Πέμπτη 6 Μαρτίου 2014

Σιγκαπούρη: Μυστήριο με το θάνατο στελέχους στο Bitcoin

Δεν προήλθε από φυσικά αίτια.Λίγο πριν πεθάνει στο διαμέρισμά της η 28χρονη κάλεσε την
αστυνομία και ζήτησε βοήθεια - Η αστυνομία ερευνά κάθε ενδεχόμενοΠέπλο μυστηρίου καλύπτει την υπόθεση θανάτου της διευθύνουσας συμβούλου εταιρίας που διαχειρίζεται την ανταλλαγή των ψηφιακών νομισμάτων "bitcoin" με πραγματικά χρήματα.

Η 28χρονη Οτομν Ράτκε, CEO του ανταλλακτηρίου First Meta Exchange, βρέθηκε νεκρή στο διαμέρισμά της στη Σιγκαπούρη την προηγούμενη εβδομάδα. Ο θάνατός της δεν προκλήθηκε από φυσικά αίτια και η αστυνομία έλαβε τηλεφώνημα που λίγο πριν αφήσει την τελευταία της πνοή, ζητούσε βοήθεια. Οι αστυνομικές αρχές της Σιγκαπούρης ερευνούν το θάνατο της 28χρονης Αμερικανίδας.

Η Ράτκε ανέλαβε το 2012 την διεύθυνση του First Meta Exchange που η ίδια περιέγραφε στο προφίλ της στο Linkedin ως «πρωτοπόρο στην ψηφιακή τραπεζική και τα εικονικά νομίσματα».Το First Meta προσφάτως άρχισε να ασχολείται και με την πρακτική των ψηφιακών πληρωμών στη νοτιοανατολική Ασία, περιοχή όπου οι «μικροπληρωμές» από κινητές συσκευές κερδίζουν έδαφος, καθώς αναδεικνύεται μία μεσαία τάξη καταναλωτών νέων σε ηλικία που χρησιμοποιεί πολύ την τεχνολογία.

To bitcoin έγινε διάσημο καθώς αποτελεί εναλλακτική μέθοδο συναλλαγών βασισμένη εξολοκλήρου στο Διαδίκτυο. Για πολλούς όμως είναι το καλύτερο εργαλείο των απατεώνων που επιθυμούν να "ξεπλύνουν" κεφάλαια.

Η Σιγκαπούρη τηρεί χαλαρή στάση στο φαινόμενο του Bitcoin προσελκύοντας αρκετούς επενδυτές του χώρου. Την προηγούμενη εβδομάδα κατέρρευσε ένα από τα πιο δημοφιλή ανταλλακτήρια Bitcoin, το MtGox με έδρα στο Τόκιο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου