σε αφωνία και νοσηλευόταν σε σοβαρή κατάσταση στο Ιπποκράτειο Νοσοκομείο, ο Μιχάλης Δαρδανελιώτης απάντησε: «Για την περίοδο που λέτε ήμουν με τον Λεωνίδα, δεν ήμουν εκείνη την ημέρα, αλλά τον γνώριζα, κάναμε παρέα και ξέρω πάρα πολύ καλά πώς ήταν εκείνη την περίοδο και κανένας άνθρωπος δεν γνώριζε ότι ήταν σε αφωνία».

Οι συγγενείς από τα Χανιά

Σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχαν με το «ΘΕΜΑ» οι κοντινοί συγγενείς του Λεωνίδα Λαγουδάκη από τα Χανιά ανέφεραν ότι έχουν ήδη ξεκινήσει νομικές διαδικασίες για να διερευνηθεί περαιτέρω η συγκεκριμένη υπόθεση, καθώς και τα πιθανά ποινικά αδικήματα που μπορεί να ανακύψουν σε σχέση με τη διαδικασία λήψης της διαθήκης και τα συμπράξαντα σε αυτή πρόσωπα.

Οπως ισχυρίζονται, μετά τον θάνατο του αγαπημένου τους προσώπου, τους πλησίασε κάποιο συγγενικό τους πρόσωπο για να τους πείσει να μην αποδεχθούν την κληρονομιά του συγγενή τους λόγω φημολογούμενων χρεών του θανόντος. Από την άλλη μεριά, οι μακρινοί συγγενείς -ανίψια του Λαγουδάκη από τη Δράμα, οι οποίοι δήλωσαν ότι δεν γνώρισαν ποτέ τον θείο τους- προχώρησαν κανονικά σε αποδοχή της κληρονομιάς, αλλά τελικώς έπεσαν πάνω στην ΑΜΚΕ του Δαρδανελιώτη που εμφάνισε τη δημόσια διαθήκη του Λαγουδάκη, διεκδικώντας το σύνολο της περιουσίας του.

Οπως ο ίδιος ο Μιχάλης Δαρδανελιώτης ανέφερε στην εκπομπή της Ζήνας Κουτσελίνη, συμφώνησε μαζί τους να τους παραχωρήσει μέσω πληρεξουσίου μέρος της περιουσίας του θείου τους, καθώς και τα πνευματικά δικαιώματα από το έργο του Νίκου Σεργιανόπουλου, ενώ κράτησε για την εταιρεία του το «φιλέτο», τον πύργο της Καστέλας και το ρετιρέ με θέα την Ακρόπολη στον Κεραμεικό, καθώς και τις εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ των τραπεζικών καταθέσεων του εκλιπόντα.

Πύργος στην Καστέλα, ρετιρέ με θέα την Ακρόπολη και μετρητά, συνολικής αξίας 1,25 εκατ. ευρώ, ήταν η κληρονομιά του Λεωνίδα Λαγουδάκη

«Δεν χρωστούσε ούτε ευρώ»

Σημειώνεται ότι η συνολική αξία της κληρονομιαίας περιουσίας που απέκτησε η ΑΜΚΕ του Δαρδανελιώτη μέσω της διαθήκης υπολογίζεται ότι φτάνει, ίσως και να υπερβαίνει, τα 1.250.000 ευρώ μετά και τις πωλήσεις των ακινήτων. Σύμφωνα με τον Δαρδανελιώτη, μεγάλο μέρος αυτών των χρημάτων χρησιμοποιήθηκε για την αποπληρωμή ιδιωτικών χρεών που είχε αφήσει ο Λαγουδάκης, χωρίς όμως να δώσει περαιτέρω λεπτομέρειες σχετικά με το ύψος των χρεών. Αντιθέτως, ο επιστήθιος φίλος του Λεωνίδα Λαγουδάκη, με τον οποίο επικοινώνησε το protothema.gr, υποστήριξε ότι ο αδερφός του Νίκου Σεργιανόπουλου δεν είχε χρέη λέγοντας χαρακτηριστικά: «Ο Λεωνίδας δεν χρωστούσε ούτε ένα ευρώ».

Πλέον, τα νέα ντοκουμέντα έρχονται να θέσουν υπό αμφισβήτηση τη νομιμότητα των συναλλαγών και των συμφωνιών που συνήφθησαν μετά τον θάνατο του Λαγουδάκη, ειδικά αυτές που αφορούν την εκποίηση της περιουσίας από την ΑΜΚΕ Αλυσίδα Ελπίδας.

Σημειώνεται ότι, όπως είχε γίνει γνωστό από το κυριακάτικο δημοσίευμα του «Πρώτου Θέματος» στις 27 Αυγούστου, η Αρχή για το ξέπλυμα μαύρου χρήματος έχει ήδη εκδώσει διάταξη για τη δέσμευση των περιουσιακών στοιχείων του Μιχάλη Δαρδανελιώτη και η Εισαγγελία Πειραιά διερευνά εάν τα χρήματα από την πώληση αυτών των ακινήτων χρησιμοποιήθηκαν για φιλανθρωπικούς σκοπούς, όπως όφειλαν, ή αν υπήρξαν παρατυπίες στη διαχείρισή τους ή άλλες παράνομες ενέργειες.

Τα στοιχεία που αποκαλύπτει το «ΘΕΜΑ» διαδραματίζουν καθοριστικό ρόλο στη διαλεύκανση της σκοτεινής αυτής υπόθεσης, καθώς όχι μόνο καταδεικνύουν παρατυπίες στη διαχείριση κληρονομιαίας περιουσίας από μια μη κερδοσκοπική εταιρεία με φιλανθρωπικό σκοπό, αλλά επίσης, από διαβολική σύμπτωση, φαίνεται να υπάρχει πιθανή σύνδεση της Αλυσίδας Ελπίδας με την ίδια συμβολαιογράφο και τον ίδιο μάρτυρα οι οποίοι εμφανίζονται και σε άλλες παρόμοιες υποθέσεις. Θυμίζουμε, ότι τόσο η συμβολαιογράφος Ε.Σ. όσο και ένας εκ των μαρτύρων της διαθήκης του Λαγουδάκη εμφανίζονται και σε άλλες αμφισβητούμενες διαθήκες ηλικιωμένων που καθιστούν κληρονόμο τους την εταιρεία του Δαρδανελιώτη, γεγονός που προκαλεί σοβαρά ερωτήματα και ενισχύει τις υποψίες των Αρχών για πιθανή ύπαρξη οργανωμένου κυκλώματος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου