Τρίτη 16 Απριλίου 2024

iCar V23






Αυτό που βλέπουμε στις φωτογραφίες είναι ένα άγνωστο αμιγώς ηλεκτρικό SUV το οποίο παραπέμπει σε εμβληματικά εκτός δρόμου μοντέλα. Η ονομασία iCar δεν μας λέει κάτι, όμως καλό είναι να τη συγκρατήσουμε στη μνήμη μας. Πρόκειται για μια θυγατρική της Chery Automobile Company, της κινεζικής εταιρείας.H iCar Ecological Technology Company, όπως είναι η πλήρης ονομασία της νέας αυτοκινητοβιομηχανίας, ιδρύθηκε πέρυσι τον Απρίλιο με σκοπό να εξελίσσει και να κατασκευάζει αμιγώς ηλεκτροκίνητα SUV.
To πρώτο μοντέλο της είναι το iCar 03 το οποίο παρουσιάστηκε το 2023. Τώρα, παρουσιάστηκε το V23, ένα σχετικά συμπαγών διαστάσεων ηλεκτρικό SUV το οποίο θυμίζει τόσο τη Mercedes-Benz G-Class όσο και τα Land Rover Defender και Toyota Land Cruiser (FJ40).

Αναφορικά με τις διαστάσεις του, το μήκος του αμαξώματος φτάνει τα 4.220 χλστμ., το πλάτος τα 1.915 χλστμ. και το ύψος του τα 1.845 χλστμ. Το μεταξόνιό του είναι 2.730 χλστμ..

Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά, θα είναι διαθέσιμο τόσο με έναν ηλεκτροκινητήρα (πισωκίνητο) όσο και με δύο (τετρακίνητο). Στην πρώτη περίπτωση η μέγιστη θεωρητική αυτονομία του θα φτάνει τα 550 χλμ. και στη δεύτερη τα 400 χλμ., αντίστοιχα.
Το αυτοκίνητο εξελίχθηκε σε συνεργασία της iCar με τη Zhimi Technology, μια θυγατρική εταιρεία της Xiaomi, του κινεζικού τεχνολογικού κολοσσού. Έτσι, το νέο SUV διαθέτει σύγχρονες εφαρμογές στο σύστημα πολυμέσων και εξοπλιστικό πακέτο ADAS επιπέδου 2 Plus, το οποίο φροντίζει για την ασφάλεια των επιβατών και για τη διευκόλυνση του οδηγού.
Προς το παρόν, η εταιρεία δεν έχει ανακοινώσει λεπτομέρειες που να αφορούν στην απόδοση ή στις επιδόσεις του νέου μοντέλου της. Αυτό αναμένεται να γίνει στις 12 Απριλίου, όταν το V23 θα παρουσιαστεί επίσημα στο Πεκίνο. Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά, το μοντέλο είναι το δεύτερο από τα συνολικά έξι έως οκτώ που θα εξελιχθούν και θα κατασκευαστούν εντός των επόμενων τριών ετών, από τη συνεργασία των μητρικών Chery και Xiaomi.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου