Κυριακή 9 Ιουνίου 2024

Μεσολόγγι: Μετέφεραν με βαν τη λεία τεσσάρων κλοπών

 Λεηλατούσαν σπίτια και αποθήκες σε περιοχές της Αιτωλοακαρνανίας και ξήλωναν ακόμη και τα κουφώματα αλουμινίου μαζί με τις σήτες τους δυο αλλοδαποί, ο ένας από τους οποίους εντοπίστηκε από αστυνομικούς της Ασφάλειας Μεσολογγίου ενώ μετέφερε με ένα κλειστό φορτηγάκι τη λεία τεσσάρων διαρρήξεων. Οι αστυνομικοί σταμάτησαν για έλεγχο στο Νεοχώρι το βαν στο οποίο επέβαιναν οι δράστες, αλλά ο συνοδηγός τράπηκε σε φυγή και κατάφερε να διαφύγει. Κατά την διάρκεια της έρευνας, βρήκαν στο εσωτερικό του φορτηγού τέσσερα κλαδευτικά αλυσοπρίονα, τρία βενζινοκίνητα χορτοκοπτικά μηχανήματα, ένα ηλεκτρικό ελαιοραβδιστικό με καλώδιο και ακροδέκτες, ένα ηλεκτρικό σκαπτικό, οκτώ "σταυρούς" μετάδοσης κίνησης από τρακτέρ, επτά μηχανισμούς αλουμινίου με τις σήτες τους, και ένα ποδήλατο.



Στο πλαίσιο της προανάκρισης, διαπιστώθηκε ότι μέρος από τα ευρήματα προερχόταν από τέσσερις διαρρήξεις που είχαν γίνει στο Αιτωλικό, τη Μάστρο Οινιάδων, το Μεσολόγγι και το Νεοχώρι Αιτωλοακαρνανίας, στο διάστημα από τις 12 Ιουλίου του 2023 ως και τις 28 Μαΐου φέτος.

Ο αλλοδαπός, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία για διακεκριμένες κλοπές, οδηγήθηκε στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Μεσολογγίου και το βαν του κατασχέθηκε. Οι έρευνες συνεχίζονται για να εξακριβωθεί η προέλευση των υπόλοιπων ευρημάτων που θεωρούνται κλοπιμαία, ενώ αναζητείται ο συνεργός του.

Έκλεβε συστηματικά το ίδιο οικόπεδο


Με το αυτοκίνητο της συζύγου του πήγαινε κάθε τρεις και λίγο στο οικόπεδο ενός 52χρονου στη Ρόδο ένας 36χρονος και ξάφριζε συστηματικά ό,τι έβρισκε μέσα σε ένα κοντέινερ. Ο δράστης συνελήφθη το πρωί της Παρασκευής από αστυνομικούς του τμήματος Ιαλυσού όταν έκλεψε 200 ευρώ.

Από την προανάκριση αποκαλύφθηκε πως από τις 7 Μαΐου είχε κλέψει από το οικόπεδο του 52χρονου περίπου 100 κιλά χαλκό αλλά και 15 μεταχειρισμένες μπαταρίες αυτοκινήτων. Σε βάρος του 36χρονου σχηματίστηκε δικογραφία για κλοπές κατά συρροή, με την οποία παραπέμφθηκε στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Ρόδου, ενώ και η σύζυγός του κατηγορείται για συνέργεια.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου