Οι υπερ-πλούσιοι του πλανήτη, για να γλιτώσουν από τον πληθωρισμό και για να διατηρήσουν την αξία των περιουσιών τους, αγοράζουν σπάνια και πανάκριβα αντικείμενα που καταχωνιάζουν σε πυρηνικά καταφύγια Σε ένα παλιό πυρηνικό καταφύγιο, στην Ελβετία, μια εξειδικευμένη μεταφορική εταιρεία κατεβάζει ένα κοντέινερ. Την περιοχή επιβλέπουν βαριά οπλισμένοι φρουροί και αστυνομικοί, ενώ ειδικοί κατευθύνουν τους χειριστές των μηχανημάτων ώστε το κοντέινερ να κατέβει με τη μέγιστη προσοχή. Τη διαδικασία επιβλέπει από μακριά ένας βαθύπλουτος επιχειρηματίας. Τι μπορεί να περιέχει το κοντέινερ;
Σε εποχές όπου ο πληθωρισμός τρέχει, οι megarich, οι ισχυρότεροι δηλαδή οικονομικά άνθρωποι του πλανήτη, εστιάζουν όλη τους την προσοχή στην προστασία των περιουσιών τους. Και αν το ρητό «cash is king», δηλαδή το ρευστό είναι ο βασιλιάς, είναι αυτό που ακολουθούν στις περισσότερες δραστηριότητές τους, υπάρχουν εποχές κατά τις οποίες προσπαθούν να ξεφορτωθούν το ρευστό, μετατρέποντάς το σε κάτι που θα διατηρήσει, αν δεν μεγαλώσει, την αξία της περιουσίας τους. Πώς γίνεται αυτό;
Η εύκολη λύση είναι οι επενδύσεις σε αγορές μετοχών, ομολόγων και ακινήτων. Στις περιπτώσεις των υπερ-πλουσίων ωστόσο, οι asset managers που διαχειρίζονται τις περιουσίες τους χαράζουν επενδυτικές στρατηγικές με στόχο την «άμυνα» και την προστασία των περιουσιών σε κάθε σενάριο. Στρατηγικές οι οποίες επανακαθορίζονται και αλλάζουν, δεδομένων των συνθηκών, αν και το βασικό diversification των τοποθετήσεών τους δεν αλλάζει.
Ο πίνακας του Ντα Βίντσι «Salvator Mundi» που αγόρασε ο Μπιν Σαλμάν αντί 450 εκατ. δολαρίων
Πλούτος στα... υπόγεια
Επιστροφή στο θωρακισμένο bunker της Ελβετίας. Το οποίο βέβαια δεν είναι το μόνο. Δεκάδες πυρηνικά καταφύγια ή ειδικά κατασκευασμένες υπόγειες θωρακισμένες κατασκευές, τα λεγόμενα billionaire doomsday bunkers, σε χώρες όπως οι ΗΠΑ, η Τσεχία, η Ελβετία, η Γερμανία, η Γαλλία, αλλά και η Ελλάδα, χρησιμεύουν ως αποθήκες πλούτου. Εκεί μέσα, αρκετές δεκάδες μέτρα κάτω από την επιφάνεια της γης, οι μεγιστάνες του πλούτου προφυλάσσουν τις αμύθητες περιουσίες τους από τον πληθωρισμό και... κάθε κακό που μπορεί να έρθει.
Στις αποθήκες των bunkers, όπου υπάρχουν ειδικά συστήματα επιτήρησης και διατήρησης των επιπέδων της υγρασίας, του φωτός, ακόμα και του οξυγόνου, φυλάσσονται τα assets στα οποία έχουν επενδύσει. Τι μπορεί να είναι αυτά; Πίνακες, γλυπτά και άλλα έργα τέχνης, ράβδοι χρυσού και άλλων πολύτιμων μετάλλων, σπάνια αυτοκίνητα, συλλεκτικά αντικείμενα κάθε είδους που, σε πολλές περιπτώσεις, θεωρούνται «χαμένα». Πολλές φορές χρησιμοποιούνται χρήματα για να αγοραστούν... χρήματα από άλλες εποχές που σήμερα έχουν συλλεκτική αξία!
Θεωρούνται εξωπραγματικές, αλλά αυτές οι «εναλλακτικές επενδύσεις» θεωρούνται το απόλυτο must για κάθε wealth manager, ιδιαίτερα όταν απευθύνεται στις οικονομικές ελίτ. Οι ειδικευμένες ομάδες των εταιρειών που ειδικεύονται στην προστασία των περιουσιών παρακολουθούν τις τάσεις της αγοράς και αναζητούν την κατάλληλη ευκαιρία για ένα deal που θα προφυλάξει την αξία ανεξαρτήτως γεγονότων. Ας δούμε κάποια από αυτά.
Το «Untitled» του Μπασκιά που αγόρασε αντί 110,5 εκατ. ο Ιάπωνας δισεκατομμυριούχος Γιουσάκου Μαεζάβα
Πίνακες
Η καρδιά των μεγαλύτερων οίκων δημοπρασιών χτυπά στις αγοραπωλησίες πινάκων ζωγραφικής. Θεωρείτε πως ένας πίνακας δεν μπορεί να αποτελεί επένδυση; Πάρτε, για παράδειγμα, την πορεία των τιμών των έργων τέχνης του Ζαν Μισέλ Μπασκιά, ενός Αφροαμερικανού καλλιτέχνη ο οποίος πέθανε από υπερβολική δόση ηρωίνης σε ηλικία 27 ετών το 1988, μετά από ολιγόχρονη καριέρα. Στα 80s, οι πίνακές του πωλούνταν από 22 δολάρια, όμως γρήγορα κάποιοι είδαν το ταλέντο και περισσότεροι εκτίμησαν ότι θα αποτελούσαν καλή επένδυση. Εκτίμηση η οποία συνεχίζεται.
Χαρακτηριστικό είναι το παράδειγμα του έργου «Untitled», του 1982. Από το 1984 είχε τεθεί σε μακρά αποθήκευση, μέχρι που σε μια δημοπρασία του οίκου Christie’s, κατά τη διάρκεια της οικονομικής κρίσης του 2008, το ζευγάρι Τζέρι και Εμιλι Σπίγκελ τον αγόρασε για 19.000 δολάρια. Το πλήρωμα του χρόνου ήρθε το 2017, όταν ο Ιάπωνας δισεκατομμυριούχος Γιουσάκου Μαεζάβα πλήρωσε 110,5 εκατ. δολάρια για να τον αποκτήσει. Μοιάζει με τρέλα, αλλά δεν είναι, το να δίνει κάποιος τόσα χρήματα για έναν πίνακα. Γιατί, πιθανότατα, θα τα πάρει πίσω πολλαπλάσια, όπως έκανε ο Γερμανοαμερικανός μεγιστάνας του real estate Αμπι Ρόζεν, ο οποίος σε δημοπρασία του Sotheby’s αγόρασε τον πίνακα «Warrior» αντί 8,7 εκατ. δολαρίων. Σε μόλις 9 χρόνια ο πίνακας ανατιμήθηκε κατά περίπου 380%, με αποτέλεσμα να πουληθεί το 2021 σε Κινέζο συλλέκτη αντί 41,9 εκατ. δολαρίων.
Κάτι παρόμοιο έκανε και ο «δικός μας», ως ιδιοκτήτης του Σκορπιού, Ντμίτρι Ριμπολόβλεφ. Ο Ρώσος μεγιστάνας αγόρασε τον πίνακα που αποδίδεται στον Λεονάρντο ντα Βίντσι «Salvator Mundi» για 127,5 εκατ. δολάρια. Παρότι μάλιστα ο Ριμπολόβλεφ βρίσκεται στα δικαστήρια με τον art dealer που του τον πούλησε, κατηγορώντας τον για απάτη, χαμένος δεν βγήκε, καθώς το 2017 πούλησε τον πίνακα αντί 450 εκατ. δολαρίων στον πριγκιπα διάδοχο του θρόνου της Σαουδικής Αραβίας Μοχάμεντ μπιν Σαλμάν.
O Τζέι Λένο με ένα από τα συλλεκτικά αυτοκίνητά του
Αυτοκίνητα
Σχεδόν παραδοσιακά, στα χρόνια της κρίσης τις μεγαλύτερες αποδόσεις τις παρέχουν τα αυτοκίνητα. Οχι τα καθημερινά, χρηστικά αυτοκίνητα πόλης, αλλά συλλεκτικές εκδόσεις που όσο πιο σπάνιες είναι τόσο ακριβότερα πωλούνται. Αυτός ο τύπος επένδυσης είναι και ο δημοφιλέστερος για κάποιους από τους ισχυρότερους ανθρώπους του πλανήτη, μεταξύ των οποίων και Ελληνες εφοπλιστές, οι οποίοι διατηρούν σε άκρως μυστικές τοποθεσίες, σε υπόγεια της Αττικής ή ξένων χωρών, όπως η Ελβετία και η Γερμανία, μοναδικά αυτοκίνητα, τα οποία αξίζουν περισσότερο από μια περιουσία. Γεγονός λογικό καθώς κάποια από αυτά είναι κυριολεκτικά τα μοναδικά μοντέλα που κατασκευάστηκαν ποτέ και έχουν ιστορική αξία, καθώς ανήκαν σε ιστορικά πρόσωπα.
Χαρακτηριστική είναι η περίπτωση της Mercedes-Benz 300 SLR Gullwing. Στις αρχές των 00s, ένα τέτοιο ξεχασμένο πρωτότυπο μοντέλο αγοράστηκε για μερικές δεκάδες χιλιάδες ευρώ από Κύπριο επιχειρηματία, ο οποίος το εντόπισε σε ένα πλημμυρισμένο υπόγειο της βόρειας Ελλάδας. Το αυτοκίνητο υπέστη εκτεταμένο restoration και πουλήθηκε σε Γερμανό δισεκατομμυριούχο για ποσό που ξεπέρασε το 1 εκατ. δολάρια. Ο επικεφαλής σχεδιαστής software της Microsoft Γκρεγκ Γουίτεν πούλησε, σε δημοπρασία του Sotheby’s, το 2018, μια σπάνια Ferrari 250 GTO του 1962, αντί 48,4 εκατ. δολαρίων, στον Αμερικανό παρουσιαστή Τζέι Λένο.
Κάποια τέτοια παραδείγματα αυτοκινήτων που αξίζουν δεκάδες εκατομμύρια ευρώ καταλήγουν σε υπόγεια bunkers και τοποθετούνται σε θησαυροφυλάκια με ελεγχόμενη θερμοκρασία και φωτισμό, με σκοπό να μην περάσει ο χρόνος από πάνω τους και να πουληθούν, αν χρειαστεί, σε αξία πολλαπλάσια από αυτή που αγοράστηκαν. Αλλωστε, οι megarich που θα θελήσουν να ανταλλάξουν τα χρήματά τους με ένα τέτοιο αυτοκίνητο θα κάνουν... ουρά.
Η σπάνια Ferrari 250 GTO του 1962, που αγόρασε αντί 48,4 εκατ. δολαρίων ο Τζέι Λένο
Συλλεκτικά αντικείμενα
Δεν συλλέγουν όλοι από πάθος. Eνα μεγάλο μέρος αυτών που ξοδεύουν τρελά ποσά σε συλλεκτικά αντικείμενα είναι άνθρωποι που ζητούν μια σταθερή επένδυση που θα προστατέψει από... κακά που μπορούν να βλάψουν τις περιουσίες τους, όπως ο πληθωρισμός. Οχι τυχαία, η Knight Frank καταγράφει σε δείκτες τις εννέα βασικές αγορές συλλεκτικών ειδών και τις αποδόσεις τους, οι οποίες περνούν κατά πολύ αυτές των μετοχών. Τι μπορεί να είναι αυτό που διατηρεί την αξία του περισσότερο από τα τραπεζογραμμάτια;
Το πλέον ενδιαφέρον συλλεκτικό είδος είναι τα ρολόγια. Το ακριβότερο που έχει πουληθεί ποτέ είναι το Rolex Daytona του ηθοποιού Πολ Νιούμαν,που άλλαξε χέρια το 2017 αντί 17,8 εκατ. δολαρίων, με αποτέλεσμα να ακολουθήσει φρενίτιδα επενδύσεων στα ακριβά ρολόγια χειρός, τα οποία έφτασαν ως και τα 5,9 εκατ. δολάρια.
Δεύτερο πιο δημοφιλές αντικείμενο συλλογής είναι τα κρασιά. Εν μέσω πανδημίας, η αβεβαιότητα για το αύριο έβαλε φωτιά στις δημοπρασίες κρασιών, με ένα εξάλιτρο μπουκάλι Cabernet Sauvignon να σπάει όλα τα ρεκόρ και να πωλείται 1 εκατ. δολάρια. Περιττό να πούμε ότι όσο παλιότερο τόσο υψηλότερη και η τιμή του, κάτι που εξηγεί πόσοι επένδυσαν και κέρδισαν από το μπουκάλι του Chateau Margaux του 1787 που πουλήθηκε σε Αμερικανό επιχειρηματία πέρυσι για 225.000 δολάρια. Από τη λίστα δεν θα μπορούσαν να λείπουν τα κοσμήματα.
Αν ο πληθωρισμός είναι... περαστικός, το σίγουρο είναι ότι τα διαμάντια είναι παντοτινά, όπως είπε και η Μέριλιν Μονρό. Οι assset managers συμφωνούν μαζί της, στρέφοντας τους πελάτες τους σε επενδύσεις συλλεκτικών κοσμημάτων, τα οποία, εκτός από σύμβολο status, αποτελούν και επενδυτικό αντικείμενο. Το ακριβότερο κόσμημα σήμερα είναι το Διαμάντι της Ελπίδας, το οποίο βρέθηκε στην Ινδία το 1666, πέρασε στη γαλλική βασιλική οικογένεια μέχρι τη Γαλλική Επανάσταση και σήμερα η αξία του εκτιμάται μεταξύ 200 και 250 εκατ. δολαρίων.
Επενδυτική αξία βρίσκουν πολλοί και στα έπιπλα. Χαρακτηριστικό παράδειγμα μια γαλλική πολυθρόνα του 1917, η οποία πουλήθηκε σε δημοπρασία αντί 27,8 εκατ. δολαρίων. Φυσικά, επενδύσεις γίνονται και σε άλλα αντικείμενα, όπως νομίσματα, χαρτονομίσματα, γραμματόσημα, ρούχα και πολλά ακόμα.
Το Chateau Margaux του 1787 που πουλήθηκε σε Αμερικανό επιχειρηματία για 225.000 δολάρια
Πού φυλάσσονται;
Είναι δεδομένο ότι ένας δισεκατομμυριούχος δεν θα κρατήσει την περιουσία του (μόνο) σε τραπεζικές καταθέσεις, αλλά θα τη μοιράσει σε μετοχές, επενδύσεις, καταπιστεύματα, ακίνητα, επιχειρήσεις, μετοχές και άλλα assets. Τα «άλλα», όπως περιγράφονται παραπάνω, είναι και αυτά τα οποία οδηγούνται για μακροχρόνια φύλαξη στα bunkers τα οποία κοστίζουν από 28 ως 50 εκατ. δολάρια για αγορά.
Εξειδικευμένες εταιρείες, όπως η Vivos -η οποία απευθύνεται μόνο σε πάμπλουτες οικογένειες- κατασκευάζουν και πουλάνε τέτοια bunkers, τα οποία μπορούν να χρησιμεύσουν και ως καταφύγια για μια κατάσταση έκτακτης ανάγκης ή για όταν (αν) έρθει η... Αποκάλυψη. Στη γερμανική κωμόπολη Ρότενσταϊν, ένα τέτοιο bunker που είναι σκαμμένο μέσα σε ένα βουνό έχει έκταση 283.000 τ.μ. Η είσοδος η οποία είναι ειδικά κατασκευασμένη για κατέβασμα βαρέων αντικειμένων, είναι θωρακισμένη και άκρως ανθεκτική σε εκρήξεις, ενώ το εσωτερικό διαθέτει θησαυροφυλάκια. Σε αυτά μπορούν να φυλαχθούν ξεχωριστά και με επιλογή συνθηκών, καθώς και με «ακραία φύλαξη», όπως αναφέρει η εταιρεία, χρυσός και διαμάντια, αυτοκίνητα, έργα τέχνης κ.ά.
Στις Ηνωμένες Πολιτείες παρόμοια χρήση έχουν κατασκευές της εποχής του Ψυχρού Πολέμου. Χαρακτηριστικό είναι το παράδειγμα παλιών σιλό πυρηνικών πυραύλων, τα οποία μετασκευάστηκαν σε υπόγεια θησαυροφυλάκια ή υπόγεια καταφύγια ως και 15 ορόφων κάτω από τη γη, όπως είναι το Survival Condo στο Κάνσας.
Εγγραφή σε:
Σχόλια ανάρτησης (Atom)
Αρχειοθήκη ιστολογίου
-
►
2024
(10124)
- ► Δεκεμβρίου (938)
- ► Σεπτεμβρίου (704)
- ► Φεβρουαρίου (837)
- ► Ιανουαρίου (1041)
-
▼
2023
(11198)
- ► Δεκεμβρίου (779)
- ► Σεπτεμβρίου (772)
-
▼
Μαρτίου
(1227)
- NUN TUCCAMMO 'STU TASTO, Massimo Ranieri e Serena ...
- Ferrari Daytona SP3
- Μαρία Κάλλας: Όταν τραγουδούσε με αμοιβή ρύζι, φακ...
- Kαρχαρίας ξεβράστηκε σε παραλία της Κισάμου φωτος
- Ένοπλη επίθεση στα γραφεία του κόμματος της Ακσενέ...
- Μετά από δυο χρόνια βρήκαν τον εμπρηστή ΑΤΜ στην Π...
- Patek Philippe βγάζει νέα σειρά luxury ρολογιών γι...
- Έκλεψαν μοτοσικλέτα και κυκλοφορούσαν οπλισμένοι μ...
- Σεισμός στην Τουρκία: Επηρέασε το 20% της παραγωγή...
- Δράμα: Έκοψε με ψαλίδι τα αυτιά αδέσποτου σκύλου
- ΗΠΑ: Αν και διώκεται ποινικά, ο Τραμπ μπορεί να εί...
- Συνελήφθη δάσκαλος στη Θέρμη που κατηγορείται ότι ...
- Ζλάταν Ιμπραΐμοβιτς: O κλέφτης ποδηλάτων έγινε στα...
- 200 αστυνομικοί έβαλαν τέλος σε σπείρα δουλεμπόρων...
- Ληστεία με πυροβολισμό σε βενζινάδικο στη Γλυφάδα
- Γαλλία: Το ένα δέκατο του πληθυσμού της χώρας είνα...
- Βερόνικα Μπιέλικ: Έγινε viral το μοντέλο που... σέ...
- Γιάννης Ραγκούσης: Δήλωνε μικρά ή μηδενικά εισοδήμ...
- Τζόκερ: Με 3 ευρώ στις Συκεές Θεσσαλονίκης το τυχε...
- Στόρμι Ντάνιελς στέλνει τον Τραμπ σε δίκη - Πρώτη ...
- Fatma Said & Rolando Villazón on “Stars von morgen...
- Nammos: Επεκτείνεται στο χώρο της εστίασης με το ά...
- Countryman XXL MINI
- Η ΕΕ θέλει να γίνει η ψηφιακή Ελλάδα!
- Porsche Cayenne
- Ποινές σοκ για κινητό και οδήγηση – Πότε και πως ε...
- Με δώρο της βασίλισσας Ελισάβετ εμφανίστηκε η Καμί...
- «Κατάχρηση εξουσίας»: Το στρατόπεδο του Τραμπ εξεγ...
- Συρία: Έξι Αμερικανοί στρατιώτες υπέστησαν κρανιοε...
- Εργαστήριο-φυτώριο κάνναβης εντόπισε η ΕΛΑΣ στου Ρ...
- Βέλγιο: Στη φυλακή γιος βαρόνου που ομολόγησε τη δ...
- Νορβηγία: Κατασχέθηκε φορτίο 800 κιλών κοκαΐνης, α...
- Ένας υπερτυχερός στο Τζόκερ κέρδισε 2,6 εκατ.
- Συναγωγή στου Ψυρρή - 1.000 συνομιλίες με τον καθο...
- Πρωτιά της Μαρίας-Αικατερίνης Παπαστάθη στο πανελλ...
- Ασκήθηκε ποινική δίωξη σε βάρος του Τραμπ για την ...
- Τουρκία: Το κοινοβούλιο κύρωσε το πρωτόκολλο για τ...
- Liber Tango💃 [Best Version] bandoneon x violin,ce...
- Βρέθηκε μια super σπάνια κλεμμένη Lamborghini Diab...
- Eurostat: Στα €14,5 το μέσο ωριαίο κόστος εργασίας...
- Γκονσάλο Μοντιέλ: Κατηγορείται για βιασμό ο παίκτη...
- Χρυσάφι στα πόδια τους: Στα €6 εκατ. το μηνιάτικο ...
- Εξαφανίσεις ανηλίκων - Κάθε δύο μέρες χάνεται ένα ...
- Βραζιλία: Έκλεισαν 36χρονη σε τάφο για λόγους εκδί...
- Κορωνοϊός: 65 νεκροί και 75 διασωληνωμένοι λόγω Co...
- Κατάρ-gate: «Πάσχω από κατάθλιψη» υποστηρίζει ο Πα...
- Banksy: Ο πίνακας Brace Yourself! πουλήθηκε περισσ...
- Βασιλιάς Κάρολος: Ιστορική ομιλία στην Bundestag μ...
- ΕΦΕΤ: Ανακαλεί βιολογική σοκολάτα βελγικής εταιρείας
- Απόπειρα αρπαγής 10χρονου κοντά στο σχολείο του – ...
- Γυναίκα Ρομά κλώτσησε δημοσιογράφο στα γεννητικά τ...
- ΝΔ για Ραγκούση: «Δηλώνει ετησίως έως €11.463 που ...
- Κάτια Ταραμπάνκο: Ακυρώθηκαν πολλές δουλειές μου μ...
- Φινλανδία: Κρίσιμη εκλογική αναμέτρηση - Η Σάνα Μα...
- Ινδία: Τουλάχιστον 13 πιστοί σκοτώθηκαν όταν κατέρ...
- Νεκρά ψάρια εμφανίστηκαν στη λίμνη Κερκίνη
- Ρωσία: Ποιος είναι ο «κατάσκοπος» της Wall Street ...
- Πόσο αντέχουν το κρύο οι γυναίκες – Και πώς η εποχ...
- Ελλάδα: Τα δημοφιλέστερα αυτοκίνητα για κλοπή
- Αμάνσιο Ορτέγκα: Πώς ο Mr. Zara δημιούργησε μια αμ...
- Πέραμα: «Το παιδί είχε κλειστά τα μάτια, έτσι κάνε...
- Γερμανία: Η μαύρη χορεύτρια που εντυπωσίασε τον Βα...
- Μεγάλα πρόστιμα για την αναύπαση των οδηγών
- Audi βαφτίζει εκ νέου τα μοντέλα της
- Γερμανία: Στο κενό οι συζητήσεις συνδικαλιστών - κ...
- Πού «κρύβουν» τα λεφτά τους για... ώρα ανάγκης οι ...
- Ελβετία: Καταδικάστηκαν τέσσερις τραπεζίτες - Οι σ...
- Οι Τούρκοι απειλούν και τα Αμερικάνικα F-35!
- Ο ουρανός της Ευρώπης γέμισε… με ιδιωτικά τζετ – Π...
- Τα brands που έγραψαν ιστορία τη δεκαετία του ’70:...
- Μπάιντεν στον Ελπιδοφόρο: Ο Μενέντεζ είναι πολύ πι...
- Παραιτήθηκε ο δήμαρχος Ιάσμου Οντέρ Μουμίν πριν το...
- ΔΕΠΑ Εμπορίας: Oλοκληρώθηκε η πρώτη οδική μεταφορά...
- Αυστρία: Ακροδεξιοί βουλευτές αποχώρησαν από τη βο...
- Fast and Furious: Σε δημοπρασία το αυτοκίνητο που ...
- Βρετανία σχεδιάζει να στεγάσει μετανάστες σε στρατ...
- Ηλεία: «Διωγμένοι» η παπαδιά και ο εραστής της 11 ...
- Θεσσαλονίκη: Μάνα και κόρη βιντεοσκοπούσαν δίκη - ...
- Η «επικίνδυνη σχέση» σακχαρώδη διαβήτη και παχυσαρ...
- EKAM και ΟΠΚΕ έπιασαν στον ύπνο τους κακοποιούς πο...
- Νεϊμάρ: Έχασε live 1 εκατ. ευρώ στο πόκερ
- Μεθυσμένος οδηγός παρέσυρε μοτοσικλετιστή και τον ...
- Έλληνες στην Αυστραλία έλουσαν με ουίσκι τη νέα το...
- Ρίτα Γουίλσον τραγούδησε Κόκοτα στη δεξίωση Μπάιντ...
- Κριστιάνο Ρονάλντο: Έκανε βόλτα στην Μαδρίτη με τη...
- Δημήτρης-Αλέξανδρος Θερμιώτης: Ο Ελληνας που έγινε...
- Οίκος Sotheby’s: Σε δημοπρασία σπάνιο ροζ διαμάντι...
- Sia - Bird set free | Daria T - Cover
- Lewis Hamilton: Σε κρίσιμο σταυροδρόμι
- Αρκούδα έφαγε 40 κιλά μέλι στο όρος Πάικο φωτος
- Τι αλλάζει σε τρέιλερ, μπαγκαζιέρες και ρυμουλκούμ...
- Κολυμβητές «παρενοχλούσαν δελφίνια» στη Χαβάη
- Χιλή το πρώτο κρούσμα της γρίπης των πτηνών σε άνθ...
- Γάμοι ανηλίκων, εκτελέσεις και μετα «Σασμός» στο.....
- Γερμανία: Στρατιωτικές τιμές στην Πύλη του Βρανδεμ...
- ΚΥΣΕΑ-Εξοπλισμοί: Τι αλλάζει στο Αιγαίο με τους πυ...
- Εκλογές 2023: Για πρώτη φορά θα ψηφίσουν στις εκλο...
- La sera dei miracoli -Cover Lucio Dalla
- Πώς μια αγέλη από γάτες έσωσε ένα νεογέννητο μωρό ...
- Renault Espace SUV
- ► Φεβρουαρίου (1122)
- ► Ιανουαρίου (1018)
-
►
2022
(11200)
- ► Δεκεμβρίου (731)
- ► Σεπτεμβρίου (896)
- ► Φεβρουαρίου (960)
- ► Ιανουαρίου (1185)
-
►
2021
(17393)
- ► Δεκεμβρίου (1574)
- ► Σεπτεμβρίου (1499)
- ► Φεβρουαρίου (1454)
- ► Ιανουαρίου (1497)
-
►
2020
(23158)
- ► Δεκεμβρίου (1599)
- ► Σεπτεμβρίου (1967)
- ► Φεβρουαρίου (2081)
- ► Ιανουαρίου (2427)
-
►
2019
(23814)
- ► Δεκεμβρίου (2676)
- ► Σεπτεμβρίου (2114)
- ► Φεβρουαρίου (1615)
- ► Ιανουαρίου (1648)
-
►
2018
(16714)
- ► Δεκεμβρίου (1126)
- ► Σεπτεμβρίου (1200)
- ► Φεβρουαρίου (1946)
- ► Ιανουαρίου (1812)
-
►
2017
(7347)
- ► Δεκεμβρίου (1712)
- ► Σεπτεμβρίου (714)
- ► Φεβρουαρίου (134)
- ► Ιανουαρίου (174)
-
►
2016
(2893)
- ► Δεκεμβρίου (277)
- ► Σεπτεμβρίου (107)
- ► Φεβρουαρίου (375)
- ► Ιανουαρίου (524)
-
►
2015
(10911)
- ► Δεκεμβρίου (256)
- ► Σεπτεμβρίου (273)
- ► Φεβρουαρίου (1965)
- ► Ιανουαρίου (2523)
-
►
2014
(21554)
- ► Δεκεμβρίου (2811)
- ► Σεπτεμβρίου (1799)
- ► Φεβρουαρίου (1354)
- ► Ιανουαρίου (1501)
-
►
2013
(16071)
- ► Δεκεμβρίου (1318)
- ► Σεπτεμβρίου (1328)
- ► Φεβρουαρίου (1328)
- ► Ιανουαρίου (1141)
-
►
2012
(9024)
- ► Δεκεμβρίου (1035)
- ► Σεπτεμβρίου (520)
- ► Φεβρουαρίου (2)
- ► Ιανουαρίου (1)
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου