Σάββατο 30 Ιανουαρίου 2021
Πανεπιστημιακή Αστυνομία: Ποιοι και γιατί φοβούνται τη φύλαξη στα πανεπιστήμια
Πανεπιστημιακή Αστυνομία: Ποιοι και γιατί φοβούνται τη φύλαξη στα πανεπιστήμια
Τι λένε πανεπιστημιακοί για τους μπαχαλάκηδες και την ανάγκη φύλαξης των Ανώτατων Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων - Το ειδικό σώμα της Αστυνομίας θα στελεχωθεί αρχικά με 1.000 νεαρούς ένστολους που θα λάβουν ειδική εκπαίδευση και θα φέρουν μόνο κλομπ και χειροπέδες - Ποιοι εκφράζουν επιφυλάξεις και ποιοι κάνουν λόγο για ιδεοληψίες και πολιτικές και κομματικές σκοπιμότητες
H «μάχη των κόσμων» εξελίσσεται στα πανεπιστήμια με επίκεντρο το νομοσχέδιο του υπουργείου Παιδείας που κατατέθηκε χθες στη Βουλή και ειδικότερα τη διάταξή του για δημιουργία των Oμάδων Προστασίας Πανεπιστημιακών Ιδρυμάτων (ΟΠΠΙ). Αν και αποτελεί σχεδόν κοινό τόπο η ανάγκη να υπάρξει φύλαξη στα πανεπιστήμια προκειμένου να μην επαναλαμβάνονται βίαιες επιθέσεις, βανδαλισμοί και να λήξουν οι πολύχρονες καταλήψεις, εντούτοις η κυβερνητική πρόταση έχει ως αποτέλεσμα αυτή τη στιγμή την επανασυγκρότηση «στρατοπέδων». Από τη μια πλευρά υπάρχουν εκείνοι που λένε ξεκάθαρα ότι η φύλαξη των πανεπιστημίων πρέπει να ανατεθεί σε ένα αστυνομικό σώμα, καθώς δεν μπορεί να είναι δουλειά υπαλλήλων χωρίς ειδική εκπαίδευση και δικαιοδοσία. Από την άλλη βρίσκονται εκείνοι που ξιφουλκούν απέναντι σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο υποστηρίζοντας ότι οι μπαχαλάκηδες θα... ακολουθήσουν στα πανεπιστήμια τους αστυνομικούς των ομάδων φύλαξης και τα πράγματα θα γίνουν ακόμη χειρότερα. Δεν λείπουν, δε, ακόμη και οι φωνές που υποστηρίζουν ότι το αστυνομικό σώμα φύλαξης θα διώξει από τις πανεπιστημιουπόλεις τα... γεροντάκια που κάνουν βόλτες.
Και βέβαια δεν λείπουν οι εκατέρωθεν βολές για ιδεοληψίες και πολιτικές - κομματικές σκοπιμότητες. Ολα με φόντο συνεχή βίαια επεισόδια, με κορυφαία την πρωτοφανή επίθεση στον πρύτανη του Οικονομικού Πανεπιστημίου Δημήτρη Μπουραντώνη, αλλά και την εισβολή στο γραφείο του πρύτανη του ΕΜΠ Ανδρέα Μπουντουβή, στην Πολυτεχνειούπολη Ζωγράφου, με εκείνον να καταφέρνει να διαφύγει την τελευταία στιγμή, αλλά το γραφείο του να καταστρέφεται.
Αυτή η μάχη των κόσμων στα πανεπιστήμια είχε ως χαρακτηριστικό επεισόδιο αυτό που εκτυλίχθηκε τις προηγούμενες ημέρες με πρωταγωνιστή τον κ. Αντώνη Τζανακόπουλο, καθηγητή στο Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης (και αδελφό του πρώην υπουργού) και εκατοντάδες χρήστες των social media, που κορυφώθηκε με την απάντηση του ιστορικού Στάθη Καλύβα, καθηγητή Διακυβέρνησης στην έδρα «Gladstone» του κολεγίου All Souls του Πανεπιστημίου της Οξφόρδης. Στις φωτογραφίες που είχε αναρτήσει ο κ. Τζανακόπουλος για να δείξει ότι η Οξφόρδη δεν έχει Αστυνομία, ο κ. Καλύβας απάντησε: «Δεν δικαιολογώ, αλλά μπορώ να καταλάβω όσους αντιδρούν στις αλλαγές στα ΑΕΙ γιατί δεν έχουν ζήσει κάτι καλύτερο. Είναι όμως εντελώς ασυγχώρητο να απολαμβάνεις τα προνόμια μιας Οξφόρδης και ταυτόχρονα να δίνεις αγώνα για να διαιωνίζεται το μπάχαλο στα ελληνικά πανεπιστήμια».
Τι είναι, όμως, οι ΟΠΠΙ που φέρνει το νομοσχέδιο; Είναι ένα Σώμα της Αστυνομίας που θα στελεχωθεί αρχικά με 1.000 νεαρούς ένστoλους που θα λάβουν ειδική εκπαίδευση για τον συγκεκριμένο σκοπό, χωρίς όπλο -θα φέρουν κλομπ και χειροπέδες- και αρχικά θα αναλάβουν υπηρεσία σε μεγάλα πανεπιστήμια της Αθήνας, αλλά και στη Θεσσαλονίκη και την Πάτρα. Ο πρύτανης του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και μέλος του προεδρείου της Συνόδου των Πρυτάνεων Νίκος Παπαϊωάννου είναι ξεκάθαρος: «Δεν είναι αλήθεια ότι οι πρυτάνεις είμαστε όλοι ενάντια στο νομοσχέδιο», λέει στο «ΘΕΜΑ». Το Αριστοτέλειο, άλλωστε, εδώ και ενάμιση χρόνο φυλάσσεται από εταιρεία security με ετήσιο κόστος 3 εκατ. ευρώ και προσωπικό 200 ατόμων, πράγμα που de facto δείχνει ότι οι πανεπιστημιακές αρχές έχουν αναγνωρίσει ότι υπάρχει πρόβλημα και κινήθηκαν να καλύψουν το κενό. «Το νομοσχέδιο κινείται προς τη θετική κατεύθυνση. Χρειάζονται τεχνικές βελτιώσεις», λέει και συνεχίζει: «Υπάρχουν δύο βασικά ζητήματα, αυτό της φύλαξης και αυτό της ασφάλειας και της πρόληψης. Ο φύλακας δεν μπορεί να προστατεύει, δεν έχει ούτε την εκπαίδευση, ούτε τις γνώσεις, ούτε τα μέσα. Αυτό οφείλει να το κάνει η Πολιτεία διά των αρμοδίων οργάνων της που εν προκειμένω είναι η Αστυνομία. Δεν θέλουμε βέβαια να εισβάλουν τα ΜΑΤ όταν κάτι συμβαίνει, αλλά άνθρωποι ειδικά εκπαιδευμένοι και στις ιδιαιτερότητες της πανεπιστημιακής κοινότητας. Και, βέβαια, θα πρέπει να υπάρχει συνεργασία με τις πρυτανικές αρχές, αλλά σε καμία περίπτωση ο πρύτανης δεν μπορεί να κατευθύνει, ελέγχει, γιατί απλά δεν μπορεί να το κάνει. Για παράδειγμα, εγώ είμαι παθολογοανατόμος και δεν έχω τις ειδικές νομικές γνώσεις για να κρίνω αν διαπράττεται αδίκημα, η πολιτεία διά των αρμοδίων οργάνων της μπορούν να το πράξουν». Ο κ. Παπαϊωάννου επισημαίνει ότι πρέπει να είναι σαφή τα όρια και η δικαιοδοσία. «Η διαμαρτυρία των φοιτητών είναι θεμιτή και δεν μπορεί να εμποδίζεται. Αν όμως οι διαμαρτυρόμενοι σπάσουν τις πόρτες, καταστρέψουν και εισβάλλουν στη σύγκλητο τότε τα πράγματα είναι διαφορετικά».
«Η κατάσταση με τους τραμπούκους και τους φασίστες στα πανεπιστήμια δεν μπορεί να συνεχιστεί», λέει στο «ΘΕΜΑ» ο καθηγητής Κωνσταντίνος Γάτσιος, πρώην πρύτανης του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών. «Τα πανεπιστήμια ναι μεν θα πρέπει να είναι ανοιχτά στην κοινωνία, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι είναι ξέφραγο αμπέλι. Οτι μπορεί να εισέρχεται σε αυτά όποιος θέλει και όποτε θέλει και, μάλιστα, ανωνύμως και χωρίς να έχει κάποια συγκεκριμένη δουλειά. Μήπως κάτι τέτοιο συμβαίνει στη Βουλή, στα υπουργεία, στα γραφεία των κομμάτων; Οχι βέβαια! Τότε γιατί να συμβαίνει στα πανεπιστήμια; Γιατί στη μία περίπτωση η φύλαξη είναι κάτι “προοδευτικό” και στην άλλη δεν είναι;» αναρωτιέται και προσθέτει: «Τα πανεπιστήμια χρειάζονται φύλαξη. Οι μεν άνθρωποι που διάγουν ένα μεγάλο μέρος της ημέρας τους (και της ζωής τους) σε αυτά έχουν δικαίωμα στην προσωπική τους ασφάλεια. Τη δε δημόσια περιουσία που δημιουργήθηκε με τις συνεισφορές γενεών Ελλήνων έχουμε την υποχρέωση να την προστατεύουμε και να τη διαφυλάττουμε - και όσοι την καταστρέφουν να την πληρώνουν».
Η φύλαξη των πανεπιστημίων από ένα αστυνομικό σώμα που δεν θα είναι στην άμεση εποπτεία των πρυτανικών αρχών του ίδιου του πανεπιστημίου είναι ένα ζήτημα που προβάλλουν αρκετοί πανεπιστημιακοί τόσο στον δημόσιο όσο και στον ακαδημαϊκό διάλογο. «Το πανεπιστήμιο πρέπει να είναι προστατευμένο, ασφαλώς και πρέπει να υπάρχει φύλαξη», λέει στο «ΘΕΜΑ» ο καθηγητής Εφαρμοσμένης Γεωφυσικής του ΕΜΠ Γιώργος Αποστολόπουλος και προσθέτει: «Η ευθύνη, όμως, δεν μπορεί να ανήκει στην Αστυνομία, αλλά στο πανεπιστήμιο, όπως γίνεται παντού. Αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει άσυλο, έχουμε περιστατικά όπου εκλήθη και επενέβη η Αστυνομία. Ενα αστυνομικό σώμα θα δημιουργήσει περισσότερα προβλήματα από αυτά που πάει να λύσει».
Τα περισσότερα πανεπιστημιακά ιδρύματα πάντως έχουν τοποθετηθεί διά των συγκλήτων τους στον δημόσιο διάλογο. Κοινός τόπος είναι η διαπιστωμένη ανάγκη φύλαξης. Ωστόσο, άλλα ιδρύματα με πιο περιφραστικό, άλλα με πιο κατηγορηματικό τρόπο αρνούνται τη σύσταση αστυνομικού σώματος. Στη δεύτερη κατηγορία ανήκει το Πανεπιστήμιο της Πάτρας, που ζητά την απόσυρση της σχετικής διάταξης, σημειώνοντας ότι «η Αστυνομία δεν χρειάζεται στα πανεπιστήμια, γιατί η παρουσία της δεν θα βοηθούσε σε τίποτα και μάλλον θα όξυνε τα προβλήματα». Δέχεται πάντως ότι το ζήτημα της φύλαξης είναι μείζον, χρειάζεται υπηρεσία φύλαξης, «χωρίς όμως αυτή να έχει στη δικαιοδοσία της προανακριτικές αρμοδιότητες και να υπάγεται στην Αστυνομία». Αντίστοιχα η σύγκλητος του Πανεπιστημίου της Αθήνας κρίνει ότι το ζήτημα της φύλαξης πρέπει να αντιμετωπιστεί αποτελεσματικά, να εφαρμοστεί έλεγχος εισόδου στα πανεπιστημιακά κτίρια, αλλά θα πρέπει να αναλάβει την ευθύνη «αποκλειστικά και μόνο μόνιμο πανεπιστημιακό προσωπικό, το οποίο θα πρέπει να έχει την απαραίτητη εκπαίδευση και κατάρτιση, καθώς και τις αναγκαίες αρμοδιότητες ώστε να ανταποκρίνεται αποτελεσματικά στην ιδιαιτερότητα του πανεπιστημιακού περιβάλλοντος», ενώ σημειώνεται ότι «με βάση το ισχύον νομικό πλαίσιο η αντιμετώπιση της παραβατικότητας ποινικής φύσεως ανήκει στην αρμόδια δύναμη της Πολιτείας».
Πολύ ξεκάθαρη θέση, όμως, έχει λάβει η σύγκλητος του Οικονομικού Πανεπιστημίου της Αθήνας. Το συγκεκριμένο Ιδρυμα, άλλωστε, έχει γίνει πολλές φορές πεδίο επεισοδίων, βανδαλισμών και κέντρο παρεμπορίου, με κορυφαία στιγμή ακραίας βίας την επίθεση σε βάρος του πρύτανή του Δημήτρη Μπουραντώνη. Το ψήφισμα της συγκλήτου που εκδόθηκε τις προηγούμενες ημέρες επισημαίνει:
■ Η επικείμενη νομοθετική ρύθμιση έρχεται να καλύψει ένα αποδεδειγμένο κενό προστασίας των μελών της πανεπιστημιακής κοινότητας και της περιουσίας του Ιδρύματος και κινείται προς τη σωστή κατεύθυνση. Η αντιμετώπιση αξιόποινων πράξεων που τελούνται εντός των πανεπιστημιακών χώρων αποτελεί αρμοδιότητα της Πολιτείας, η οποία και φέρει θεσμικά την ευθύνη θέσπισης και εφαρμογής του νόμου.
■ Θεωρεί επίσης ότι η υφιστάμενη υπηρεσία φύλαξης των εγκαταστάσεων του ιδρύματος, που τελεί υπό την εποπτεία των πανεπιστημιακών αρχών, θα πρέπει να ενισχυθεί με κατάλληλα τεχνικά μέσα και προσωπικό και να χρηματοδοτηθεί επαρκώς από την Πολιτεία.
Εγγραφή σε:
Σχόλια ανάρτησης (Atom)
Αρχειοθήκη ιστολογίου
-
►
2024
(10117)
- ► Δεκεμβρίου (931)
- ► Σεπτεμβρίου (704)
- ► Φεβρουαρίου (837)
- ► Ιανουαρίου (1041)
-
►
2023
(11198)
- ► Δεκεμβρίου (779)
- ► Σεπτεμβρίου (772)
- ► Φεβρουαρίου (1122)
- ► Ιανουαρίου (1018)
-
►
2022
(11200)
- ► Δεκεμβρίου (731)
- ► Σεπτεμβρίου (896)
- ► Φεβρουαρίου (960)
- ► Ιανουαρίου (1185)
-
▼
2021
(17393)
- ► Δεκεμβρίου (1574)
- ► Σεπτεμβρίου (1499)
- ► Φεβρουαρίου (1454)
-
▼
Ιανουαρίου
(1497)
- Αρχαίος ελληνο-κινεζικός πόλεμος των «Ουρανών αλόγ...
- Ελβετία: Ζευγάρι καταπλακώθηκε από χιονοστιβάδα κα...
- Αυστρία: Χιλιάδες διαδηλωτές στη Βιέννη κατά των π...
- Ολλανδία: Η αστυνομία διέλυσε πλήθος διαδηλωτών κα...
- Αντίδραση Άγκυρας σε λύση διζωνικής δικοινοτικής ο...
- Ελλάδα: Τέλος στους… κάγκουρες
- Γιώργος Κιμούλης: Τα δύο διαφορετικά του πρόσωπα
- Υπό την πίεση του ΟΗΕ το Ισραήλ θα προμηθεύσει την...
- Σομαλός ταξίδεψε από την Τουρκία στη Χίο με ξύλινη...
- Ερέτρια: «Φόρτωσαν» Ι.Χ. σε φορτηγό κι έφυγαν!
- Λεχαινά: Βρέθηκε απαγχονισμένος άνδρας
- Άνδρας βρέθηκε νεκρός και αβοήθητος στην άκρη του ...
- Ιωάννινα: Άφαντο το εκπαιδευτικό αεροσκάφος, σταμά...
- Εργοθεραπευτής του «Παίδων» καταδικάστηκε για αποπ...
- Στο «κόκκινο» οι Περιφερειακές Ενότητες Χαλκιδικής...
- Ένα εγκαταλελειμμένο εργοστάσιο στη Νέα Μάκρη μετα...
- Βρετανία: Θα υποβάλει επίσημο αίτημα ένταξης στη σ...
- Κρήτη: Βυθίστηκε σκάφος - Ένας νεκρός
- Τουρκία: Ανάρτησαν πίνακα στο Πανεπιστήμιο του Βοσ...
- Ευρώπη-Βρετανία: «Θα μιλήσεις με τον δικηγόρο μου»...
- Νοσοκομείο Χανίων: Χειρουργήθηκε και γύρισε με... ...
- Λαμία: Ποιος είναι ο 45χρονος συνεπιβάτης του Αλκέ...
- Ετοιμοι να διπλασιάσουν τα πρόστιμα για ταχύτητα σ...
- Γόρτυνα: Οπλοστάσιο με Καλάσνικοφ σε μαντρί
- Χαλκίδα:Nτοκουμέντο με την 4χρονη που την άφησε η ...
- Θεσσαλονίκη: Δύο συλλήψεις για την απόπειρα ανθρωπ...
- Lockdown: 17 συλλήψεις και 1.612 παραβάσεις χθες γ...
- Βύρωνας: Μαχαίρωσαν ανήλικο
- Ν. Ποτίδαια: Έσωσαν φλαμίνγκο από τα πλοκάμια χταπ...
- Τι φοβούνται οι ειδικοί για την Αττική -
- Κινητοποιήσεις κατά του νόμου για την ασφάλεια
- Μάνη: Από πού πήρε το όνομά της;
- Γαλλία για AstraZeneca: Μια προτίμηση στους Βρεταν...
- Χαλκίδα: Κορωνοπάρτι έστησαν οι Ρομά στην περιοχή ...
- Ίμια 1996: 25 χρόνια από την μέρα που άνοιξε η «πλ...
- Peugeot
- Δήλωση ακινησίας: Πρόστιμο 30.000€ και αφαίρεση δι...
- Χανιά: Έκλεβε αβοκάντο και τα πουλούσε μέσα από σε...
- Κυριακή: Καταιγίδες, χαλάζι και θυελλώδεις άνεμοι
- Dua Lipa, Coldplay, Martin Garrix & Kygo, The Chai...
- BMW R 18 Custom Bike
- Το πασίγνωστο κόλπο που αποτοξινώνει το ήπαρ
- «Κατακεραυνώνει» την ΕΕ ο γερμανικός Τύπος για τα ...
- Μεγάλη Πρέσπα: Αλβανοί ψάρευαν παράνομα
- Θεσσαλονίκη: Κατασχέθηκαν πάνω από 300 κιλά καθαρή...
- Κούβα: Πέντε νεκροί μετά από συντριβή στρατιωτικού...
- 1.119 θάνατοι καταγράφηκαν στη Βραζιλία μέσα σε 24...
- «Η Ευρώπη δεν θα δεχτεί αμαχητί να είναι δεύτερη» ...
- ΦΠΑ 24% στις καλλιτεχνικές παραστάσεις μεσώ streaming
- Πολωνία: Τρίτη νύχτα διαδηλώσεων - Σε ισχύ η απαγό...
- Lockdown: «Φράγματα» για την αποφυγή του τρίτου κύ...
- Mega Hits 2021 🌱
- 2021 LAMBORGHINI AVENTADOR SVJ
- Πανεπιστημιακή Αστυνομία: Ποιοι και γιατί φοβούντα...
- Νέο πυραυλικό σύστημα επισπεύδει 10 φορές το ταξίδ...
- Το κλείσιμο των γαλλικών συνόρων δεν αφορά τους οδ...
- Λήστεψε στο Παρίσι την Κιμ Καρντάσιαν και έγραψε.....
- Βόρεια Ιρλανδία: «Απίστευτα εχθρική πράξη» της ΕΕ ...
- Ντουμπάι: Influencers το εγκαταλείπουν άρον-άρον π...
- Μακρόν: «Ακύρωνε» το εμβόλιο της AstraZeneca λίγες...
- Κορωνοϊός - Ποιο lockdown: Στα ίδια επίπεδα με την...
- WallStreetBets: Οι «επαναστάτες» που πάνε κόντρα σ...
- smart EQ fortwo bluedawn
- Μεγάλη φωτιά σε στρατώνα που φιλοξενεί αιτούντες ά...
- Λαμία: Πέθανε ο 15χρονος που είχε υποστεί ανακοπή ...
- Τον πέταξαν στο έδαφος και του έβαλαν χειροπέδες ε...
- Πορτογαλία: Το Κοινοβούλιο νομιμοποίησε την ευθανασία
- Ιράν: «Όχι» στην τήρηση της πυρηνικής συμφωνίας το...
- Σε ποια χώρα είναι τα ψηλότερα παιδιά – Πού βρίσκε...
- Πίνακας του Botticelli δημοπρατήθηκε από τη Sotheb...
- Βιασμός 11χρονης: «Με διεκδικούσε έντονα, κάναμε σ...
- Κινεζικό εμβόλιο: Πήρε έγκριση στην Ουγγαρία - Η π...
- Ιστορική ύφεση για τα «βαριά ονόματα» της ευρωπαϊκ...
- «Πόλεμος» εμβολίων - ΕΕ: Στόχος μας η προστασία τω...
- Σούνιο: Ομολόγησε ο δολοφόνος του οδηγού σχολικού ...
- Παιδικά τραύματα: Πόσες γενιές μπορούν να σημαδέψουν
- Ινδία: Έκρηξη μπροστά από την πρεσβεία του Ισραήλ ...
- Κίνα: Εκτελέστηκε για διαφθορά ο επικεφαλής του επ...
- Βιασμός 11χρονης: Υπερβολική η προφυλάκιση του προ...
- Κρήτη: «Κοκκινίζει» ο Άγιος Νικόλαος - Τουλάχιστον...
- ΕΛΤΑ: Πρόγραμμα εθελουσίας εξόδου για 2.000 εργαζό...
- Lucra LC470 Roadster
- Ο κορωνοϊός φέρνει αλλαγές στο χώρο εργασίας: Λιγό...
- Σταθερά πάνω από χίλιοι οι θάνατοι στη Βρετανία τι...
- Καλαμάτα: Βίαζε τη γυναίκα του και παρενοχλούσε τη...
- Αττική: Δεν «πέρασε» η απαγόρευση κυκλοφορίας από ...
- Προκλητικοί ισχυρισμοί του τουρκικού ΥΠΕΞ για τη μ...
- Ιταλία: Πάνω από 13.500 τα κρούσματα κορωνοϊού σε ...
- Συμμορία πλαστογράφων χρησιμοποιούσε ψεύτικο διαβα...
- «Χάος» στα νοσοκομεία της Πορτογαλίας: Ασθενείς με...
- Συμβούλιο Ασφαλείας: Να ανακληθούν οι παράνομες εν...
- 4K Santorini Summer Mix 2020 🍓 Best
- Lamborghini Aventador Carbonado EVO - The Black Di...
- Click in shop: Τι είναι και τι πρέπει να ξέρει ο π...
- Συγκλονίζει η τηλεπερσόνα σύντροφος του Βαλβέρδε: ...
- Εικόνες συνωστισμού και στην «κόκκινη» Πάτρα
- Νέο επεισόδιο με οπαδικά κίνητρα στη Θεσσαλονίκη: ...
- Γαλλία: «Κλείνουμε τα σύνορα σε χώρες εκτός ΕΕ»
- 45χρονος σκότωσε τρεις ανθρώπους επειδή μισούσε το...
- Εξάρθρωση κυκλώματος διακίνησης λαθραίου τσίπουρου
-
►
2020
(23158)
- ► Δεκεμβρίου (1599)
- ► Σεπτεμβρίου (1967)
- ► Φεβρουαρίου (2081)
- ► Ιανουαρίου (2427)
-
►
2019
(23814)
- ► Δεκεμβρίου (2676)
- ► Σεπτεμβρίου (2114)
- ► Φεβρουαρίου (1615)
- ► Ιανουαρίου (1648)
-
►
2018
(16714)
- ► Δεκεμβρίου (1126)
- ► Σεπτεμβρίου (1200)
- ► Φεβρουαρίου (1946)
- ► Ιανουαρίου (1812)
-
►
2017
(7347)
- ► Δεκεμβρίου (1712)
- ► Σεπτεμβρίου (714)
- ► Φεβρουαρίου (134)
- ► Ιανουαρίου (174)
-
►
2016
(2893)
- ► Δεκεμβρίου (277)
- ► Σεπτεμβρίου (107)
- ► Φεβρουαρίου (375)
- ► Ιανουαρίου (524)
-
►
2015
(10911)
- ► Δεκεμβρίου (256)
- ► Σεπτεμβρίου (273)
- ► Φεβρουαρίου (1965)
- ► Ιανουαρίου (2523)
-
►
2014
(21554)
- ► Δεκεμβρίου (2811)
- ► Σεπτεμβρίου (1799)
- ► Φεβρουαρίου (1354)
- ► Ιανουαρίου (1501)
-
►
2013
(16071)
- ► Δεκεμβρίου (1318)
- ► Σεπτεμβρίου (1328)
- ► Φεβρουαρίου (1328)
- ► Ιανουαρίου (1141)
-
►
2012
(9024)
- ► Δεκεμβρίου (1035)
- ► Σεπτεμβρίου (520)
- ► Φεβρουαρίου (2)
- ► Ιανουαρίου (1)
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου