Δευτέρα 10 Ιουνίου 2019

O Πρίγκιπας Φίλιππος κλείνει σήμερα τα 98 του χρόνια Ο σύζυγος της Βασίλισσας γεννήθηκε στην Κέρκυρα στις 10 Ιουνίου 1921

 Ο Πρίγκιπας Φίλιππος ήταν απών από τη γιορτή της 8ης Ιουνίου, το γνωστό Trooping the Colour κατά το οποίο γιορτάζονται τα γενέθλια της Βασίλισσας αν και η ίδια έχει γεννηθεί
στις 21 Απριλίου. Σήμερα όμως έχει ο ίδιος τα γενέθλιά του και κλείνει τα 98 του χρόνια. Η βασιλική οικογένεια του εύχεται μέσα από όλα τα social media της. Τα γενέθλιά του θα γιορταστούν σήμερα με το στρατό να ρίχνει δυο κανονιοβολισμούς σήμερα μέσα στην ημέρα σύμφωνα με την βασιλική ρεπόρτερ Rebecca English.

Ο “άτακτος” και “νεωτεριστής” Πρίγκιπας γεννήθηκε στην Ελλάδα και πιο συγκεκριμένα στην Κέρκυρα το 1921. Παντρεύτηκε την Ελισάβετ στις 20 Νοεμβρίου 1947 και ήταν αρχικά “ανεπιθύμητος” από τους περισσότερους αξιωματούχους καθώς οι αδερφές του είχαν παντρευτεί αξιωματικούς που υπηρετούσαν το τρίτο ράιχ, η οικογένειά του ήταν έκπτωτη και η μητέρα του νοσηλεύτηκε σε ψυχιατρική κλινική. Η Ελισάβετ πήγε κόντρα σε όλους και σε όλα, τον παντρεύτηκε και ανέχθηκε και όλες τις ατασθαλίες του.


Lieutenant Philip Mountbatten, prior to his marriage to Princess Elizabeth, saluting as he resumes his attendance at the Royal Naval Officers School at Kingsmoor, Hawthorn, England, July 31st 1947. (Photo by PNA Rota/Keystone/Getty Images)

Mε τη Bασίλισσα απέκτησε τέσσερα παιδιά: Τον Κάρολο, την Άννα, τον Ανδρέα και τον Εδουάρδο. Ο Πρίγκιπας Φίλιππος έχει βαπτιστεί χριστιανός ορθόδοξος και για να παντρευτεί την Βασίλισσα απαρνήθηκε τους βασιλικούς του τίτλους τόσο τον ελληνικό όσο και τον δανέζικο και ασπάστηκε την βρετανική μοναρχία. Ο Φίλιππος υπηρέτησε στο Βασιλικό Ναυτικό και στη RAF και φέρει πολλούς στρατιωτικούς τίτλους, αξιώματα, μετάλλια και διακρίσεις, ενώ έχει πολεμήσει κατά τον Β Παγκόσμιο Πόλεμο.


Philip Mountbatten (b1921) duke of Edinburgh, wearing his uniform of Field Marshal of the British Army, 1953. (Photo by Apic/Getty Images)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου