Τετάρτη 1 Μαρτίου 2023

Δυσκοιλιότητα: Καινοτόμος κάψουλα με δόνηση δίνει λύση χωρίς φάρμακα

Από φυσικές λύσεις όπως τα φύλλα Αλεξάνδρειας και τα δαμάσκηνα, μέχρι και με φαρμακευτικές λύσεις, οι τρόποι για την αντιμετώπιση της δυσκοιλιότητας ποικίλλουν. Ωστόσο ενδεχομένως να μη φέρουν τα επιθυμητά αποτελέσματα. Τη λύση έρχεται να δώσει μια διαφορετική προσέγγιση.

Η δονούμενη κάψουλα που σχεδιάστηκε για να διεγείρει το παχύ έντερο έφερε τα επιθυμητά αποτελέσματα, διπλασιάζοντας την ικανότητα φυσιολογικής αφόδευσης των ενηλίκων που παλεύουν με χρόνια δυσκοιλιότητα χωρίς φάρμακα, σύμφωνα με τους ερευνητές.

Η μελέτη δημοσιεύτηκε στο Gastroenterology και εστίασε σε περίπου 300 ενήλικες, οι οποίοι έψαχναν λύση στο πρόβλημα για τουλάχιστον 14 χρόνια κατά μέσο όρο. Οι συμμετέχοντες που χρησιμοποιούσαν την κάψουλα για οκτώ εβδομάδες παρουσίασαν περίπου διπλάσιο αριθμό πλήρων αυθόρμητων κινήσεων του εντέρου από εκείνους που έπαιρναν εικονικό φάρμακο.

Η κάψουλα έχει το σχήμα ενός συμβατικού χαπιού, με πλαστικό κέλυφος χωρίς λάτεξ. Έχει προγραμματιστεί εκ των προτέρων να δημιουργεί δίωρες δονήσεις δύο φορές την ημέρα. Οι συμμετέχοντες έλαβαν την κάψουλα πριν τον ύπνο για πέντε ημέρες την εβδομάδα, για μια περίοδο οκτώ εβδομάδων. Όταν ενεργοποιείται, διεγείρει το παχύ έντερο για τρία δευτερόλεπτα και τα επόμενα 16 δευτερόλεπτα τίθεται σε παύση. Αφού ολοκληρωθεί η όλη διαδικασία, τα σκευάσματα αποβάλλονται φυσιολογικά από τον οργανισμό μέσω του γαστρεντερικού συστήματος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου