Κυριακή 9 Ιουνίου 2024

Αντιγράφει η Ferrari τη Bentley ;

Η ιταλική μάρκα φέρεται να έχει εξελίξει μία πτυσσόμενη οθόνη πολυμέσων, η οποία κάτι… θυμίζει. Πρόσφατα, η Ferrari κατέθεσε στο European Patent Office μία νέα ευρεσιτεχνία που σχετίζεται με την κεντρική οθόνη του συστήματος infotainment. Μάλιστα, φαίνεται πως προήλθε από διάφορα ερεθίσματα.Η ιταλική εταιρεία αναφέρεται στην ταινία του James Bond το 1977, «The Spy Who Loved Me» ως έμπνευση της πατέντας, ωστόσο είναι ξεκάθαρο πως θέλει να κάνει κάτι παρόμοιο με το καινοτόμο για την εποχή του Bentley Rotating Display.

Παρόμοια με το Bentley Rotating Display η πατέντα της Ferrari  Ο λόγος τώρα που η Ferrari θέλει να διαθέσει στα μοντέλα της μία κεντρική, πτυσσόμενη οθόνη πολυμέσων έχει αρχικά να κάνει με το γεγονός πως τη σήμερον ημέρα, οι μεγάλες κεντρικές οθόνες είναι αρκετά δημοφιλείς στο ευρύ κοινό.

Ωστόσο, ο προβληματισμός της αφορούσε στο ότι οι μεγάλες οθόνες δεν προσδίδουν καμία ομοιογένεια στην καμπίνα, αντιθέτως ξεχωρίζουν: «Οι οθόνες στα μοντέρνα αυτοκίνητα μοιάζουν με ανεξάρτητα μέρη που δεν προσαρμόζονται στο στυλ του αυτοκινήτου» αναφέρει η Ferrari.

Η ιταλική μάρκα αναφέρει ότι μία πτυσσόμενη οθόνη θα μπορούσε να «κρύβεται» όταν οι επιβάτες δεν χρησιμοποιούν το infotainment, δημιουργώντας έτσι στην καμπίνα μία ρέουσα αισθητική.

Κάπως έτσι θα ήταν η πτυσσόμενη οθόνη του infotainment στην καμπίνα μίας Ferrari

Τα σκίτσα που έχουν κατατεθεί δείχνουν πως το σύστημα της Ferrari θα αποτελούνταν από δύο οθόνες, αντί για τρεις που βλέπουμε στο αντίστοιχο της Bentley.

Στη Ferrari ακόμα ερευνούν τη δομή και τα υλικά τα οποία θα συντελούν την πτυσσόμενη οθόνη, συνεπώς το θέμα προς το παρόν έχει μείνει στα «χαρτιά».

Επομένως, κανείς δεν εγγυάται ότι η νέα μορφή του infotainment στην καμπίνα θα μπει στην παραγωγή. Το σίγουρο είναι ότι αυτήν την περίοδο, η Ferrari δίνει μεγάλη βάση στο interface και το σύστημα πολυμέσων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου