Παρασκευή 21 Μαρτίου 2025

Γίγαντες στον φούρνο με μανιτάρια, λευκή σάλτσα αρωματισμένη με μαστίχα Χίου

Γίγαντες στον φούρνο με μανιτάρια, λευκή σάλτσα αρωματισμένη με μαστίχα ΧίουΥλικά
Μερίδες: 4
400 γρ. γίγαντες Καστοριάς
1 ψιλοκομμένο κρεμμύδι
1 τριμμένο φινόκιο
2 σκελίδες σκόρδο
500 γρ. μανιτάρια πλευρώτους, μαδημένα σε φιλέτα
1 μέτρια πατάτα, τριμμένη στο ψιλό
1 ματσάκι μαϊντανό, ψιλοκομμένο
2-3 κουταλιές μαστιχόνερο
1 λάιμ, τον χυμό
1 μοσχολέμονο, χυμό και ξύσμα
120 γρ. έξτρα παρθένο ελαιόλαδο ΠΓΕ Χανιά Κρήτης Νώμα

Αυτοί οι γίγαντες φούρνου με τη λευκή σάλτσα και τα μανιτάρια έχουν ξεχωριστό άρωμα και γεύση με την προσθήκη της πολύ ιδιαίτερης μαστίχας Χίου.



Διαδικασία
Βήμα 1

Μουλιάζουμε σε άφθονο νερό τους γίγαντες από το προηγούμενο βράδυ και την επομένη τους σιγοβράζουμε πάλι σε άφθονο νερό. Μόλις βράσουν καλά, τους αφαιρούμε προσεκτικά να μη σπάσουν και τους στρώνουμε σε ταψί.
Βήμα 2

Προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά στο ταψί και λίγα από τα υγρά του βρασίματος. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200°C. Σκεπάζουμε και ψήνουμε στον φούρνο στους 200°C για περίπου 1 ώρα. Ανά διαστήματα ελέγχουμε τα υγρά αν χρειάζεται να συμπληρώσουμε και μόλις είναι έτοιμα, αφαιρούμε το σκέπασμα και βάζουμε στο γκριλ να πάρουν χρώμα.
Βήμα 3

Στο τέλος παίρνουμε τα υγρά του και τα βάζουμε σε 1 δοχείο. Τα χτυπάμε μαζί με λίγους γίγαντες και προσθέτουμε το μαστιχόνερο και τον χυμό λάιμ. Περιχύνουμε ξανά την παχύρρευστη σάλτσα στους γίγαντες. Πασπαλίζουμε με τον φρέσκο μαϊντανό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου