Τρίτη 25 Μαρτίου 2025

Σκορδαλιά: 8 συνταγές χωρίς μπακαλιάρο

Σκορδαλιά: 8 συνταγές χωρίς μπακαλιάρο Μπορεί ο μπακαλιάρος να έχει την τιμητική του την 25η Μαρτίου, ωστόσο, χωρίς το ταίρι του, τη σκορδαλιά, απουσιάζει η μισή νοστιμιά. Οι συνταγές είναι πολλές και οι παραλλαγές ακόμα περισσότερες. Κάποιοι την προτιμούν επιθετική και βαριά, άλλοι ήπια και πιο βελούδινη, ενώ κάποιοι μερακλήδες αναζητούν πιο ψαγμένες παραδοσιακές εκδοχές όπως είναι η περίπτωση με το καρύδι ή πιο ανοιξιάτικες και δροσερές όπως είναι ο συνδυασμός με το παντζάρι. Εμείς, συγκεντρώσαμε 8 διαφορετικές εκδοχές για όλα τα γούστα και σας τις παρουσιάζουμε μία προς μία ξεχωριστά.


8 διαφορετικές προτάσεις για σκορδαλιά



Σκορδαλιά με πατάτα
Η πιο κλασική και δημοφιλής εκδοχή που προτιμά η πλειοψηφία των «οπαδών» της.




Παραδοσιακή σκορδαλιά με ψωμί
Ο ιδανικός συνοδός του τηγανητού μπακαλιάρου, στην παραδοσιακή εκδοχή του με ψωμί, που γίνεται εύκολα και πολύ γρήγορα.



Σκορδαλιά με καρύδι
Η νοστιμότερη όλων, με μοναδικό ανταγωνιστή ίσως την κεφαλλονίτικη αλιάδα. Η συνύπαρξη σκόρδου και καρυδόψιχας συνιστά έναν τέλειο συνδυασμό. Τα αιθέρια έλαια του καρυδιού «ηρεμούν» το σκόρδο δίνοντας ταυτόχρονα βάθος γεύσης.





Σκορδαλιά σε 3 παραλλαγές
Αγαπημένο ελληνικό ντιπ που συνοδεύει με μεγάλη επιτυχία πολλά πιάτα και ειδικά τον μπακαλιάρο. Εδώ την δοκιμάζουμε σε 3 νόστιμες παραλλαγές, με μαϊντανό, καρυδάτη με μαύρο ψωμί και μια ξεχωριστή κόκκινη με παντζάρι.



Λουκουμάδες μπακαλιάρου με αλιάδα και ψητά παντζάρια
Ο μπακαλιάρος παρέα με την αλιάδα είναι από τους πιο παραδοσιακούς συνδυασμούς για το τραπέζι της 25ης Μαρτίου. Εδώ ο μπακαλιάρος γίνεται νόστιμα λουκουμάκια και συνοδεύεται με παντζάρια για πιο ξεχωριστή γεύση.



Παντζαροσαλάτα με ροζ σκορδαλιά

Αγαπημένη σαλάτα, που δίνει ωραία γεύση και πολύ χρώμα σε κάθε τραπέζι. Για ακόμη πιο νόστιμο αποτέλεσμα τα παντζάρια συνοδεύονται με σκορδάτη κρέμα που τα βάφει ροζ.



Σκορδαλιά αμυγδάλου και ψωμιού
Την άνοιξη στη Χίο τηγανίζουν τα χλωρά κουκιά, ενώ στη Σπάρτη προτιμούν τις τηγανητές αγκινάρες. Μαντέψτε με τι συνδυάζουν τα τηγανητά κηπευτικά!





Καψαλισμένα παντζάρια με σκορδαλιά αμυγδάλου
Αυτή η σαλάτα με παντζάρια ξεχωρίζει για δύο λόγους: και για τον διπλό τρόπο, με τον οποίο μαγειρεύονται και για την ιδιαίτερη σκορδαλιά με βάση το αμύγδαλο. Δοκιμάστε τη σήμερα κι όλας, είναι εύκολη και μπορεί να συντηρηθεί άνετα για λίγες μέρες στο ψυγείο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου