Παρασκευή 7 Μαρτίου 2014

Στα «δίχτυα» του ΣΔΟΕ 72 μεγαλοκαταθέτες της λίστας Λαγκάρντ

 
Μαύρη τρύπα ύψους 1,5 εκατ. ευρώ στο ταμείο του ΕΜΠ - Νέες μίζες για τα εξοπλιστικά -
Υποπτα ποσά σε πρώην μεγαλοπαράγοντα της ΑΕΚΤα ονόματα 72 επιχειρηματιών και ιδιωτών που περιλαμβάνονται στη λίστα Λαγκάρντ στέλνει
στον οικονομικό εισαγγελέα και στις εφορίες το ΣΔΟΕ, με σκοπό την άμεση καταβολή δεκάδων εκατομμυρίων ευρώ.
Σύμφωνα με πληροφορίες, οι υπηρεσίες του ΣΔΟΕ ζήτησαν άρση απορρήτου των καταθετών στην τράπεζα HSBC και στις ελληνικές τράπεζες και εντόπισαν τις αποκρύψεις εισοδήματος.
Το ΣΔΟΕ έχει ενισχύσει το σώμα των ελεγκτών που πραγματοποιεί τους ελέγχους της λίστας Λαγκάρντ το οποίο πλέον αποτελείται από 16 ελεγκτές αντί τεσσάρων αρχικά και σύμφωνα με πληροφορίες άλλες 107 υποθέσεις ελέγχου πρόκειται να ολοκληρωθούν τις επόμενες ημέρες.
Όμως οι έρευνες έφεραν στο «φως» και νέα... λαβράκια, όπως τη «μαύρη τρύπα» άνω του 1,5 εκατ. ευρώ στο ταμείο του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου που προήλθε από διαχειριστικό έλεγχο της περιόδου 2005 – 2013.
Επίσης, όσον αφορά στα εξοπλιστικά προγράμματα, οι υπεύθυνοι του ΣΔΟΕ εντόπισαν 3.200.000 ευρώ σε λογαριασμούς δύο ιδιωτών που εμπλέκονται στο σκάνδαλο αλλά και στην προμήθεια οχημάτων του ΗΛΠΑΠ.
Τέλος, στα ευρήματα του Σώματος περιλαμβάνεται ακόμη η υπόθεση πρώην διοικητικού παράγοντα της ΠΑΕ ΑΕΚ για αδήλωτα ποσά 1,8 εκατ ευρώ και ενός οδοντιάτρου στη Βούλα που είχε αποκρύψει εισοδήματα 2,3 εκατ ευρώ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου