Κυριακή 19 Μαρτίου 2023

Ferrari Purosangue

 Οι ορκισμένοι οπαδοί της εταιρίας στην αρχή παραξενεύτηκαν και υπήρξαν και αντιδράσεις. Η Ferrari όμως ήταν αποφασισμένη να προχωρήσει, μιας και η κατηγορία αυτή, των hyper-SUV φέρνει σημαντικά κέρδη. Αλλά και σε σχέση με τα οδηγικά χαρακτηριστικά, τα οποία ξεπερνούν οτιδήποτε άλλο υπάρχει σε αυτή την κατηγορία.
Ήδη οι πρώτες Purosangue κάνουν τα πρώτα τους χιλιόμετρα στα χέρια των τυχερών που είχαν κάνει τις πρώτες παραγγελίες, ενώ περνά και από τις δοκιμές του ειδικού Τύπου στο εξωτερικό. Σε μία τέτοια δοκιμή, στο γερμανικό Motorsport Magazine, είχαν την ευκαιρία να απολαύσουν την Purosangue σε μία επίδειξη των ικανοτήτων της.



Οι δοκιμαστές προσπαθούν να επιβεβαιώσουν τις επιδόσεις που ανακοινώνει το εργοστάσιο, με το 0-100 χλμ/ώρα να γίνεται σε 3,3 δευτερόλεπτα.

Ακόμα πιο ενδεικτικό είναι το πως συνεχίζει να ανεβάζει μέχρι τα 250 χλμ/ώρα (η τελική της είναι 309 χλμ/ώρα), σε λιγότερο από 15 δευτερόλεπτα από την εκκίνηση.




Εκτός από τις καταιγιστικές επιδόσεις, ρίγη προκαλεί και ο δωδεκακύλινδρος της εταιρίας, καθώς ανεβάζει με εκρηκτικό τρόπο στροφές. Πρόκειται για μια πραγματική Ferrari. Έστω και αν αυτή την φορά έχει τέσσερις πόρτες και χώρους για επιβάτες και αποσκευές. Ποιος δίνει σημασία σε κάτι τέτοιες “λεπτομέρειες” αλήθεια;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου