Κυριακή 9 Ιουνίου 2024

SUV της DS Automobiles


Τον Οκτώβριο του 2023, η DS Automobiles ανακοίνωσε τη συνεργασία της με το WELP Group, με σκοπό την δημιουργία μίας πολύ ξεχωριστής έκδοσης του DS 7, με την ονομασία Vauban.Η κύρια ιδιαιτερότητά του εν λόγω μοντέλου είναι πως πρόκειται για ένα ειδικά θωρακισμένο όχημα. Συντελείται από ελαφριά και ανθεκτικά υλικά, μεταξύ των οποίων είναι το ατσάλι, τζάμια ασφαλείας και ίνες HPPE. Όλα τα παραπάνω του προσδίδουν επίπεδο προστασίας VPAM 4.

Η ειδική έκδοση του γαλλικού SUV βασίζεται στο DS 7 E-Tense 4×4 300, με το μήκος του να είναι ακριβώς το ίδιο στα 4,59 μέτρα. Και δεν είναι μόνο η ασφάλεια που προσφέρει, αλλά και η πρώτης τάξεως άνεση, ενώ στον χειρισμό του δεν αλλάζει τίποτα παρά τα επιπλέον 164 κιλά βάρους, χάρη στην ανάρτηση DS Active Scan.

Αυτό είναι εμφανές και από την απόσταση που χρειάζεται να διανύσει κατά την πέδηση πριν σταματήσει εντελώς, αφού είναι ίδια ακριβώς με αυτήν του DS 7 E-Tense 4×4 300. Ωστόσο, το αυξημένο βάρος του έχει προσθέσει 0,2 δευτερόλεπτα στη διαδικασία των 0-100 χλμ./ώρα, καθώς την ολοκληρώνει σε 6,1 δευτερόλεπτα.

Παρότι το DS 7 Vauban είναι μία πολύ ξεχωριστή κατασκευή και η διαθεσιμότητά του θα είναι περιορισμένη, οδηγείται με το βασικό δίπλωμα οδήγησης, εν αντιθέσει με άλλα θωρακισμένα οχήματα όπου απαιτείται επαγγελματικό δίπλωμα και ειδική εκπαίδευση.

Σχετικά με το εσωτερικό, οι αλλαγές είναι λίγες και στοχευμένες. Συγκεκριμένα, οι ταπετσαρίες προσδίδουν μία πολύ ιδιαίτερη φινέτσα, την ώρα που το ανάγλυφο Vauban ξεχωρίζει σε ορισμένα σημεία, όπως και τα ειδικά χειριστήρια που έχουν προστεθεί.

Επιπλέον, ο επίδοξος αγοραστής μπορεί κατόπιν αιτήματος να αποκτήσει το DS 7 Vauban με έξτρα εξοπλισμό προστασίας, όπως αυτόματους πυροσβεστήρες, εξαερισμό κλειστού κυκλώματος, ενδοεπικοινωνία κ.ά. Ακόμη, διατίθεται εξατομίκευση του οχήματος ως προς το χρώμα, την επένδυση της καμπίνας, τις ραφές κλπ.

Το DS 7 Vauban μπαίνει στην παραγωγή και θα κατασκευάζεται αποκλειστικά στη Γαλλία, παίρνοντας σχήμα αρχικά στο Mulhouse, πριν έρθει η τελική του μορφή στο Herimoncourt του WELP Group. Υπενθύμιση, πως το τελευταίο κατέχει ένα μικρό μέρος του Stellantis Group.

Η ξεχωριστή υπόσταση του DS 7 Vauban αναδεικνύεται και από την τιμή εκκίνησης, την οποία η DS Automobiles έχει ορίσει στις 165.000 ευρώ. Η πρώτη μονάδα έχει ήδη κατασκευαστεί και το λανσάρισμα στις αγορές αναμένεται μέσα στον Ιούνιο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου