
8 διαφορετικές προτάσεις για σκορδαλιά

Σκορδαλιά με πατάτα
Η πιο κλασική και δημοφιλής εκδοχή που προτιμά η πλειοψηφία των «οπαδών» της.

Παραδοσιακή σκορδαλιά με ψωμί
Ο ιδανικός συνοδός του τηγανητού μπακαλιάρου, στην παραδοσιακή εκδοχή του με ψωμί, που γίνεται εύκολα και πολύ γρήγορα.

Σκορδαλιά με καρύδι
Η νοστιμότερη όλων, με μοναδικό ανταγωνιστή ίσως την κεφαλλονίτικη αλιάδα. Η συνύπαρξη σκόρδου και καρυδόψιχας συνιστά έναν τέλειο συνδυασμό. Τα αιθέρια έλαια του καρυδιού «ηρεμούν» το σκόρδο δίνοντας ταυτόχρονα βάθος γεύσης.

Σκορδαλιά σε 3 παραλλαγές
Αγαπημένο ελληνικό ντιπ που συνοδεύει με μεγάλη επιτυχία πολλά πιάτα και ειδικά τον μπακαλιάρο. Εδώ την δοκιμάζουμε σε 3 νόστιμες παραλλαγές, με μαϊντανό, καρυδάτη με μαύρο ψωμί και μια ξεχωριστή κόκκινη με παντζάρι.

Λουκουμάδες μπακαλιάρου με αλιάδα και ψητά παντζάρια
Ο μπακαλιάρος παρέα με την αλιάδα είναι από τους πιο παραδοσιακούς συνδυασμούς για το τραπέζι της 25ης Μαρτίου. Εδώ ο μπακαλιάρος γίνεται νόστιμα λουκουμάκια και συνοδεύεται με παντζάρια για πιο ξεχωριστή γεύση.

Παντζαροσαλάτα με ροζ σκορδαλιά
Αγαπημένη σαλάτα, που δίνει ωραία γεύση και πολύ χρώμα σε κάθε τραπέζι. Για ακόμη πιο νόστιμο αποτέλεσμα τα παντζάρια συνοδεύονται με σκορδάτη κρέμα που τα βάφει ροζ.

Σκορδαλιά αμυγδάλου και ψωμιού
Την άνοιξη στη Χίο τηγανίζουν τα χλωρά κουκιά, ενώ στη Σπάρτη προτιμούν τις τηγανητές αγκινάρες. Μαντέψτε με τι συνδυάζουν τα τηγανητά κηπευτικά!

Καψαλισμένα παντζάρια με σκορδαλιά αμυγδάλου
Αυτή η σαλάτα με παντζάρια ξεχωρίζει για δύο λόγους: και για τον διπλό τρόπο, με τον οποίο μαγειρεύονται και για την ιδιαίτερη σκορδαλιά με βάση το αμύγδαλο. Δοκιμάστε τη σήμερα κι όλας, είναι εύκολη και μπορεί να συντηρηθεί άνετα για λίγες μέρες στο ψυγείο.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου