Τρίτη 3 Απριλίου 2012

Στο «πόδι» οι Αχαρνές για το πρώτο κέντρο μεταναστών - Ελλάδα

 Σε εξέλιξη βρίσκεται αυτή την ώρα, στην είσοδο της Αστυνομικής Ακαδημίας στην
Αμυγδαλέζα συγκέντρωση διαμαρτυρίας κατοίκων της περιοχής που αντιδρούν στη δημιουργία κέντρων μεταναστών.

Στη συγκέντρωση συμμετέχουν εκπρόσωποι της Ενωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Αττικής.

Οι συγκεντρωμένοι δηλώνουν αποφασισμένοι να μην επιτρέψουν τη δημιουργία κέντρων υποδοχής μεταναστών στην περιοχή τους, ενώ ο Δήμος Αχαρνών συγκαλεί απόψε στις 21.00 έκτακτο δημοτικό συμβούλιο με θέμα τα κέντρα μεταναστών.

Ο Δήμος έχει εκφράσει την διαφωνία του στη δημιουργία των χώρων φιλοξενίας μεταναστών, δηλώνοντας αντίθετος «στη λογική που λέει ότι κάθε υπερτοπική οχλούσα χρήση μπορεί να χωροθετείται στο Δήμο Αχαρνών».

Σύμφωνα με πληροφορίες, το πρώτο κέντρο μεταναστών πρόκειται να δημιουργηθεί στην Αμυγδαλέζα, γεγονός που έχει αναστατώσει τους κατοίκους, οι οποίοι θα πραγματοποιήσουν μάλιστα συγκέντρωση διαμαρτυρίας στις 1830.

Το πρωί ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη προανήγγειλε τη λειτουργία του πρώτου κέντρου μεταναστών στην Αττική, λίγο μετά το Πάσχα, αποφεύγοντας ωστόσο να προσδιορίσει την ακριβή τοποθεσία του.

«Λίγο μετά το Πάσχα, οι πρώτοι φιλοξενούμενοι στο κέντρο της Αττικής θα είναι μία πραγματικότητα. Για να δείξουμε, ο πολιτικός κόσμος της χώρας -και πριν τις εκλογές - ότι έχουμε πάρει την απόφαση να σεβαστούμε τη χώρα, την πατρίδα και τον ελληνικό λαό» υπογράμμισε ο κ. Χρυσοχοΐδης, παρουσιάζοντας τους 200 νέους αστυνομικούς, που θα ενισχύσουν από σήμερα τις Ομάδες ΔΙ.ΑΣ..

Επανέλαβε ακόμη ότι δεν πρόκειται για «προεκλογικό ζήτημα, όπως λένε κάποιοι και ακούω σε ορισμένες εκπομπές» και τόνισε ότι δεν μπορεί πλέον να άρξει ανοχή «σε ένα φαινόμενο που έχει δημιουργήσει τεράστια κοινωνικά προβλήματα», προβλήματα «ουσιαστικά ζωής», όπως είπε χαρακτηριστικά. «Αλλοίμονο, αν αναδείξουμε σε προεκλογικό ζήτημα το μεγαλύτερο εθνικό κοινωνικό ζήτημα που απασχολεί σήμερα την χώρα», σημείωσε.







Πρώτο ΘΕΜΑ online : Στο «πόδι» οι Αχαρνές για το πρώτο κέντρο μεταναστών - Ελλάδα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου