Η φριτέζα αέρος μας διευκολύνει τη ζωή και μας εξοικονομεί χρόνο και χρήματα!
Υλικά
Μερίδες: 4
600 γρ. καλαμαράκια κατεψυγμένα
180 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις Χρυσός Μύλος
2 κουτ. γλυκού σκόνη κρεμμυδιού
1 κουτ. γλυκού σκόνη σκόρδου
1/2 κουτ. γλυκού πάπρικα καπνιστή
λεμόνι, για το σερβίρισμα
πιπέρι καγιέν
Θαλασσινό αλάτι Μεσολογγίου Νώμα
Διαδικασία
Βήμα 1
Προθερμαίνουμε το air fryer στους 180°C. Πλένουμε τα καλαμαράκια και τα στεγνώνουμε πολύ καλά. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι και τα μπαχαρικά. Προσθέτουμε τα καλαμαράκια και ανακατεύουμε καλά.
Βήμα 2
Χρησιμοποιώντας σπρέι λαδιού ή πινέλο σιλικόνης λαδώνουμε ελαφρά τα καλαμαράκια. Αν δεν τα λαδώσουμε, το αλεύρι θα ψηθεί και θα σκληρύνει και δεν θα αποκτήσουν την τραγανή κρούστα που θέλουμε.
Βήμα 3
Ψήνουμε στους 180°C για 12΄. Ανακινούμε τον κάδο ανά 4΄ για να ψηθούν τα καλαμαράκια ομοιόμορφα. Σερβίρουμε με λεμόνι.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου