Τρίτη 25 Ιουνίου 2024

Porsche 911 GT2 RS

 Ένα πολύ ιδιαίτερο και σπάνιο μοντέλο της Porsche είναι η 911 GT2 RS. Μιλάμε για ένα αυτοκίνητο που κατασκευάστηκε με γνώμονα τα αγωνιστικά μοντέλα της μάρκας και μέχρι το 2019 ήταν η πιο γρήγορη 911 που υπήρχε στην γκάμα της Porsche. Η εκτεταμένη μείωση του βάρους σε συνδυασμό με την αυξημένη δύναμη έκανε την GT2 ένα πραγματικό όπλο στα χέρια του οδηγού ο οποίος έπρεπε να σεβαστεί την GT2 για να την απολαύσει.

Τον απαραίτητο σεβασμό σε αυτό το μοναδικό αυτοκίνητο δε φαίνεται να έδειξε ένας οδηγός από την Αυστραλία. Σε ένα βίντεο που καταγράφηκε από κάμερα αυτοκινήτου αποδείχτηκε ότι ακόμα και η 911 GT2 RS στα ακατάλληλα χέρια μπορεί να αποδειχτεί επικίνδυνη. Στο βίντεο φαίνεται μια λευκή Porsche να προσπερνάει με μεγάλη ταχύτητα το όχημα με την κάμερα.



Στη συνέχεια κάνει μια περίεργη κίνηση να προσπεράσει ένα φορτηγό, ωστόσο δεν υπολογίζει ότι ο δρόμος στενεύει με αποτέλεσμα να πατήσει στο γρασίδι. Στη συνέχεια χτυπάει στα πλευρικά του φορτηγού και εκτοξεύεται στο πάρκινγκ ενός πολυκαταστήματος όπου και ακινητοποιείται. Από τις εικόνες που διέρρευσαν μετά το ατύχημα φαίνεται η Porsche να έχει πάθει πολύ μεγάλες ζημιές στο εμπρός και πίσω μέρος. Ο πίσω αριστερός τροχός έχει ξεριζωθεί μαζί με την ανάρτηση, ενώ κομμάτια του κινητήρα έχουν επηρεαστεί.

Ο οδηγός βγήκε χωρίς τραυματισμούς από το αυτοκίνητο. Το κακό για εκείνον είναι ότι θα πρέπει να ανοίξει γερά το πορτοφόλι του αν θέλει να ξαναδεί την αγαπημένη του Porsche όπως ήταν παλιά. Θυμίζουμε ότι η Porsche 911 GT2 RS του 2019 κοστίζει σχεδόν μισό εκατομμύριο ευρώ!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου