
Γεννήθηκε στη Νίκαια, στη μεσογειακή πλευρά της Γαλλίας, και αποτελεί
ένα πιάτο-σύμβολο της ταπεινής και ταυτόχρονα πλούσιας κουζίνας της
πόλης.
Υλικά Μερίδες: 4
Για τη σαλάτα
10 ντοματίνια, κομμένα στη μέση ή 3 ντομάτες σε φέτες
1 μικρό αγγούρι, κομμένο σε τέταρτα
1 μικρή κόκκινη πιπεριά, κομμένη σε λωρίδες
4 πατάτες baby, βρασμένες και κομμένες στη μέση
100 γρ. χάντρες βρασμένες
100 γρ. στρογγυλά φασολάκια, βρασμένα
7-8 μαύρες ελιές
2 βραστά αυγά, κομμένα στα τέσσερα
150 γρ. τόνο σε λάδι, καλής ποιότητας, στραγγισμένος
4-5 φιλέτα αντζούγιας
4-5 φύλλα μαϊντανό
αλάτι
Για το dressing
50 ml ε.π. ελαιόλαδο
2 κουτ. σούπας ξίδι από κόκκινο κρασί ή χυμό λεμονιού
1 κουτ. γλυκού μουστάρδα Dijon, προαιρετικά
1 μικρή σκελίδα σκόρδο, λιωμένη
4-5 φύλλα μαϊντανό, πολύ ψιλοκομμένα
αλάτι, μαύρο πιπέρι φρεσκοτριμμένο
Tips
Μπορούμε να παραλείψουμε τις χάντρες, τα φασολάκια και τις πατάτες, κάνοντας έτσι την αρχική εκδοχή της νισουάζ.
Διαδικασία
Βήμα 1
Dressing: Ανακατεύουμε όλα τα υλικά σε ένα μπολ.
Βήμα 2
Σε μεγάλη πιατέλα συνθέτουμε τη σαλάτα, βάζοντας τα λαχανικά ομαδοποιημένα, το ένα δίπλα στο άλλο.
Βήμα 3
Πασπαλίζουμε με μαύρο φρεσκοτριμμένο πιπέρι, αλάτι και περιχύνουμε με τη μισή ποσότητα από το dressing.
Βήμα 4
Προσθέτουμε τον τόνο, τις αντζούγιες, τα αυγά, τις ελιές και αλατοπιπερώνουμε, προσθέτουμε το κρεμμυδάκι, τον βασιλικό και τον μαϊντανό.
Βήμα 5
Σερβίρουμε τη σαλάτα αμέσως μαζί με το υπόλοιπο dressing.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου