Παρασκευή 2 Ιανουαρίου 2015

Σαλάτα με λάχανο φριζέ, μήλο και σπόρους ροδιού

Σαλάτα με λάχανο φριζέ, μήλο και σπόρους ροδιού
Ιδανικό συνοδευτικό για το γιορτινό τραπέζι


Υλικά για 2-4 άτομα

1 ματσάκι μαρούλι φριζέ ψιλοκομμένο
½ φλιτζάνι σπόρους ροδιού
1 πράσινο μήλο
⅔ φλιτζάνι φουντούκια σπασμένα
¼ φλιτζάνι ξίδι
¼ φλιτζάνι καθαρό σιρόπι σφενδάμου
Αλάτι και πιπέρι
⅓ κούπας ελαιόλαδο

Εκτέλεση

1. Σε ένα ταψί ρίχνετε τα φουντούκια και ψήνετε στους 180 βαθμούς για περίπου 6-8 λεπτά ή μέχρι να βγάλουν το άρωμα τους.

2. Κόψτε το μαρούλι σε χοντρά κομμάτια μαζί με το μήλο σε φέτες.

3. Σε μια σαλατιέρα ρίχνετε το λάχανο μαζί με το μήλο, τους σπόρους ροδιού και τα φουντούκια.

Για το ντρέσινγκ

5. Ανακατεύετε το ξίδι με το σιρόπι σφενδάμου, προσθέστε αλάτι και πιπέρι, και σιγά-σιγά χτυπήστε ελαφρά με το ελαιόλαδο.

6. Ρίξτε το ντρέσινγκ στη σαλάτα με το μαρούλι, μήλο φέτες, τα φουντούκια σπασμένα και τους σπόρους ροδιού.

Περισσότερες συνταγές στο sidagi.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου