Τετάρτη 26 Μαρτίου 2014

«Αμφίβολη είναι η παροχή Ιατρικών Υπηρεσιών με ένα Κέντρο Υγείας στα Σπάτα και τα Δημοτικά Ιατρεία της Αρτέμιδας»

Ο τομέας της Υγείας ήταν και θα είναι μια από τις πιο σημαντικές προτεραιότητες για κάθε ομάδα πολιτών που ενδιαφέρεται για το κοινωνικό σύνολο. Η υποστήριξη των ευπαθών ομάδων του πληθυσμού-άτομα με ειδικές ανάγκες, υπερήλικες ,παιδιά -αλλά και γενικότερα όσων χρειάζονται
ιατρική βοήθεια είναι χρέος κάθε κοινωνίας.
Η εφαρμογή ενός σχεδίου με σκοπό την ενίσχυση του συστήματος υγείας πρέπει να προσαρμόζεται κάθε φορά στα δεδομένα κάθε τόπου, όπως η τοποθεσία, ο πληθυσμός, η οικονομική κατάσταση και οι γενικότερες ανάγκες.

Στην περιοχή της Αρτέμιδας, όπου ο πληθυσμός αυξάνεται ραγδαία του καλοκαιρινούς μήνες η ανάγκη για σωστή περίθαλψη είναι μεγάλη. Η παροχή σωστών ιατρικών υπηρεσιών με ένα Κέντρο Υγείας στα Σπάτα και τα Δημοτικά Ιατρεία της Αρτέμιδας είναι αμφίβολη. Κι αυτό γιατί στερούνται ανθρώπινου δυναμικού και εξοπλισμού για την αντιμετώπιση επειγόντων περιστατικών και αρκούνται στη συνταγογράφηση φαρμάκων.

Η αναπαραγωγή συνταγών είναι μέρος της παροχής υπηρεσιών υγείας ,από μόνη της όμως δεν καλύπτει τις ανάγκες περίθαλψης ενός πληθυσμού, ειδικά τους καλοκαιρινούς μήνες, που συμβαίνουν πολλά ατυχήματα, με αποτέλεσμα οι πολίτες να αναγκάζονται να μεταβαίνουν σε νοσοκομεία των Αθηνών ακόμα και για απλά πράγματα.
Χρειάζεται, λοιπόν, οργάνωση στο θέμα της τοπικής παροχής υπηρεσιών υγείας, ώστε οι πολίτες να μπορούν να αισθάνονται ασφάλεια είτε είναι σε διακοπές είτε κατοικούν μόνιμα στην περιοχή μας. Είναι στο χέρι όλων μας και ειδικά των Δήμων να δώσουν προτεραιότητα στην σωστή διαχείριση των δημόσιων πόρων με σκοπό τη βελτίωση των παροχών υγείας.

Dr. med. Κωνσταντίνος Ρέππας
Ορθοπαιδικός Χειρούργος- Τραυματιολόγος
Υποψ. Δημοτικός Σύμβουλος Σπάτων- Αρτέμιδος 
με τον Συνδυασμό ΑΝ.Α.Σ.Σ.Α. της
Αννας Ραφτοπούλου

13 σχόλια:

  1. και γιατί δεν προσφέρετε εσείς εθελοντική εργασία μία ή δύο ημέρες το μήνα;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. O κ.Υποψήφιος διατυπώνει αόριστες διαπιστώσεις περί υγείας. Παρακαλώ οι προτάσεις ποιές είναι ; Εχει δείξει μέχρι τώρα δραστηριότητες ή έχει έρθει σε επαφή με κάποιους που ασχολούνται με τα κοινά κάνοντας προτάσεις που δεν εισακούστηκαν ; Τα copies των επικοινωνιολόγων φαίνονται...Γιατί δεν είναι λόγια ψυχής , τριβής και ενασχόλησης με τα προβλήματα της Αρτέμιδας και των Σπάτων...Είναι "άκαπνα"...Αν προσπαθεί η παράταξη για το "αντίβαρο", (όλοι καταλαβαίνουν ποιόν ) , αυτό δεν αποκτάται μέσω "επικοινωνιολογίας" , ΚΑΤΑΚΤΑΤΑΙ..!!!!! ΔΕΝ ΤΟ ΕΧΟΥΝ ΟΛΟΙ...!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Περιμένουμε τις προτάσεις σας, αφού έχετε μελετήσει την σημερινή οργάνωση και λειτουργία, παρακαλούμε ενημερώστε μας για το συγκεκριμένα (όχι συγκεχημένα) προτείνετε.
    Αναμένουμε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Πώς τα καταφέρνουν αυτοί οι επικοινωνιολόγοι να καίνε τους υποψηφίους της "Άνασσας"....Οταν έχουν να κάνουν με τοπικές κοινωνίες , είναι ξένα σώματα.Βάλανε τώρα σχολιασμό του κ.υποψηφίου, λόγια ξύλινα, παγωμένα..Ο κ.υποψήφιος ήταν εδώ στις κινητοποιήσεις για το κέντρο υγείας; Γνωρίζει τι παίχτηκε;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Η Ομοσπονδία εξωραϊστικών συλλόγων που είναι Πρόεδρος η κα Ραφτοπούλου και ο Γραμματέας κος Καραπιδάκης εξυμνούσε την λειτουργία του ΚΥ Σπάτων και την συμβολή της Ομοσπονδίας σε αυτή την λειτουργία. Έχω και εφημερίδα της Ομοσπονδίας και την Δημοτική εποπτεία σε τα αρθρα αυτά. Τελικά τι γίνεται λειτουργεί σωστά ή όχι. Καλό είναι πριν την όποια παρέμβαση να συνεννοείστε τι έλεγαν κάποιοι στο παρελθόν για να μην τους αναιρείται.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Σε όσους διατύπωναν ενστάσεις για τη λειτουργία του ΚΥ Σπάτων γινόντουσαν επιθετικοί. Λάθη της Ομοσπονδίας!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ποιά ομοσπονδία ρε παιδιά για το κέντρο υγείας.!!!!!!!!! ΑΣΧΕΤΟΙ ΠΑΝΤΕΛΩΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ... ΩΣ ΤΗΝ ΠΡΟΕΔΡΟ !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Τοπικός σύμβουλος27 Μαρτίου 2014 στις 12:47 π.μ.

    Και ξαφνικά κάθε τόσο ξεπετάγεται κι΄από ένα φυντάνι που θέλει να βοηθήσει τον τόπο ! Πότε εγκαταστάθηκε ο συγκεκριμένος υποψήφιος στην πόλη μας και έμαθε τις ιατρικές απαιτήσεις της περιοχής, τις οποίες γνωρίζουν ασφαλώς καλύτερα, ειδικοί ασχολούμενοι με τα κοινά. Η Ομοσπονδία, αλλά ακόμη περισσότερο το Τοπικό Συμβούλιο Σπάτων, που έχει πρόεδρο έναν έμπειρο χειρουργό, τον κ. Γιαννάτο, έχει ασχοληθεί από πολύ καιρό με τα θέματα της υγείας της περιοχής, έχει έρθει σε επαφή με τους αρμόδιους της Υγειονομικής Περιφέρειας και του Σισμανογλείου Νοσοκομείου. ΄Εχει πάρει αποφάσεις το Τοπικό Σπάτων, με προτάσεις που ζητήθηκαν από τους αρμοδίους, πως να λειτουργούν οι υγειονομικές μονάδες της περιοχής, απέτρεψε το κλείσιμο του Κ.Υ.Σπάτων. Μέχρι Νοσοκομείο στην Ανατολική Αττική πρότεινε, ως ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΟ. Μέχρι Ειδικό Κέντρο για άτομα νεαρά και ηλικιωμένα με ειδικά προβλήματα και ανάγκες για αποκατάσταση, έχει προτείνει το Τοπικό Σπάτων και ευτυχώς εισακούστηκε η πρότασή του, εγκρίθηκε η χρηματοδότησή του από την Περιφέρεια και το ΕΣΠΑ, βρέθηκε χώρος του Δήμου, χτίστηκε και βρίσκεται στο Στάδιο της ολοκλήρωσής του. Το Τοπικό Σπάτων ενδιαφέρεται και για τις δύο πόλεις μας. Δεν χρειάζονται όψιμοι συμβουλάτορες, ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΑΡΧΗΣ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ και αυτή την δραστηριότητα το Τοπικό Συμβούλιο Σπάτων γνωρίζει πως θα την ενεργοποιήσει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Αλλο ενα γενικολογο μπλα μπλα....ΙΔΙΑ ΓΕΥΣΗ.....
    Χρειαζεται οργανωση,ειναι στο χερι ολων μας κλπ κλπ γραμμενα στο ποδι των ΕΚΛΟΓΩΝ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. ΦΤΑΝΟΥΝ "ΤΑ ΚΑΘΡΕΦΤΑΚΙΑ" ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΔΗΜΟΤΕΣ. ! ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΜΑΣ ΠΕΙ Ο ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΠΟΣΟ ΚΑΙΡΟ ΚΑΤΟΙΚΕΙ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ ΜΑΣ ; ΠΩΣ ΚΑΤΑΤΑΧΤΗΚΕ ΣΤΗΝ ΑΥΛΗ ΤΗΣ " ΆΝΑΣΣΑΣ " ;;;;ΑΣ ΤΟ ΠΕΙ ΜΟΝΟΣ ΤΟΥ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Μάλλον κάποιος του τα έγραψε αυτά που λέει, ο επικοινωνιολόγος τους. Δεν μπορεί Γιατρός να υπογράφει ως Ορθοπαιδικός-χειρούργος. Δεν υπάρχει λέξη για τους γιατρούς, χειρούργος. Οι γιατροί λένε χειρουργός.΄Εχει σημασία ο τόνος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. κατά το "Είδα φως και μπήκα" , "Ανοίξαμε και σας περιμένουμε" "Μπάτε σκύλοι αλέστε..."

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Τι του εκανε παλι ο Κακούργος που τους γραφει ολα τα κειμενα..Οι νεοι δεν γραφουν ετσι,αυτη ειναι παλαια εως παμπαλαια αντιληψη.....Αν παρ ελπιδα ΠΟΥ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΓΝΩΜΗ ΜΟΥ ΑΠΟΚΛΕΙΕΤΑΙ ,ειναι νεοι που γραφουν και μιλουν ετσι ,παρτε βαθεις ανα σες και μετα εκπνευστε.....με καταλληλη ψηφο ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Αρχειοθήκη ιστολογίου